Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Με ολοκληρωμένη εμφάνιση και "γρανιτένια" άμυνα ήρθε η 12η νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα (vid, pics)



Με μία ολοκληρωμένη εμφάνιση ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε πολύ εύκολα των Τιτάνων Δράμας με 77-25, φτάνοντας τις 12 νίκες στο φετινό πρωτάθλημα της Α2.
Κορυφαία η Πανωραία Ντάλα με 25 πόντους, με την Ντίνα Σαρηγιαννίδου να είναι άξια συμπαραστάτρια με 20 και την Μεντεσίδου να είναι επίσης διψήφια με 14. Οι γηπεδούχες ήταν κυρίαρχες από την αρχή του παιχνιδιού και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Τιτάνες.


Ο Γιώργος Σιαμέτης επέλεξε να ξεκινήσει τον αγώνα με τις Χρηστάκη, Ντόκου, Ντάλα, Σαρηγιαννίδου και Μεντεσίδου. Οι "άγριες" ορέξεις και οι διαθέσεις των κοριτσιών του Σιαμέτη φάνηκαν εξ' αρχής, με το σκορ στο 3΄ να είναι 9-0. Η διαφορά ανέβηκε πολύ γρήγορα πάνω από τους δέκα με το press σε όλο το γήπεδο να είναι συνεχόμενο και ανελέητο. Επιθετικά η Ντάλα μαζί με της Σαρηγιαννίδου και Πάφη είχαν τη μερίδα του λέοντος και βοήθησαν τον ΠΑΣ να απολαμβάνει ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο διαφορά πάνω από τους είκοσι (25-5). Η εξαιρετική άμυνα του ΠΑΣ δεν επέτρεπε στις φιλοξενούμενες να βρουν εύκολα το δρόμο προς το καλάθι και χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι σε τρεις επιθέσεις στην πρώτη περίοδο τους έμεινε η μπάλα στα χέρια χωρίς να προλάβουν να εκδηλώσουν επίθεση. Στο ίδιο μοτίβο κύλισε το παιχνίδι και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με την άμυνα να είναι η σταθερά του ΠΑΣ, ο οποίος με επιμέρους 20-6 εκτόξευσε τη διαφορά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (45-11). Ντάλα και Μεντεσίδου ήταν οι πρωταγωνίστριες της περιόδου, έχοντας τους 13 από τους 20 πόντους της ομάδας τους.


Βλέποντας την κυριαρχία της ομάδας του στο ζωγραφιστό, ο Σιαμέτης ήθελε η μπάλα να περνάει στη ρακέτα, με τις Μεντεσίδου και Σαρηγιαννίδου να κυριαρχούν και η διαφορά να μεγαλώνει συνεχώς (52-11 στο 25΄). Το δεκάλεπτο βρήκε τις γηπεδούχες μπροστά με 60-15. Με το παιχνίδι να έχει κριθεί προ πολλού ήταν μια καλή ευκαιρία για να πάρουν χρόνο συμμετοχής όλα το κορίτσια που βρισκόταν στη δωδεκάδα του ΠΑΣ. Τελικό σκορ 77-25 με την ομάδα του Σιαμέτη να αντιμετωπίζει το επόμενο Σάββατο, εκτός έδρας τον Ολυμπιακό Βόλου.

MVP

Μεστό και ουσιαστικό παιχνίδι πραγματοποίησε η Πανωραία Ντάλα συνεισφέροντας πάρα πολύ στη 12η νίκη του ΠΑΣ. Σταμάτησε στους 25 πόντους, με δύο εύστοχα τρίποντα, όντας σε καταπληκτική κατάσταση.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Εξαιρετική σε ένα ακόμα παιχνίδι του ΠΑΣ η αρχηγός Ντίνα Σαρηγιαννίδου, πέτυχε 20 και ήταν από τις διακριθέντες.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Η συγκέντρωση και η σοβαρότητα που έδειξε ο ΠΑΣ Γιάννινα από την αρχή του αγώνα, του έδωσε τη δυνατότητα να "καθαρίσει" εύκολα το ματς πραγματοποιώντας "υγιεινό περίπατο".

Τα δεκάλεπτα: 25-5, 45-11, 60-15, 77-25

Διαιτητές: Γκέκας, Ιατρόπουλος

ΠΑΣ Γιάννινα (Σιαμέτης): Ντόκου 3(1), Χήτα 4, Σαρηγιαννιδού 20(1), Χρηστάκη, Μεντεσίδου 14, Πάφη 8(1), Ξανθοπούλου, Πανούτσου, Διαμαντοπούλου 3, Βρασταμηνού, Ντάλα 25(2), Λέφα

Τιτάνες Δράμας (Καγιάγλου): Τερτλίδου 5, Μαραγκού, Καριώτου 2, Ντελή 4, Παλάδα 2, Κωλοκυθά, Καρατζά 4, Βαρσάμη 6, Μαμαλικάτζη, Κοσκερίδου 2

 Δημήτρης Κοσίνας

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου