Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Με "τρίποντη καταιγίδα" η Γ.Ε.Α. κατέβαλε τον αξιόμαχο Σπάρτακο! (vid,pics)

 

Η Γ.Ε.Αγρινίου "άλωσε" το Νέο Κλειστό επικρατώντας του Σπάρτακου με 77-63, έκανε το 2-0 στη σειρά και έγινε η πρώτη ομάδα που κλείνει θέση στους τελικούς των playoffs.
Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ο Γεωργούλας με 28 πόντους με τον Μπόσμο να είναι επίσης διψήφιος με 14. Από την ομάδα του Γιάννη Καΐκα οι Ζήσης με 15, Λαμπρόπουλος με 14 και Θεοχάρους με 10 ήταν αυτοί που ξεχώρισαν. Μεγάλο πρόβλημα για τον Σπάρτακο τα φάουλ του Λαμπρόπουλου, ο οποίος είχε τέσσερα ήδη από τις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου. Τρομερή ευστοχία από τα 6,75 για τους Αγρινιώτες που είχαν συνολικά 11 τρίποντα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν παθιασμένα στον αγώνα και προηγήθηκαν με 9-2 στο 3΄. Η πρόθεση του κόουτς Φαράντου ήταν να εκμεταλλευτεί στο post τον Σταμουλάκη, βάζοντάς τον σε πολλές περιπτώσεις να ποστάρει τα αντίπαλα guard εκμεταλλευόμενος το ύψος του. Ο Ζήσης πραγματοποίησε εκρηκτικό ξεκίνημα δίνοντας στην ομάδα του προβάδισμα επτά πόντων στο 6΄ (13-6). Ο ηγέτης του Σπάρτακου είχε τους 7 από τους 13 πόντους σε εκείνο το σημείο. Λίγο πριν τη λήξη της περιόδου οι γηπεδούχοι απέκτησαν διψήφια διαφορά (19-9). Στο 10΄ το σκορ ήταν 21-12. 


Όπως ήταν λογικό μία έμπειρη ομάδα σαν τη Γ.Ε.Α. θα αντιδρούσε, κάτι που έγινε από την αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, όταν οι παίκτες του Φαράντου με επιμέρους 8-4 μείωσαν σε 25-20. Πρωταγωνιστής ο Σούρλας που ερχόμενος από τον πάγκο είχε δύο συνεχόμενα τρίποντα. Ο Γεωργούλας μείωσε στους δύο με νέο τρίποντο (25-23), με τη Γ.Ε.Α. να περνάει μπροστά στο 14΄ με νέα βόμβα από τα 6,75 (27-29). Συνολικά οι Αγρινιώτες είχαν 5 τρίποντα στο δεκάλεπτο, δείχνοντας ότι το μακρινό σουτ είναι το δυνατό τους σημείο. Μέχρι και τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου υπήρχαν πολλές εναλλαγές στο προβάδισμα, με τον Γεωργούλα να είναι αυτός που με τέσσερις σερί πόντους να διαμορφώνει το σκορ του ημιχρόνου (37-36 η Γ.Ε.Α.).


Με τον Μάστορα να ηγείται επιθετικά στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου ο Σπάρτακος πήρε ξανά τα ηνία στο σκορ (43-40), όμως λίγο αργότερα ένα τρίποντο του Σούρλα έφερε ξανά στην πρωτοπορία την Γ.Ε.Α. με 46-43. Ο Κολιγιώτης μετά από επιθετικό ριμπάουντ με παλικαρίσιο καλάθι μείωσε στον πόντο (46-45 στο 25΄). Πολύ ανταγωνιστικό το παιχνίδι στην τρίτη περίοδο με τις δύο ομάδες να είναι σε όλη τη διάρκειά της κοντά στο σκορ. Ο κόουτς Καΐκας θέλοντας να φρεσκάρει οργανωτικά την ομάδα του πέρασε στο παιχνίδι τον Μαυρογιάννη, ο οποίος με τρίποντο έφερε τον Σπάρτακο μπροστά  με 50-48, με τη Γ.Ε.Α. να έχει τις απαντήσεις και να προηγείται εκ νέου με 54-53. Ζήσης με τρίποντο και Γεωργούλας με εύστοχο σουτ δύο πόντων διαμόρφωσαν το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες με 56-56.

Ο Σπάρτακος κατέρρευσε στην τελευταία περίοδο με αποτέλεσμα η Γ.Ε.Α. να φτάσει στη νίκη. 21-7 ήταν το επιμέρους σκορ με τον Γεωργούλα να δίνει μια πραγματική παράσταση συμβάλλοντας τα μέγιστα στο "διπλό" της ομάδας του. 11 συνεχόμενους πόντους είχε ο πολύπειρος ψηλός παίρνοντας στις πλάτες του τη Γ.Ε.Α. Τελικό σκορ 77-63 με τον Σπάρτακο να ολοκληρώνει τη φετινή του παρουσία στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ. Η Γ.Ε.Α. περιμένει τον αντίπαλό της στους τελικούς που θα προκύψει από το ζευγάρι του IBC με τον Λέοντα Μεσολογγίου (το IBC προηγείται με 1-0 στη σειρά).

MVP

Δε χωράει καμία αμφιβολία ότι ο Γεωργούλας ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα. 28 πόντους με 4 τρίποντα και κυρίως 11 πόντοι στο τελευταίο καθοριστικό δεκάλεπτο με μεγάλα σουτ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Εξαιρετικό παιχνίδι από τον play maker της ομάδας, τον Φωτιάδη. Φοβερός οργανωτικά με σωστές επιλογές και πάντα με γνώμονα να αξιοποιεί τους συμπαίκτες του. Σημείωσε 9 πόντους όμως περισσότερο ξεχώρισε για τον αλτρουισμό του και για το κοντρολάρισμα του ρυθμού του αγώνα.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το 21-7 επιμέρους της Γ.Ε.Α. στο τελευταίο δεκάλεπτο της έδωσε τη δυνατότητα να φύγει με την τεράστια νίκη από το Νέο Κλειστό.

Τα δεκάλεπτα: 21-12, 36-37, 56-56, 63-77

Διαιτητές: Τσίγας-Λειβαδίτης

Σπάρτακος (Καΐκας-Καλλής): Ντρίτσος 2, Κόρδας, Μάστορας 9(1), Ζήσης 15(2), Λαμπρόπουλος 14, Κολιγιώτης 4, Κιμισκίδης 2, Γούλας 2, Μαυρογιάννης 3(1), Θεοχάρους 10, Παπανικολάου, Δήμος 2

Γ.Ε.Αγρινίου (Φαράντος-Κατσούρης): Ντάλλας, Στούμπος, Φωτιάδης 9(1), Σταμουλάκης 8, Σούρλας 9(3), Δάρλας 6(2), Μουντζούρης, Λειβαδάς 3(1), Μπόσμος 14, Γεωργούλας 28(4), Πανούκιας , Τσάνος


Δημήτρης Κοσίνας
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου