Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Η φοβερή χρονιά του Αντώνη Χρύση

 

Μόλις δύο αγωνιστικές έχουν μείνει για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, με τον ΑΓΣΙ να βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας πετύχει τον στόχο που είχαν θέσει το καλοκαίρι διοίκηση και τεχνικό επιτελείο.
Η καλή φετινή παρουσία της ομάδας του Σοφοκλή Τσουκανέλη οφείλεται εν πολλοίς στην εξαιρετική χρονιά που διανύει ο Αντώνης Χρύσης. Ο Κώος forward αποτέλεσε την τελευταία χρονικά μεταγραφική κίνηση του ΑΓΣΙ, όμως δεν άργησε να προσαρμοστεί στα θέλω του προπονητή του και σύντομα εξελίχθηκε σε βασικό "γρανάζι" και ηγέτη της ομάδας. Ο Χρύσης έχει αγωνιστεί στα 21 από τα 22 παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα του, απουσιάζοντας μόνο από το εκτός έδρας ματς του ΑΓΣΙ με τους Τιτάνες Παλαμά. Σε 21 συμμετοχές μετράει 20,3 πόντους κατά Μ.Ο. όντας ο πρώτος σκόρερ του ΑΓΣΙ και δεύτερος συνολικά στον τρίτο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, πίσω μόνο από τον ηγέτη του Ολυμπιακού Βόλου, τον Δημήτρη Μπόγδανο, που έχει 459 (ο Χρύσης έχει 426).


Αναμφίβολα η καλύτερη του φετινή εμφάνιση έγινε στο τοπικό ντέρμπι απέναντι στον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα, παιχνίδι που διεξήχθη στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής. Το απόγευμα της 3ης Φεβρουαρίου ο Χρύσης σταμάτησε στους 43 πόντους, παίρνοντας την ομάδα από το χέρι για να την οδηγήσει στη νίκη με 84-76, σε μία αξιομνημόνευτη εμφάνιση. Εντυπωσιακή ήταν η επίδοσή του και κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου την 3η αγωνιστική, όταν "φόρτωσε" το αντίπαλο καλάθι με 36. Στα 19 από τα 21 παιχνίδια ήταν διψήφιος, ενώ μόλις σε δύο έμεινε σε ρηχά νερά, απέναντι στον ΠΑΣ στην πρεμιέρα, όταν πέτυχε 4 και ο ΑΓΣΙ ηττήθηκε με 84-67 και κόντρα στον Α.Ο.Κ. Βέροιας, στην νίκη της ομάδας του με 65-58, όπου πέτυχε 5.

Ο 29χρονος forward είναι ένα από τα κλειδιά του φετινού ΑΓΣΙ, ο οποίος οφείλει πολλά από την επιτυχημένη φετινή πορεία του στον αριστερόχειρα "άσσο". Οι τελευταίες δύο αγωνιστικές που ακολουθούν περιλαμβάνουν ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς με τη Δόξα Λευκάδας και ένα θεωρητικά εύκολο αγώνα απέναντι στην Νικόπολη στο Νέο Κλειστό. Μένει να δούμε με πόσους πόντους θα κλείσει τη χρονιά ο Χρύσης και αν θα μπορέσει να κατακτήσει την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ στον τρίτο όμιλο της Γ΄ Εθνικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου