Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

"Τόπο στα νιάτα" και ιδανικό φινάλε στη σεζόν για τον ΑΓΣΙ (U 20)!


Έχοντας δύο δεκατριάχρονα παιδιά στη δωδεκάδα ο ΑΓΣΙ (U 20) έδωσε ιδανικό φινάλε στη φετινή του παρουσία στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, επικρατώντας με 66-55 του Πύρρου Αρταίων, τερματίζοντας στην 6η θέση στον Β΄ όμιλο με ρεκόρ 7-11.
Πρωταγωνιστές για τους γηπεδούχους οι Μπαζάκας με 17, Ψιλοδημητρακόπουλος με 14 και Πρεμέτης με 13. Τα δύο δεκατριάχρονα παιδιά Μυλώνης και Κωστής Π. πήραν το βάπτισμα του πυρός στην ομάδα σε ένα παιχνίδι που θα το θυμούνται για πολύ καιρό.

Ο Πρεμέτης ανέλαβε την οργάνωση του παιχνιδιού για την ομάδα του Αυγερινού, έχοντας μαζί του στην περιφέρεια τους Κονταξή και Τσίγκα, με τους Μπαζάκα και Ψιλοδημητρακόπουλο να συνθέτουν το δίδυμο ψηλών. Το πρώτο καλάθι του αγώνα σημείωσε ο Ψιλοδημητρακόπουλος με όμορφο μπάσιμο, με τους Αρτινούς με δύο τρίποντα να παίρνουν τα ηνία στο σκορ (6-4 στο 3΄). Ο Πύρρος δοκίμασε με άμυνα ζώνης να μπλοκάρει τους γηπεδούχους, όμως με τον Πρεμέτη να είναι ζεστός πετυχαίνοντας 8 πόντους ο ΑΓΣΙ έκλεισε το δεκάλεπτο μπροστά με 22-13. Ο Ψιλοδημητρακόπουλος χρησιμοποιήθηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα στο "5" κάνοντας σπουδαία δουλειά. Στο πρώτο δεκάλεπτο μετρούσε ήδη 10 πόντους. Ο Πρεμέτης τα έκανε όλα στο παρκέ κατεβάζοντας ριμπάουντ, μοιράζοντας ασίστ αλλά και τάπες στους αντιπάλους του. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν νωρίς στο bonus των βολών (στο 14΄) όμως ο ΑΓΣΙ είχε τα ηνία σε όλη τη διάρκεια (39-27 λίγο πριν το ημίχρονο). Ο Μπάρκας με εύστοχο τρίποντο διαμόρφωσε το σκορ του πρώτου ημιχρόνου (45-27).


Οι γηπεδούχοι έχασαν τη συγκέντρωσή τους στην τρίτη περίοδο, με τους Αρτινούς με επιμέρους 14-2 να μειώνουν στους έξι στο 25΄(47-41). Με τον Μπαζάκα να βρίσκει το χέρι του και να σημειώνει 10 πόντους ως το τέλος του δεκαλέπτου οι παίκτες του Αυγερινού έτρεξαν επιμέρους 11-4 και άνοιξαν ξανά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (58-45 στο 30΄). Μυλώνης και Κωστής Π. έπαιξαν σε όλη την τελευταία περίοδο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν στη δωδεκάδα επίσης πολλά νεαρά παιδιά που πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Τελικό σκορ 66-55 με την ομάδα του Βαγγέλη Αυγερινού να κλείνει επιτυχημένα τη σεζόν.

MVP

Ο Δημήτρης Πρεμέτης είχε πληθωρική παρουσία στο σημερινό παιχνίδι. Εξαιρετική οργάνωση του παιχνιδιού, 13 πόντους με τρία τρίποντα, ριμπάουντ, τάπες και κλεψίματα συνέθεσαν την all around εμφάνισή του. 

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Παρότι η φυσική θέση του Νίκου Ψιλοδημητρακόπουλου δεν είναι center, αγωνίστηκε σήμερα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα προσφέροντας πάρα πολλά στην ομάδα του. Σημείωσε 14 πόντους παίρνοντας πολλά ριμπάουντ ενώ έδωσε πάμπολλες μάχες στο ζωγραφιστό.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το +13 με το οποίο μπήκε στο τέταρτο δεκάλεπτο ο ΑΓΣΙ δεν άφηνε και πολλά περιθώρια στους φιλοξενούμενους να ανατρέψουν την κατάσταση με την ομάδα του Αυγερινού να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 45-27, 58-45, 66-55

Διαιτητές: Διαμαντής, Σωτηρόπουλος

ΑΓΣΙ U 20 (Αυγερινός-Αυδής-Μυλώνης): Μυλώνης 1, Κωστής Π., Ψιλοδημητρακόπουλος 14, Πρεμέτης 13(3), Κονταξής 2, Μουστακλής 6(1), Κωστής 2, Μπάρκας 7(1), Τσίγκας 4, Μπαζάκας 17(2)

Πύρρος Αρταίων (Οικονομίδης): Στασινός 6, Μέκος 10(1), Πέτσας 10, Γιαννάκης 5(1), Καλλής 4, Γεωργάκης 12(1), Κότσικας 6(2), Δημητρίου 2, Αμπελογιάννης, Λιαπάτης

 
Δημήτρης Κοσίνας  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου