Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Συγκλονιστικός ΠΑΣ υπέταξε την Πυλαία και έβαλε πλώρη για τη 2η θέση (vid,pics)



Με μία συγκλονιστική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα υπέταξε την Πυλαία με 64-48 και όχι μόνο κατέκτησε την 14η νίκη του, αλλά κάλυψε και τη διαφορά του πρώτου αγώνα με αποτέλεσμα σε περίπτωση ισοβαθμίας να έχει τον πρώτο λόγο.
Σαρηγιαννίδου με 21 και Ντάλα με 16 οι κορυφαίες με την Ντόκου να είναι για ακόμα μία φορά κομβική πετυχαίνοντας 11. Διψήφια και η Μεντεσίδου με 10. Παπαρδέλα και Φλώρου ξεχώρισαν για τις φιλοξενούμενες με 11. Συγκλονιστική η παρουσία του κόσμου που έδωσε την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα του Γιώργου Σιαμέτη για να φτάσει στη σπουδαία νίκη.


Ντόκου, Ντάλα, Ξανθοπούλου, Μεντεσίδου και Σαρηγιαννίδου ήταν οι αρχικές επιλογές του κόουτς Σιαμέτη. Η αρχηγός του ΠΑΣ άνοιξε το λογαριασμό με καλάθι και φάουλ, με τις γηπεδούχες να έχουν υψηλό βαθμό συγκέντρωσης στα "θέλω" του προπονητή τους και να προηγούνται με 9-2 στο 2΄. Το πρώτο τάιμ-άουτ της αναμέτρησης ήρθε στο 5΄ όταν ο ΠΑΣ είχε προβάδισμα επτά πόντων (11-4). Όπως ήταν φυσιολογικό η Πυλαία έβγαλε αντίδραση και με σερί 14-0 πήρε τα ηνία στο σκορ με 18-11 στο 7΄. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με press σε όλο το γήπεδο προκάλεσε προβλήματα στον ΠΑΣ χτίζοντας έτσι τη διαφορά. Ντόκου, Σαρηγιαννίδου και Ντάλα βοήθησαν τον ΠΑΣ να μειώσει στους τέσσερις (23-19), όμως η Σταμπή μετά από όμορφη συνεργασία με την Φλώρου διαμόρφωσε το σκορ της πρώτης περιόδου (25-19). Στη συνέχεια του αγώνα οι άμυνες δυνάμωσαν πάρα πολύ έχοντας τον πρώτο λόγο. Στο 15΄ το σκορ ήταν 27-23 υπέρ των φιλοξενούμενων με τις παίκτριες της Λίτσου να διατηρούν ένα καλό προβάδισμα λίγο πριν το ημίχρονο (31-24 στο 18΄). Ντάλα και Σαρηγιαννίδου με δύο εξαιρετικά μπασίματα διαμόρφωσαν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου (32-28).

 

Τα κορίτσια του Σιαμέτη έδειξαν τελείως διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο κυριαρχώντας σταδιακά στο παρκέ. Μεντεσίδου και Ντάλα έβαλαν μετά από ώρα την ομάδα τους στην πρωτοπορία με 35-34, ενώ στο 27΄ ο ΠΑΣ με τρίποντο της Ξανθοπούλου που ξεσήκωσε τον κόσμο και καλάθι της Ντόκου ξέφυγε με +6 (42-36). Οι γηπεδούχες είχαν αρχίσει να έχουν το μομέντουμ του αγώνα και με άμυνα που "έσπαγε κόκαλα" δεν άφηναν περιθώρια στην Πυλαία. 45-50 ήταν το σκορ στο 30΄. Η Σαρηγιαννίδου όντας ψύχραιμη από τη "γραμμή της φιλανθρωπίας" διατηρούσε την ομάδα της μπροστά με 49-43 στο 33΄. Το τέταρτο δεκάλεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στον ΠΑΣ, αφού με μεγάλο τρίποντο της Ντόκου και καλάθι της αρχηγού ήρθε το +9 (54-45), ενώ η Ντάλα με νέο τρίποντο ανέβασε σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά (57-45 στο 36΄). Το γήπεδο άρχισε να "παίρνει φωτιά" με τους οπαδούς της ομάδας εκστασιασμένους. Η άμυνα του ΠΑΣ δεν επέτρεπε στην Πυλαία να βρει εύκολα καλάθια και οι γηπεδούχες κατάφεραν να φτάσουν στο τελικό 64-48, καλύπτοντας τη διαφορά και πλέον με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε στην Α2 κάνουν όνειρα για κατάληψη της 2ης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ.

MVP

Η αρχηγός του ΠΑΣ Ντίνα Σαρηγιαννίδου βοήθησε τα μέγιστα σε ένα ακόμα παιχνίδι την ομάδα της. 21 πόντους με πολλά ριμπάουντ και αμέτρητες κερδισμένες μάχες στη ρακέτα.

Φοβερή και η εμφάνιση της Ντάλα με 16 πόντους και 3 εύστοχα τρίποντα, με το ένα από αυτά να είναι ουσιαστικά το καλάθι "μαχαιριά" στις φιλοξενούμενες.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Η Πανωραία Ντόκου απέδειξε στο σημερινό ντέρμπι γιατί είναι από τις πλέον καθοριστικές παίκτριες του ΠΑΣ και "η ψυχή" αυτής της ομάδας. 11 πόντους με φοβερή προσωπική άμυνα και πολλά κλεψίματα.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Μαγική εμφάνιση του ΠΑΣ Γιάννινα στο δεύτερο ημίχρονο όπου με 36-16 επιμέρους σκορ "καθάρισε" τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 28-32, 45-40, 64-48

Διαιτητές: Γκέκας, Γεωργούλης

ΠΑΣ Γιάννινα (Σιαμέτης): Ντόκου 11(1), Χήτα, Σαρηγιαννίδου 21, Χρηστάκη, Μεντεσίδου 10, Λέφα, Ξανθοπούλου 6(2), Πανούτσου, Διαμαντοπούλου, Βρασταμηνού, Ντάλα 16(3), Μπουκουβάλα

Α.Ε. Πυλαία (Λίτσου): Σταμπή 9(1), Αρσένογλου, Κατσαμούρη 4, Τσαμπούρη 9(2), Καραμπατζάκη 4, Παπαρδέλα 11, Τσιανάκα Ευγ., Φλώρου 11, Πλούμπη, Τσιανάκα Αικ.

 
Δημήτρης Κοσίνας  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου