Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Τα έδωσε όλα αλλά λύγισε απέναντι στον Πρωτέα Γρεβενών (vid,pics)

 

Το τελευταίο του χαρτί για άνοδο έπαιξε ο ΑΓΣΙ σήμερα το απόγευμα στο Νέο Κλειστό απέναντι στον πρωτοπόρο Πρωτέα Γρεβενών, όμως παρότι έδωσε ότι είχε αυτό δεν ήταν αρκετό και γνώρισε την ήττα με 75-65.
Μόνο μαθηματικές οι ελπίδες για άνοδο στις υπόλοιπες επτά αγωνιστικές του πρωταθλήματος για τον ΑΓΣΙ. Πάντως η ομάδα του Σοφοκλή Τσουκανέλη έχει πετύχει το στόχο που είχε θέσει εξ' αρχής δηλαδή την είσοδο στην τετράδα. Από την άλλη ο Πρωτέας πέρασε αλώβητος από μία δύσκολη έδρα και παρέμεινε φαβορί όχι μόνο για την άνοδο αλλά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Χρύσης είχε 15, όμως στάθηκε άτυχος καθώς υπέστη διάστρεμμα στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο forward του ΑΓΣΙ "έσφιξε τα δόντια" και αγωνίστηκε μέχρι τέλους παρά τον τραυματισμό του, όμως ήταν εμφανές ότι τον επηρέαζε στα πατήματά του. 11 είχε ο Θυμνιός με τον Πουρνάρα να προσθέτει 10. Τέσσερις διψήφιους είχαν οι φιλοξενούμενοι με κορυφαίο όλων τον Μπόζιαρη με 17. Από 14 είχε ο Μακρής, 13 ο Γρούδας και 10 ο αεικίνητος Μαλούτας.

 

Ο Σοφοκλής Τσουκανέλης επιφύλασσε μία έκπληξη στην αρχική του πεντάδα με τον Καννή να ξεκινάει αντί του Φίλιου. Οι υπόλοιποι τέσσερις ήταν οι συνηθισμένοι, δηλαδή Ζαμπέτης, Χρύσης, Πουρνάρας και Θυμνιός. Μαλούτας, Γρούδος, Μακρής, Τακίδης και Κλωνάρας ήταν οι πέντε που ξεκίνησαν τον αγώνα για την ομάδα του Μουρουζίδη. Στα πρώτα δύο λεπτά το παιχνίδι ήταν ισόπαλο στο 7-7 , όμως ο ΑΓΣΙ με πυλώνα τον Θυμνιό, που τελείωνε φάσεις στο ζωγραφιστό, αλλά δημιουργούσε και για τους συμπαίκτες του, πήρε προβάδισμα με double score (14-7 στο 4΄). Μάλιστα δύο λεπτά πριν τη λήξη του δεκαλέπτου ο ΑΓΣΙ βρισκόταν στο +8 (18-10). Η εμπειρία των παικτών του Πρωτέα άρχισε να φαίνεται σιγά σιγά και μετά το τάιμ-άουτ του Μουρουζίδη αντέδρασαν τρέχοντας σερί 9-0, με πρωταγωνιστές τους Μπόζιαρη και Μακρή, παίρνοντας τα ηνία στο σκορ (19-18). Το δεκάλεπτο έκλεισε ισόπαλο στο 19-19 μετά από 1/2 βολές του Αντωνίου. Ο Γρούδας ανέλαβε δράση για τους φιλοξενούμενους και με 7 δικούς του πόντους ο Πρωτέας προηγήθηκε με 28-22 στο 13΄. Οι γηπεδούχοι στηρίχτηκαν και πάλι στον Θυμνιό, ο οποίος με δύο εξαιρετικές ασίστ βρήκε στη ρακέτα τον Πουρνάρα, με τον τελευταίο να πετυχαίνει αρχικά έμμεσο τρίποντο (καλάθι και φάουλ) και εν συνεχεία να αξιοποιεί και τη δεύτερη πάσα του συμπαίκτη του μειώνοντας στον πόντο (28-27). Ο ΑΓΣΙ έφερε το παιχνίδι στα ίσια με τον πιο δραστήριο παίκτη του στο πρώτο ημίχρονο, τον Θυμνιό, να ισοφαρίζει σε 31-31, δύο λεπτά και τριανταεπτά δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Τελικά ο Πρωτέας ήταν αυτός που πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με βραχεία κεφαλή (34-33).

 

Ο Μακρής με τέσσερις σερί πόντους έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων στην ομάδα του στο 31΄ (38-34). Ο Χρύσης ανέλαβε πρωτοβουλίες επιθετικά και με τέσσερις δικούς του πόντους μείωσε στον ένα (38-37). Ο Κώος αθλητής στάθηκε άτυχος καθώς γύρισε τον αστράγαλό του στην προσπάθεια να σκοράρει, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να μη συνέχιζε να αγωνίζεται. Με τον Χρύση εκτός για ένα μικρό διάστημα ο Πρωτέας έσφιξε την άμυνά του και έτρεξε επιμέρους 10-3 με τους Μπόζιαρη και Κλωνάρα να έχουν όλους τους πόντους, ανακτώντας ένα καλό προβάδισμα (48-40 στο 27΄).  Το πρώτο διψήφιο προβάδισμα ήρθε λίγο πριν το τέλος της περιόδου με τρίποντο του Μαλούτα (51-41).  Οι φιλοξενούμενοι είχαν διαφορά ασφαλείας στο 30΄ (58-47). Ο Ζαμπέτης με τρίποντο στο 32΄ μείωσε στους έξι (60-54), με τους φιλοξενούμενους να μην πανικοβάλλονται και να ανοίγουν και πάλι τη διαφορά στους δέκα (64-54). Με τον Μαλούτα να ηγείται εκτελεστικά και δημιουργικά για την ομάδα του, ο Πρωτέας Γρεβενών απολάμβανε ένα +15 στο τρία λεπτά πριν το τέλος (71-56 στο 37΄). Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να με σερί 9-0 και πρωταγωνιστή τον Αντωνίου να μειώσουν σε 71-65 λίγο πριν το τέλος. Στα τελευταία τριάντα δευτερόλεπτα οι παίκτες του ΑΓΣΙ έκαναν φάουλ για να σταματήσουν το χρόνο, με το τελικό 75-65 να δίνει στον Πρωτέα ένα σπουδαίο "διπλό" και συνολικά τη 16η νίκη του στο πρωτάθλημα. Ο ΑΓΣΙ γνώρισε την 5η ήττα του (13-5 ρεκόρ), εξανεμίζοντας τις ελπίδες του για άνοδο. Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα του Σοφοκλή Τσουκανέλη εκτός έδρας απέναντι στους Τιτάνες Παλαμά.

MVP

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Μπόζιαρη που ήταν ο πλέον σταθερός παίκτης του Πρωτέα στο σημερινό παιχνίδι. Σημείωσε 17 πόντους όντας ο πρώτος σκόρερ του αγώνα.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Ο Μαλούτας είναι ένας από τους κινητήριους μοχλούς στη φετινή εξαιρετική πορεία του Πρωτέα Γρεβενών και το απέδειξε και σήμερα. 10 πόντους με κρίσιμα καλάθια και τρομερές δημιουργικές ικανότητες.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το +15 που έχτισε ο Πρωτέας μόλις τρία λεπτά πριν το τέλος (71-56) ήταν πολύ δύσκολο να καλυφθεί από τους γηπεδούχους.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 33-34, 47-58, 65-75

Διαιτητές: Τσιρτσιμάλης, Γαζέτας

ΑΓΣΙ (Τσουκανέλης-Τσαμπαλάς): Καννής 6(2), Ζαμπέτης 9(2), Σαχπατζίδης, Καλφαλίδης, Αντωνίου 5, Πουρνάρας 10, Χρύσης 15, Μάκης 3(1), Παπανικολάου, Θυμνιός 11, Φίλιος 6, Θώδης

Πρωτέας Γρεβενών (Μουρουζίδης): Γρούδος 13, Μαλούτας 10(2), Μιχαηλίδης 3(1), Κλωνάρας 11, Κολοβός, Τζήμου, Τακίδης 3, Μπόζιαρης 17, Μαλιούρας 4, Μακρής 14(2)



Δημήτρης Κοσίνας


  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου