Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Η σκληρή δουλειά ανταμείβεται με επιτυχία...

 

Πριν από δύο Κυριακές ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC σφράγισε και μαθηματικά την κατάκτηση της 2ης θέσης στον Βόρειο Όμιλο της Α2 Γυναικών, μετά την εκτός έδρας νίκη του επί του Πιερικού Αρχέλαου και εκπλήρωσε ένα μοναδικό όνειρο, παίρνοντας το εισιτήριο για τη συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου.
Για να φτάσει όμως στη σπουδαία αυτή επιτυχία χρειάστηκε να περάσουν μήνες σκληρής δουλειάς στις προπονήσεις, με τον κόουτς Σιαμέτη να προσπαθεί να "παντρέψει" εμπειρία και ταλέντο, ώστε να βρει την κατάλληλη χημεία. Από την αρχή της χρονιάς είχε θέσει ως στόχο ο ΠΑΣ να έχει την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία και οι παίκτριές του όντας απόλυτα συγκεντρωμένες στο αμυντικό κομμάτι, εκπλήρωσαν το όνειρο του προπονητή τους. Ο ΠΑΣ είχε την καλύτερη άμυνα, δεχόμενος μόλις 45,2 πόντους κατά Μ.Ο., αριθμός αν μη τι άλλο εντυπωσιακός. Επιθετικά στα 22 παιχνίδια της regular season, η ομάδα του Γιώργου Σιαμέτη μέτρησε 62 πόντους κατά Μ.Ο., έχοντας την τρίτη καλύτερη επίθεση πίσω από Πυλαία και Παναθλητικό Συκεών.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου βρισκόταν στην 4η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 8 νίκες και 4 ήττες. Στον δεύτερο γύρο παρουσιάστηκε σαρωτικός και με 10 νίκες και μόλις μία ήττα κατόρθωσε να κατακτήσει τη 2η θέση με συνολικό ρεκόρ 18-4. Αναμφίβολα οι εντός έδρας επικρατήσεις απέναντι στην Πυλαία και την Αναγέννηση Ρυσίου ήταν δύο σπουδαία αποτελέσματα στο δρόμο προς τα μπαράζ.


Η αρχηγός της ομάδας Ντίνα Σαρηγιαννίδου πραγματοποίησε εντυπωσιακή σεζόν, αγωνιζόμενη και στα 22 παιχνίδια της ομάδας της. Αξιοζήλευτη σταθερότητα στην απόδοσή της, αποτέλεσε το βαρόμετρο του ΠΑΣ, ενώ είχε διψήφιο αριθμό πόντων σε όλους τους αγώνες. Η Σαρηγιαννίδου σημείωσε 18 πόντους κατά Μ.Ο. και ήταν η πρώτη σκόρερ της ομάδας της. Η καλύτερη επίδοσή της σημειώθηκε στον εντός έδρας αγώνα απέναντι στον Πιερικό Αρχέλαο, όταν σημείωσε 25 πόντους.

Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησε και η Πανωραία Ντάλα όντας σταθερά ένα "επιθετικό όπλο" στη φαρέτρα του κόουτς Σιαμέτη. Με τους 12,6 πόντους που πετύχαινε κατά Μ.Ο., αποτέλεσε την δεύτερη σκόρερ και το δυνατό της σημείο ήταν το σουτ από την περιφέρεια. Με τα 39 τρίποντα που σημείωσε η Ντάλα στα 22 παιχνίδια που αγωνίστηκε, ήταν ο νούμερο ένα πονοκέφαλος για τις αντίπαλες άμυνες στην περιφέρεια. Το season high σε το πέτυχε στην εντός έδρας επικράτηση απέναντι στους Τιτάνες Δράμας, όταν "φόρτωσε" το αντίπαλο καλάθι με 25 πόντους.


Η Κλαίρη Μεντεσίδου συνέθεσε ένα εξαιρετικό δίδυμο στη frontline με τη Σαρηγιαννίδου. Σταθερή στην απόδοσή της πρόσφερε αυτά που προσδοκούσε ο προπονητής της. Με τους 8,4 πόντους που είχε κατά Μ.Ο. στα 22 παιχνίδια που αγωνίστηκε πήρε αρκετό βάρος από τις πλάτες της Σαρηγιαννίδου, ενώ εξελίχθηκε σε μία από τις πρωταγωνίστριες της φετινής επιτυχημένης σεζόν.

Οι 3 κορυφαίες σκόρερ του ΠΑΣ Γιάννινα
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
Μ.Ο. ΠΟΝΤΩΝ
ΣΥΝΟΛΟ ΠΟΝΤΩΝ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
1.     ΝΤΙΝΑ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΟΥ
18
397
22
2.     ΠΑΝΩΡΑΙΑ ΝΤΑΛΑ
12,6
277
22
3.     ΚΛΑΙΡΗ ΜΕΝΤΕΣΙΔΟΥ
8,4
184
22


Η καλύτερη αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα είναι η Στέλλα Ξανθοπούλου και το απέδειξε στα πολύ σημαντικά παιχνίδια που είχε η ομάδα της στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Στον "τελικό" απέναντι στην Αναγέννηση Ρυσίου ήταν παντού στην άμυνα, ενώ ήταν και η παίκτρια που καθάρισε τη νίκη με τους 5 συνεχόμενους πόντους της.

Η Πανωραία Ντόκου αποτελεί σταθερά την "ψυχή" αυτής της ομάδας. Φοβερή, με μεγάλη προσήλωση στο αμυντικό κομμάτι, είναι έτοιμη να διεκδικήσει κάθε φάση. Με τα 31 τρίποντα που σημείωσε ήταν η δεύτερη στη σχετική λίστα πίσω από την Ντάλα, ενώ οι 6 τρίποντες "βόμβες" απέναντι στον Άρη είναι μία επίδοση που δύσκολα μπορεί να ξεχαστεί.

Οι καλύτερες από τη γραμμή των 6,75
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΕΥΣΤΟΧΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ
 1.    ΠΑΝΩΡΑΙΑ ΝΤΑΛΑ
39
 2.    ΠΑΝΩΡΑΙΑ ΝΤΟΚΟΥ
31
 3.    ΝΤΙΝΑ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΟΥ
20
 4.    ΣΤΕΛΛΑ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ
15

Οι δύο ψηλές της ομάδας, Σταματία Διαμαντοπούλου και Αθηνά Μπουκουβάλα ήταν παρούσες όταν τις χρειάστηκε ο προπονητής τους και ετοιμοπόλεμες κάθε φορά που τις καλούσε να περάσουν στο παρκέ. Ελένη Πάφη και Αγγελίνα Χρηστάκη έκαναν το βήμα μπροστά και έδειξαν ψήγματα του ταλέντου τους. Η Πάφη μπορεί να είχε το σοβαρό τραυματισμό απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, όμως πρόλαβε να εξελιχθεί σε βασικό στέλεχος της ομάδας και άπαντες την περιμένουν ακόμα πιο δυνατή από τη νέα σεζόν. Η Χρηστάκη πρόκειται για ένα σπουδαίο ταλέντο και έχει ήδη χριστεί διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει μπροστά του το μεγάλο παιχνίδι με τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, την Κυριακή 12 Μαΐου και ώρα 15:30, στην Πάτρα. Ενδεχόμενη νίκη απέναντι στην αθηναϊκή ομάδα, θα δώσει το εισιτήριο για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία και θα αποτελέσει το κερασάκι στην τούρτα σε μία ούτως η άλλως απόλυτα επιτυχημένη σεζόν.

Δημήτρης Κοσίνας
 




      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου