Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

ΠΑΣ-άς στα Γιάννενα επέστρεψε δυναμικά στο κόλπο της ανόδου (vids, pics)



Τεράστιας σημασίας νίκη κατέκτησε ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα στο μεγάλο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής απέναντι στη Δόξα Λευκάδας με 71-69, μπαίνοντας και πάλι δυναμικά στο κόλπο της ανόδου.
Κορυφαίοι για την ομάδα του Θωμά Κωστόπουλου οι Πρέντζας με 20, Γεωργίου με 15 και Μάντζιος Δ. με 14. Από τη Λευκάδα το περιφερειακό δίδυμο των Τσιαβέ και Νικολόπουλου ήταν εξαιρετικό σημειώνοντας από 23 και 19 πόντους αντίστοιχα. Για τους Λευκαδίτες ήταν σημαντικό το γεγονός ότι κράτησαν το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον ΠΑΣ, καθώς είχαν κερδίσει με δώδεκα πόντους διαφορά στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι.


Γεωργίου, Τσίρμπας-Αναγνώστου, Πανάρας, Καραγκιολίδης και Μάντζιος Δ. ήταν η αρχική πεντάδα του Κωστόπουλου, με τον Δημητριάδη στην αντίπερα όχθη να παρατάσσει μία έμπειρη πεντάδα που αποτελούνταν από τους Τσιαβέ, Νικολόπουλο, Τριχόπουλο, Αναγνωστόπουλο και Βαγενά. Οι δύο ομάδες έδειξαν εξ' αρχής την ποιότητά τους στο παρκέ, έχοντας σωστές επιλογές και μεγάλη ευστοχία στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο ΠΑΣ προηγήθηκε με 10-7 στο 3΄, όμως οι εναλλαγές στο σκορ ήταν πολλές και συνεχόμενες, με τη Δόξα να έχει το προβάδισμα στο 6΄ με 17-14. Οι γηπεδούχοι με επιμέρους 13-7, κατόρθωσαν να κλείσουν το δεκάλεπτο μπροστά με 27-24. Το σκορ ήταν πολύ υψηλό για ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι και ήταν λογικό ότι δε θα συνεχιζόταν στον ίδιο ρυθμό ο αγώνας, με τις άμυνες ήδη από τη δεύτερη περίοδο να γίνονται πολύ καλύτερες. Ο ΠΑΣ προηγήθηκε με 30-24 στο 13΄, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ξανά τις απαντήσεις και με σερί 6-0 να φέρνουν το παιχνίδι στα ίσια (30-30 στο 15΄). Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου το σκορ παρέμενε ισόπαλο στο 35-35, με τους γηπεδούχους να στέκονται άτυχοι, καθώς ο Βασίλης Πάτρας που δήλωσε κανονικά παρών στο μεγάλο παιχνίδι, τραυματίστηκε στον αστράγαλο και τέθηκε εκτός συνέχειας του αγώνα. Μάλιστα, ο δυναμικός power forward/center του ΠΑΣ είχε βοηθήσει αρκετά την ομάδα του στο διάστημα που αγωνίστηκε με 6 πόντους και μεγάλη ενέργεια. Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν και με σερί 5-0 έκλεισαν το ημίχρονο μπροστά με 40-35.


Στην τρίτη περίοδο οι παίκτες του Κωστόπουλου με μπροστάρηδες του Πρέντζα και Μάντζιο Δ., πήραν αέρα εννιά πόντων (46-37 στο 24΄), με τον Μάντζιο με μία εύστοχη βολή να δίνει στην ομάδα του για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα (47-37). Ο ΠΑΣ διατηρούσε σταθερά την πρωτοκαθεδρία στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου (53-47 στο 28΄) και κατάφερε να ανοίξει και πάλι την ψαλίδα στους δέκα στο 30΄(59-49). Πλέον ήταν ξεκάθαρο ότι η ομάδα του Θωμά Κωστόπουλου μπορούσε να κυνηγήσει όχι μόνο τη νίκη, αλλά και τη διαφορά. Μάλιστα το πολυπόθητο +12 ήρθε στις αρχές της τελευταίας περιόδου με καλάθι του Καραγκιολίδη (61-49). Παρά τον ενθουσιασμό που δημιουργήθηκε στο συγκεκριμένο σημείο του παιχνιδιού, η Δόξα απέδειξε γιατί είναι μία τόσο έμπειρη ομάδα και με επιμέρους 8-2 μείωσε σε 63-57 στο 34΄. 


2 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα ο ΠΑΣ είχε προβάδισμα τριών πόντων (65-62) και ο Πρέντζας οδηγήθηκε στη γραμμή της φιλανθρωπίας σε φάουλ που του έγινε σε προσπάθεια τριών πόντων. Ο guard των γηπεδούχων με 2/3 βολές έδωσε αέρα πέντε πόντων στην ομάδα του (67-62), όμως οι φιλοξενούμενοι με σερί 5-0 και τρίποντη βόμβα του Νικολόπουλου ισοφάρισαν σε 67-67. Ο Γεωργίου με περίσσεια ψυχραιμία ευστόχησε σε τεράστιας σημασίας τρίποντο στην επόμενη φάση, βάζοντας και πάλι στην πρωτοπορία τον ΠΑΣ (70-67). Το παιχνίδι πήγε στη ρουλέτα των βολών, με τον Τριχόπουλο να κερδίζει φάουλ ευστοχώντας σε μία από τις δύο βολές που εκτέλεσε και μείωσε σε 70-68. Ο Δημητριάδης έδωσε εντολή να γίνει φάουλ, με τον Πρέντζα να είναι άστοχος και στις δύο βολές που επιχείρησε. Φάουλ έγινε και από πλευράς ΠΑΣ στον Τσιαβέ, με τον έμπειρο παίκτη της Δόξας να ευστοχεί σε μία βολή και να κάνει το 70-69. Ο Γεωργίου ήταν αυτός που έμελλε να διαμορφώσει το τελικό σκορ με 1/2 βολές (71-69). Η Δόξα Λευκάδας είχε την τελευταία επίθεση και περίπου 9'' για να την εκδηλώσει, βρήκε στη ρακέτα τον Βαγενά, ο οποίος όμως αστόχησε στην προσπάθεια που επιχείρησε. Με το που ήχησε η κόρνα της γραμματείας οι παίκτες του ΠΑΣ ξέσπασαν σε έντονους πανηγυρισμούς για μία ομολογουμένως ζωτικής σημασίας νίκη.

Το μεγάλο τρίποντο του Γεωργίου και τα συνεχόμενα φάουλ


MVP

Το τρίποντο που βάζει λίγο πριν τη λήξη του αγώνα δίνοντας αέρα τριών πόντων στην ομάδα του είναι σουτ μεγάλου παίκτη. Ο λόγος φυσικά για τον Δημήτρη Γεωργίου που σημείωσε 15 πόντους και το μεγαλύτερο σουτ του αγώνα δίνοντας τη νίκη του στην ομάδα.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Ο Σάκης Πρέντζας βγήκε μπροστά σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της χρονιάς όντας φοβερός. Είχε 20 πόντους ερχόμενος από τον πάγκο, στην καλύτερή του εμφάνιση με τον ΠΑΣ.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το παιχνίδι κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό με εκατέρωθεν μεγάλα καλάθια. Ο Νικολόπουλος ισοφάρισε σε 67-67, όμως το καλάθι του αγώνα ανήκει ξεκάθαρα στον Γεωργίου, όταν με μεγαλειώδες τρίποντο έδωσε ουσιαστικά τη νίκη στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 27-24, 40-35, 59-49, 71-69

Διαιτητές: Αγραφιώτης, Λουλουδιάδης

Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα (Κωστόπουλος): Γεωργίου 15(1), Πανάρας 6(1), Τσίρμπας-Αναγνώστου 6(2), Πρέντζας 20(1), Καραγκιολίδης 4, Μάντζιος Π., Μάντζιος Δ. 14, Πάτρας 6, Πανταζής, Πιστιόλης, Γιωτάκης

Δόξα Λευκάδας (Δημητριάδης): Νικολόπουλος 19(4), Τσιαβές 23, Βαγενάς 8, Γεωργάκης, Μακρόπουλος 2, Αναγνωστόπουλος 10(1), Βλαχάκης, Τριχόπουλος 7(1), Ζαμπάκης, Κελάριου, Φέτσης, Κόγκας

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου