Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Επικράτησε του Ιονίου, ανατράπηκε το σκηνικό και βλέπει playoffs ο Σπάρτακος (vid,pics)

 

Ο Σπάρτακος πήγαινε στο παιχνίδι με τον Ιόνιο για την τελευταία αγωνιστική γνωρίζοντας ότι είχε λιγοστές πιθανότητες για είσοδο στα playoffs, μετά την ήττα της περασμένης Κυριακής στην Ηγουμενίτσα από τον Πρωτέα.
Η κατάσταση άλλαξε άρδην καθώς ο Πρωτέας κατέβηκε στο παιχνίδι με τον Αίαντα Άρτας έχοντας χάσει τα δελτία των παικτών και τις κάρτες υγείας. Οι φιλοξενούμενοι δήλωσαν την απώλεια στην αστυνομία και ζήτησαν να αναβληθεί το παιχνίδι με τον Αίαντα μέχρι να εκδοθούν τα καινούργια. Το φύλλο αγώνος έκλεισε από τους διαιτητές κατοχυρώνοντας το παιχνίδι υπέρ του Αίαντα Άρτας (20-0 α.α.). Ο Πρωτέας κατέθεσε ένσταση και η τελική απόφαση για την τύχη του αγώνα θα παρθεί τη Δευτέρα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚΑΒΔΕ. Με τα τωρινά δεδομένα ο Σπάρτακος μετά και τη νίκη του επί του Ιονίου καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση και ακολουθεί το IBC από τον Β΄ όμιλο στα playoffs. Πάντως όλα θα κριθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

   

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Σπάρτακος πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε με 76-52 του Ιονίου κατακτώντας τη 15η νίκη της χρονιάς και ολοκλήρωσε με 15-3 την κανονική περίοδο. Λαμπρόπουλος με 17, Ντρίτσος με 15 και Θεοχάρους με 12 οι κορυφαίοι για τον Σπάρτακο, που αγωνίστηκε χωρίς τον Δημήτρη Ζήση λόγω του προβλήματος τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί. Μουδιασμένο ξεκίνημα για τους γηπεδούχους που έμειναν πίσω στο 5΄ με 9-6. Με τον Ντρίτσο πρωταγωνιστή οι παίκτες του Καΐκα ισοφάρισαν σε 11-11. Ο Ιόνιος προκάλεσε προβλήματα στην αρχή του αγώνα με την άμυνα ζώνης που έπαιζε. Με τον Δήμο να περνάει στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την κυκλοφορία της μπάλας και έσπασαν τη ζώνη κλείνοντας την περίοδο μπροστά με 23-15. Στο δεύτερο δεκάλεπτο το σκορ ήταν σε χαμηλά επίπεδα (13-11 υπέρ του Ιονίου), όμως ο Σπάρτακος συνέχιζε σταθερά να έχει το προβάδισμα. Ημίχρονο 34-28 υπέρ των γηπεδούχων.


Ο Λαμπρόπουλος ανέλαβε για τα καλά δράση στην τρίτη περίοδο βοηθώντας την ομάδα του να ανεβάσει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (41-28 στο 23΄). Θεοχάρους και Κούργιας ήταν επίσης καθοριστικοί με τους γηπεδούχους να απολαμβάνουν προβάδισμα που πλησίαζε του 20 πόντους στο 30΄ (54-35). Δήμος Κύρκος και Κούργιας ήταν πρωταγωνιστές και κινητήριοι μοχλοί για τον Σπάρτακο στο τελευταίο δεκάλεπτο και μαζί με τους Ντρίτσο (δύο εύστοχα τρίποντα) και Γούλα έδωσαν στην ομάδα τους τη νίκη με το άνετο 76-52. 42-24 ήταν το επιμέρους σκορ του δευτέρου ημιχρόνου, κάτι που αποδεικνύει πόσο διαφορετική εικόνα είχε ο Σπάρτακος συγκριτικά με το πρώτο.

MVP


Όταν ανέβασε στροφές στο τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε ουσιαστικά το παιχνίδι. Ο λόγος για τον Ντίνο Λαμπρόπουλο που αποτέλεσε για ακόμα μία φορά τον ακρογωνιαίο λίθο για τον Σπάρτακο. Πέτυχε 17 πόντους, έλεγξε την εναέρια κυκλοφορία κόβοντας πολλά σουτ των αντιπάλων και κατέβασε πολλά ριμπάουντ, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Την καλύτερή του εμφάνιση τη φετινή σεζόν έκανε ο Γιώργος Ντρίτσος όντας "πολυβόλο" από την περιφέρεια. Σημείωσε 15 με όλους τους πόντους του να έρχονται από τη γραμμή των 6,75 (5 εύστοχα τρίποντα).

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Η τελείως διαφορετική εικόνα προς το καλύτερο που παρουσίασε ο Σπάρτακος στο τρίτο δεκάλεπτο τον βοήθησε να καθαρίσει τη νίκη. Εξαιρετική άμυνα στο συγκεκριμένο διάστημα και επιμέρους 20-7 για την ομάδα του Γιάννη Καΐκα με τη διαφορά να ξεφεύγει (54-35).

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 34-28, 54-35, 76-52

Διαιτητές: Καννής, Λαδιάς

Σπάρτακος (Καΐκας): Ντρίτσος 15(5), Κόρδας 6(2), Μάστορας 3, Κύρκος 4, Λαμπρόπουλος 17, Κολιγιώτης, Κιμισκίδης 3(1), Γούλας 4, Μαυρογιάννης, Θεοχάρους 12, Δήμος 4, Κούργιας 8

Ιόνιος (Δεσύλλας): Κεραμίδας 5(1), Αθανασίου 22(1), Ρέτσης 8, Γκιουλέας Μ. 7(1), Μοναστηριώτης, Καντάς 3(1), Γκιουλέας Ι. 7


  

 


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου