Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Χρήστος Μπάλλας: Έτοιμος να γίνω ηγέτης του IBC!


Αποτελεί ίσως την πιο ηχηρή μεταγραφή στην ΕΣΚΑΒΔΕ το φετινό καλοκαίρι. Ο νέος center του IBC, Χρήστος Μπάλλας, μιλάει στο Epirusbasket.gr για το νέο ξεκίνημα στο IBC, τον στόχο της ανόδου στη Γ΄ Εθνική, την πρώην ομάδα του, Νικόπολη, και δηλώνει πανέτοιμος για μία εξαιρετική σεζόν σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο.

-Χρήστο, μία νέα πρόκληση για σένα τη φετινή σεζόν. Πώς αισθάνεσαι που θα αγωνίζεσαι στο IBC;

-Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα αγωνιστώ στο IBC, το οποίο είναι ένα ιδιαίτερα οργανωμένο σωματείο. Είναι πολύ βασικό το γεγονός ότι ήρθαμε μαζί με τον Ντίνο Τσιτσώνη στην ομάδα, κάτι που σίγουρα θα βοηθήσει στην προσαρμογή μου, ενώ ήδη υπάρχουν στην ομάδα παιδιά με τα οποία γνωριζόμαστε από παλιά. Περιμένω να δουλέψω σωστά τη φετινή σεζόν, ενώ ο προπονητής μου ήδη μου έχει δώσει πολλά κίνητρα, καθώς είχα μείνει στάσιμος τα τελευταία χρόνια.

-Τι ήταν αυτό που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή σου να αγωνιστείς στο IBC;

-Καταρχάς, μόλις συναντήθηκα με τους ανθρώπους της ομάδας, κατάλαβα για το σοβαρό επίπεδο οργάνωσης που υπάρχει. Δε θα πω ότι ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα αλλά σίγουρα ήταν μία ευχάριστη έκπληξη μία ομάδα της Α΄ ΕΣΚΒΔΕ να λειτουργεί με αυτή την οργάνωση και τον επαγγελματισμό. Επίσης πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι γνωρίζω τον κόουτς, με τον οποίο έχουμε ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν. Αυτά τα δύο πιστεύω ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να λάβω την τελική απόφαση και παρότι η ομάδα αγωνίζεται σε χαμηλότερη κατηγορία, δεν το μετάνιωσα στιγμή.

-Την περσινή σεζόν το IBC έφτασε μέχρι τους τελικούς αλλά ηττήθηκε από τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα. Να υποθέσω ότι φέτος αποκλειστικός στόχος της ομάδας είναι η άνοδος στη Γ΄ Εθνική;

-Ο στόχος είναι ξεκάθαρος και μοναδικός και είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι δικαίως θεωρούμαστε φαβορί. Οτιδήποτε άλλο, εκτός από την κατάκτηση του τίτλου, προσωπικά  θα το θεωρήσω αποτυχία! Πάντως πέρυσι, επειδή αντιμετώπισα με τη Νικόπολη τον ΠΑΣ Γιάννινα σε φιλικούς αγώνες, ήταν σίγουρα πιο έτοιμη ομάδα, είχε μεγαλύτερα κορμιά, κάτι πολύ βασικό σε τέτοιες κατηγορίες και είχε μεγαλύτερο βάθος πάγκου. Οπότε δικαίως κέρδισε το πρωτάθλημα.

-Η ομάδα βλέπουμε ότι έχει ενισχυθεί με πολύ ποιοτικούς παίχτες, που έχουν εμπειρία και από τις εθνικές κατηγορίες. Πώς αξιολογείς το ρόστερ;

-Πιστεύω ότι για την Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ είμαστε πάρα πολύ δυνατοί. Θεωρώ ότι είμαστε ξεκάθαρα το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλό μας. Θα δουλέψουμε όλοι σκληρά για να είμαστε έτοιμοι στα play offs. Δεν έχω ακόμα πλήρη εικόνα για όλα τα παιδιά στην ομάδα αλλά πιστεύω ότι οι πέντε φετινές μεταγραφές θα μας αλλάξουν κατά πολύ επίπεδο.

-Μιας και αναφέρθηκες στον όμιλό σας, πώς κρίνεις τους αντιπάλους και τον ανταγωνισμό;

-Καταρχάς για μένα, επειδή έχω αγωνιστεί στο τοπικό, είναι μεγάλο λάθος το γεγονός ότι υπάρχουν δύο όμιλοι. Θεωρώ ότι η κατηγορία θα έπρεπε να έχει έναν όμιλο, γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχουν ομάδες πολύ αδύναμες. Θα έπρεπε να είναι ένας, με σκοπό να ανέβει ο ανταγωνισμός. Όσον αφορά τον όμιλό μας, αν και δεν έχω πλήρη εικόνα, έχω διαβάσει για κάποιες μεταγραφές που έχει κάνει ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας. Πάντως, έχω μεγάλη πίστη στην ομάδα μου και πιστεύω ότι δε θα έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα μέχρι τα play offs, ανεξαρτήτου αντιπάλου.

-Χρήστο, μετά από πολλά χρόνια που αγωνιζόσουν στη Νικόπολη αποφάσισες να «αλλάξεις σελίδα» φέτος. Τι κρατάς από την πρώην ομάδα σου;

-Σίγουρα όταν αγωνίζεσαι στην ομάδα της πόλης σου είναι ιδιαίτερο. Πάντως πιστεύω ότι είχε επέλθει ο κορεσμός. Δεν είχα πλέον προσωπικό κίνητρο και δεν είχα να δώσω κάτι άλλο στην ομάδα. Έπρεπε να αλλάξουν πολλά και καλώς θεωρώ ότι έγινε το restart φέτος για την ομάδα. Σίγουρα πάντως κρατάω κάποιες ελάχιστες πραγματικές φιλίες, τόσο από τη διοίκηση όσο και από τους παίχτες. Θεωρώ πάντως ότι, σαν ένας από τους «στυλοβάτες» της αγωνιστικής προσπάθειας των δύο τελευταίων χρόνων στη Γ΄ Εθνική, η Νικόπολη βρέθηκε δύο συνεχόμενες χρονιές στην 5η θέση και στην ουσία κατάφερε να γράψει ιστορία, αφού σταθεροποιήθηκε στη Γ΄ Εθνική.  

-Αν σου έλεγα να ξεχωρίσεις κάποια σεζόν στη μέχρι τώρα πορεία σου, ποια θα ήταν αυτή και γιατί;

-Παραγωγικά για εμένα η καλύτερη σεζόν ήταν το 2016-2017 με τη Νικόπολη στη Γ΄ Εθνική. Το ευχαριστηθήκαμε και λίγο περισσότερο συγκριτικά με πέρυσι, καθώς ήμασταν νεοφώτιστοι στην κατηγορία και μας είχαν όλοι ως πρώτο φαβορί για υποβιβασμό, όμως πραγματοποιήσαμε μία καταπληκτική σεζόν και τερματίσαμε πέμπτοι στη βαθμολογία. Πιστεύω ότι, με λίγη περισσότερη συγκέντρωση και λίγη περισσότερη σταθερότητα στην απόδοσή μας, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε ακόμα και την άνοδο.

-Χρήστο, φέτος θα είσαι σίγουρα ένας από τους πρωταγωνιστές του IBC αλλά και γενικότερα της ΕΣΚΑΒΔΕ. Βλέπεις τον εαυτό σου ως ηγέτη στη φετινή προσπάθεια της ομάδας;

-Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχω αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία. Πιστεύω ότι θα είμαι ο ηγέτης της ομάδας αγωνιστικά. Επίσης, όσον αφορά το κομμάτι των αποδυτηρίων, φέτος έρχομαι σε μία καινούργια ομάδα "υποψιασμένος", μετά από πολλά χρόνια στην Πρέβεζα. Σίγουρα πάντως θα προσπαθήσω να είμαι ηγέτης στο αγωνιστικό κομμάτι. 

-Τέλος, θα ήθελα να κλείσουμε με τους προσωπικούς σου στόχους ενόψει της νέας σεζόν;

-Επειδή τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, όπως σου ξαναείπα, έχω χάσει το κίνητρο, θεωρώ ότι είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για εμένα να δουλέψω και το βασικότερο θα έχω το χρόνο να το κάνω. Ο κόουτς μου έδωσε κίνητρα και πιστεύω ότι θα κάνω μία πολύ καλή σεζόν σε προσωπικό επίπεδο σε συνδυασμό φυσικά με την άνοδο της ομάδας Γ΄ Εθνική.

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου