Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Άνετη επικράτηση του Βίκου ΠΑΣ Γιάννινα επί της Καλαμπάκας με όπλο την εξαιρετική άμυνα (vid,pics)


Σοβαρός και πειθαρχημένος παρουσιάστηκε ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα απέναντι στην Καλαμπάκα, την οποία και συνέτριψε με 81-44.
Ο ΠΑΣ συνέχισε από εκεί που το άφησε την περασμένη εβδομάδα με την εύκολη επικράτηση επί της Μελίκης και με όπλο την καταπληκτική του άμυνα δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα από την Καλαμπάκα. Κορυφαίοι για την ομάδα του Θωμά Κωστόπουλου οι Γεωργίου και Μάντζιος Δ. που είχαν από 17. Διψήφιοι ήταν και οι Πρέντζας με 11 και Καραγκιολίδης με 10.


Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι οι Γιαννιώτες στερήθηκαν των υπηρεσιών του Βασίλη Πάτρα, ο οποίος παραμένει στα πιτς μετά το πρόβλημα τραυματισμού που έχει αποκομίσει από το ντέρμπι με τον ΑΓΣΙ. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι με ένα εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο (26-8 το επιμέρους σκορ) κατάφεραν να καθαρίσουν εύκολα τη νίκη. Ο Κωστόπουλος ξεκίνησε τον αγώνα με τους Γεωργίου, Τσίρμπα-Αναγνώστου, Πανάρα, Καραγκιολίδη και Μάντζιο Δ. Στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ (8-7), με τον ΠΑΣ να παίρνει αέρα 7 πόντων στο 8΄ (16-9). Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τους φιλοξενούμενους να είναι ευθέως ανταγωνιστικοί (16-12). Οι φωνές του Κωστόπουλου έπιασαν τόπο, με τους παίχτες του να είναι καταιγιστικοί στα πρώτα τέσσερα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου. 13-0 σερί έτρεξε ο ΠΑΣ και προηγήθηκε με 29-12. Οι γηπεδούχοι έβαλαν τα μακρινά σουτ με αποτέλεσμα να ανοίξει η άμυνα της Καλαμπάκας και μαζί και η διαφορά. Τρίποντο του Πανταζή άνοιξε την ψαλίδα στο +21 (35-14). Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τους γηπεδούχους μπροστά με 42-20, με όπλο την "γρανιτένια" τους άμυνα.


Στο 25΄ οι παίχτες του Κωστόπουλου διατηρούσαν προβάδισμα 25 πόντων (49-24). Ο κόουτς Κωνσταντινίδης γύρισε την άμυνα σε ζώνη, με τον Πρέντζα να τιμωρεί με δύο συνεχόμενα τρίποντα αυτή την επιλογή. Στο 30΄ το σκορ ήταν 60-34 υπέρ των γηπεδούχων, ενώ και στην τελευταία περίοδο ο ΠΑΣ είχε τον απόλυτο έλεγχο. Η διαφορά κυμαίνονταν μεταξύ είκοσι και τριάντα πόντων (70-36 στο 36΄). Στα μελανά σημεία ο τραυματισμός του Τσίρμπα-Αναγνώστου στον αστράγαλο, όπου μένει να φανεί πόσο σοβαρός ήταν. Ο ΠΑΣ έφτασε πολύ εύκολα στο τελικό 81-44 και την επόμενη Κυριακή ετοιμάζεται για εκτός έδρας αγώνα απέναντι στον Α.Ο.Κ. Βέροιας.

MVP

Δεύτερο συνεχόμενο εξαιρετικό παιχνίδι για τον Δημήτρη Μάντζιο. Μετά τους 17 απέναντι στην Μελίκη, "φόρτωσε" με άλλους 17 το καλάθι της Καλαμπάκας, παίζοντας και για τον τραυματία Πάτρα. Πολλές οι μάχες που έδωσε με τον Παπακώστα, στις περισσότερες εκ των οποίων ήταν ο νικητής.

Πολύ καλός και ο Δημήτρης Γεωργίου με 17 πόντους και πολλές επιτυχημένες διεισδύσεις που είναι και το σήμα κατατεθέν του.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Ο Σάκης Πρέντζας έλειψε για δύο συνεχόμενα παιχνίδια και στην επανεμφάνισή του ήταν καθοριστικός για την ομάδα του. Σημείωσε 11 πόντους ερχόμενος από τον πάγκο, με 3 εύστοχα τρίποντα, ενώ οργάνωσε εξαιρετικά το παιχνίδι του ΠΑΣ.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το 13-0 σερί που έτρεξε ο ΠΑΣ στα τέσσερα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου ήταν αρκετό για να του δώσει ένα προβάδισμα της τάξεως των δεκαεφτά πόντων (29-12). Οι γηπεδούχοι από εκεί και μετά πάτησαν το γκάζι και δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω. 

Τα δεκάλεπτα: 16-12, 42-20, 60-34, 81-44

Διαιτητές: Δέλλας, Αναστασιάδης

Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα(Κωστόπουλος): Γεωργίου 17, Πανάρας 3(1), Τσίρμπας-Αναγνώστου, Πρέντζας 11(3), Καραγκιολίδης 10(1), Μάντζιος Π., Μάντζιος Δ. 17, Πανταζής 9(3), Πιστιόλης 6, Γιωτάκης 8(1)

Καλαμπάκα(Κωνσταντινίδης): Μασάδης 2, Μπαλωμένος 5(1), Τούλας, Σπανός, Γαϊτανίδης 5, Παουλεάνου 4, Σούλκο 3, Γκαντιάς 7, Οικονόμου, Παπακώστας 8, Κιουρτσίδης 10











Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου