Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Με κυρίαρχη εμφάνιση ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε του Πανσερραϊκού φτάνοντας τις δέκα νίκες (vid,pics)


Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με άνεση του Πανσερραϊκού με 62-31, κατακτώντας τη 10η νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Α2.
Σαηρηγιαννίδου με 15 και Διαμαντοπούλου με 12 ξεχώρισαν για τις γηπεδούχες. Από τον Πανσερραϊκό η Πιτσιάβα ήταν διψήφια με 10. Με αυτή τη νίκη ο ΠΑΣ εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Αναγέννησης Ρυσίου από τον Παναθλητικό Συκεών και την έπιασε στην 3η θέση.


Τις Χρηστάκη, Ντόκου, Πάφη, Σαρηγιαννίδου και Διαμαντοπούλου επέλεξε ο Γιώργος Σιαμέτης στην αρχική του πεντάδα. Ο ΠΑΣ ήταν εξ' αρχής πολύ σοβαρός, με αποτέλεσμα στο 2΄ να προηγηθεί με 8-0, με την Διαμαντοπούλου να έχει τους 4 από τους 8. Η συγκέντρωση στην άμυνα βρισκόταν σε πολύ υψηλό βαθμό και η διψήφια διαφορά δεν άργησε να έρθει (14-2 στο 6΄).  Με την Ντάλα να έρχεται "ζεστή" από τον πάγκο, οι γηπεδούχες έκλεισαν το δεκάλεπτο μπροστά με 21-6. Στο 14΄ η διαφορά συνέχιζε διαρκώς να μεγαλώνει (31-8), με τις Ντόκου και Σαρηγιαννίδου να αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίθεση. Η παρουσία της Σαρηγιαννίδου ήταν καταλυτική για την ομάδα του Γιώργου Σιαμέτη, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά, με την αρχηγό να έχει τους 9 από τους 17 πόντους που σημείωσε ο ΠΑΣ στο δεύτερο δεκάλεπτο. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τον ΠΑΣ να απολαμβάνει άνετο προβάδισμα (38-13). 


Παρά το γεγονός ότι οι βάσεις για την κατάκτηση ενός ακόμα ροζ φύλλου είχαν μπει ουσιαστικά από πρώτο εικοσάλεπτο, ο ΠΑΣ συνέχιζε να είναι σοβαρός και συγκεντρωμένος και το σκορ στο 30΄ ήταν (49-22). Το +30 ήρθε στο 33΄ (55-25), με την Διαμαντοπούλου να είναι η παίχτρια αποκάλυψη στο σημερινό αγώνα για την ομάδα του Σιαμέτη. Η νεαρή σημείωσε 12 πόντους δίνοντας πολλές μάχες στο ζωγραφιστό, με τις περισσότερες να είναι κερδισμένες. Τελικό σκορ 62-31, με τον ΠΑΣ να στρέφει πλέον την προσοχή του στο παιχνίδι της επόμενης Κυριακής απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

MVP

Η Ντίνα Σαρηγιαννίδου συνεχίζει τις εξαιρετικές της εμφανίσεις. Σταμάτησε στους 15 πόντους, όντας καταλυτική στο διάστημα που η ομάδα της έχτισε τη μεγάλη διαφορά. Ο Γιώργος Σιαμέτης της έδωσε πολύτιμες ανάσες στο δεύτερο ημίχρονο ενόψει και της δύσκολης συνέχειας, αφού το παιχνίδι είχε ουσιαστικά κριθεί. 

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Η Σταματία Διαμαντοπούλου ήταν η παίχτρια-αποκάλυψη στο σημερινό παιχνίδι. Η 20χρονη center άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που της έδωσε ο προπονητής της ξεκινώντας τη στην αρχική πεντάδα και ήταν εξαιρετική με 12 πόντους. 

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Ουσιαστικά από την αρχή του παιχνιδιού ο ΠΑΣ κυριάρχησε στο παρκέ του Νέου Κλειστού και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στις φιλοξενούμενες.

Τα δεκάλεπτα: 21-6, 38-13, 49-22, 62-31

Διαιτητές: Χατζηκώστας, Λυγούρας

ΠΑΣ Γιάννινα(Σιαμέτης): Ντόκου 6(2), Χήτα, Σαρηγιαννίδου 15, Μεντεσίοδυ 8, Πάφη 8, Χρηστάκη 4, Διαμαντοπούλου 12, Βρασταμηνού, Ντάλα 9(1), Μπουκουβάλα

Πανσερραϊκός: Χωλοπούλου 5, Χύσα 2, Τσάντα 1, Δαμιανάκου 1, Γκατέκη, Γκεγκα 2, Πιτσιάβα 10(2), Γκανάτσιου 4, Μίχου 2, Θανοπούλου 4







Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου