Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

"Χτυπάει την πόρτα" της Γ΄ Εθνικής το IBC...

 
Μόλις ένα βήμα απέχει το IBC από το να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στη Γ΄ Εθνική, κάτι που άπαντες στην ομάδα είχαν θέσει ως στόχο από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας.
Από το ξεκίνημα της χρονιάς η ομάδα του Γιάννη Παπαδόπουλου απέδειξε ότι η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις είναι σε επαγγελματικά πρότυπα. Παιχνίδι με το παιχνίδι γινόταν όλοι καλύτεροι, με το προπονητικό staff της ομάδας να μοιράζει ιδανικά ρόλους και χρόνο συμμετοχής. Στις 27 Αυγούστου, που συγκεντρώθηκαν οι παίκτες της ομάδας στο ΕΑΝΚΙ για πρώτη φορά, ο Χρήστος Μπάλλας, η πιο ηχηρή φετινή μεταγραφή της ομάδας, σε συνέντευξή που είχε παραθέσει Epirusbasket.gr είχε τονίσει ότι: "η ομάδα του δεν στοχεύει σε τίποτα άλλο πέρα από την κατάκτηση του τίτλου".

Οι μέρες πέρασαν, το IBC έδειξε στο γήπεδο ότι δεν υπάρχει αντίπαλος ικανός να το σταματήσει στην κατηγορία και οκτώ μήνες μετά την προετοιμασία του καλοκαιριού ετοιμάζεται να εκπληρώσει τον πολυπόθητο στόχο. Το 18/18 στη regular season "μιλάει" από μόνο του, όπως και η επιβλητική παρουσία στην postseason. Από το πρώτο παιχνίδι των τελικών έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στη σειρά, περνώντας με το άνετο 71-44 από το Αγρίνιο και το μόνο που έχει απομείνει είναι το Σάββατο στις 18:30, στο Νέο Κλειστό, να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι περίμεναν από την αρχή της χρονιάς, να κατακτήσει δηλαδή τον τίτλο.

Το IBC δεν συμμετέχει για πρώτη φορά στα playoffs. Αντιθέτως αυτή είναι η τρίτη παρουσία του, με την πρώτη φορά να χρονολογείται τη σεζόν 2016-2017, όταν τερμάτισε στην τρίτη θέση του ομίλου. Η επόμενη παρουσία ήταν την περσινή σεζόν, όταν κατάφερε να φτάσει μέχρι τους τελικούς, στο ανανεωμένο σύστημα διεξαγωγής, εκεί όπου πάλεψε απέναντι στον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα γνωρίζοντας όμως δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Φέτος φαίνεται πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την γιαννιώτικη ομάδα ώστε να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε τις δύο προηγούμενες φορές.

Πολλοί από τους παίκτες που συγκροτούν το ρόστερ είναι "μπαρουτοκαπνισμένοι" στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ έχοντας πληθώρα παρουσιών στα playoffs, ενώ άλλοι έχουν πανηγυρίσει ακόμα και ανόδους με τις προηγούμενες ομάδες τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι Χρήστος Μπάλλας και Ντίνος Τσιτσώνης. Ο Μπάλλας έχει ποσοστό επιτυχίας 100%, έχοντας πανηγυρίσει σε δύο παρουσίες στα playoffs ισάριθμες ανόδους, με τον Χαρίλαο Τρικούπη και την Νικόπολη. Απ΄ ό,τι φαίνεται και η φετινή του παρουσία θα συνδυαστεί με την άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Ο Τσιτσώνης έχει δώσει το "παρών" πέντε φορές στα playoffs μαζί με την φετινή, έχοντας πανηγυρίσει δύο ανόδους με την Νικόπολη.

Βέβαια, εκτός από τους δύο Πρεβεζιάνους, εμπειρία από τα σημαντικά παιχνίδια της postseason έχουν και άλλοι παίκτες στο ρόστερ. Ο Αλέξανδρος Ματσάγγας βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με έξι συμμετοχές, με τον ΠΑΣ Γιάννινα και φυσικά το IBC, με τον Κώστα Κρικώνη να ακολουθεί με πέντε, με τις ίδιες ομάδες, όπως και ο Θοδωρής Τσιρώνης. Τρεις συμμετοχές μετράει ο Αποστόλης Δάσκαλος, όλες με τη φανέλα του IBC, ενώ ο Παναγιώτης Τσατάλας έχει δύο. Η πρώτη του παρουσία ήταν πέρυσι με την Βόνιτσα, όταν είχε τεθεί αντιμέτωπος με την τωρινή του ομάδα.

Πανέτοιμο λοιπόν είναι το IBC για να "σφραγίσει" την άνοδο στη Γ΄ Εθνική το ερχόμενο Σάββατο και χρειάζεται τη στήριξη του κόσμου, ώστε να επιβραβεύσει την ομάδα για τη φετινή εξαιρετική της παρουσία στο πρωτάθλημα και παράλληλα να γίνει η δεύτερη γιαννιώτικη ομάδα που θα κατακτήσει αήττητη τον τίτλο και θα πάρει το εισιτήριο για τη Γ΄ Εθνική, μετά την περσινή αήττητη παρουσία του Βίκου ΠΑΣ Γιάννινα.


Δημήτρης Κοσίνας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου