Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Έφτασε στη νίκη βγάζοντας πάθος και ψυχή ο ΑΓΣΙ! (vid,pics)


Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με δέκα πόντους στο 31΄ (39-29) και να ήταν πολύ άστοχος, παρόλα αυτά ο ΑΓΣΙ βγάζοντας πάθος και ένταση στο παρκέ του Νέου Κλειστού, κατόρθωσε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να πανηγυρίσει την ενδέκατη νίκη του, επικρατώντας του Ευάθλου Πολυκάστρου με σκορ 51-47.
Παίχτης-κλειδί για την ομάδα του Σοφοκλή Τσουκανέλη ο Μάκης Θυμνιός, που παρά τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε, επιστρατεύτηκε στην τρίτη περίοδο να βοηθήσει την ομάδα του και αυτός το έκανε και με το παραπάνω, δίνοντας τεράστιες λύσεις στο αμυντικό κομμάτι, ενώ και επιθετικά σημείωσε 8 πόντους. Χρύσης με 17 και Ζαμπέτης με 13 ξεχώρισαν για τους γηπεδούχους. Από τον Εύαθλο ο Ημερίδης είχε 22, όντας μακράν ο κορυφαίος για την ομάδα του.


Ο Τσουκανέλης αποφάσισε να μην ξεκινήσει τον Θυμνιό, εξαιτίας του τραυματισμού του και τη θέση του στην αρχική πεντάδα πήρε ο Αντωνίου. Οι υπόλοιποι τέσσερις ήταν οι συνηθισμένοι που ξεκινούν σε κάθε παιχνίδι, δηλαδή Φίλιος, Ζαμπέτης, Χρύσης και Πουρνάρας. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ άστοχοι στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα και γενικότερα δεν είχαν καθόλου καλές επιλογές στο επιθετικό τους κομμάτι. Με 6-0 προηγήθηκε ο Εύαθλος στο 5΄, ενώ με τρίποντο του Ημερίδη έκανε το 9-0 στο 6΄. Ο πολύπειρος παίχτης των φιλοξενούμενων είχε ξεκινήσει "καυτός", έχοντας τους 7 πόντους της ομάδας του. Το πρώτο καλάθι του ΑΓΣΙ ήρθε από jump shoot του Ζαμπέτη, ενώ στο 8΄ οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 12-8. Το σκορ του δεκαλέπτου ήταν 14-10 υπέρ της ομάδας του Παπαδόπουλου. Στα μισά της δεύτερης περιόδου ο ΑΓΣΙ έφερε το παιχνίδι στα ίσια (16-16) με καλάθι του Θώδη. Κομβική η παρουσία του Παπανικολάου στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου, πιέζοντας πολύ στην άμυνα τα αντίπαλα guard. Ημερίδης και Σιδηρόπουλος έδωσαν και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα τους (20-16 στο 18΄), για να έρθει ο Χρύσης με μία εύστοχη βολή να διαμορφώσει το σκορ του πρώτου ημιχρόνου (20-17). Εμφανές το πρόβλημα του ΑΓΣΙ στο επιθετικό του παιχνίδι με πολλά λάθη και κακές επιλογές. 14 από τους 20 πόντους της ομάδας του είχε ο Ημερίδης.

Στην τρίτη περίοδο, με τον Σαχπατζίδη να πετυχαίνει 5 μαζεμένους πόντους, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με βραχεία κεφαλή (24-23). Στο 26΄ οι δύο ομάδες ήταν και πάλι ισόπαλες με 28-28, για να έρθει 7-0 σερί των παιχτών του Ευάθλου και να τους δώσει προβάδισμα 7 πόντων (35-28 στο 29΄). Ο Σοφοκλής Τσουκανέλης βλέποντας το παιχνίδι να "στραβώνει" για την ομάδα του, επιστράτευσε τον Θυμνιό από τον πάγκο. Ο ψηλός του ΑΓΣΙ έπιασε κατευθείαν δουλειά και αρχικά με εξαιρετικό spin move στο ζωγραφιστό μείωσε σε 39-31 και στη συνέχεια μετά από κλέψιμο του Φίλιου και καλάθι του Ζαμπέτη στον αιφνιδιασμό, ο ΑΓΣΙ μείωσε σε 39-33, αναγκάζοντας τους φιλοξενούμενους να καλέσουν τάιμ-άουτ. Στο 35΄ ο Εύαθλος διατηρούσε μια μικρή διαφορά 4 πόντων (41-37), όμως με καλάθι του Χρύση, ο Εύαθλος Πολυκάστρου ένιωθε πλέον "καυτή την ανάσα" των γηπεδούχων (41-39). Οι παίχτες του Τσουκανέλη πίεσαν σε όλο το γήπεδο στα τελευταία τρία λεπτά, αναγκάζοντας του φιλοξενούμενους σε πολλά λάθη. Το προβάδισμα για τον ΑΓΣΙ ήρθε με καλάθι του Χρύση στο 37΄ (45-43). Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ζαμπέτης χρεώθηκε με τεχνική ποινή, πράγμα που σήμανε και το 5ο προσωπικό του φάουλ. Ο Ημερίδης ευστόχησε στη βολή μειώνοντας στον πόντο (45-44). Θυμνιός και Χρύσης βοήθησαν την ομάδα τους να "τρέξει" σερί 4-0 και να οικοδομήσει διαφορά 5 πόντων (49-44 1 λεπτό και 14 δευτερόλεπτα πριν το τέλος). Ο ηγέτης των φιλοξενούμενων, Χαράλαμπος Ημερίδης, με τρίποντο μείωσε στους δύο (49-47). Ο Εύαθλος είχε την ευκαιρία του να πάρει το προβάδισμα, όμως το τρίποντο που επιχείρησε ήταν άστοχο. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν φάουλ στον Χρύση για να σταματήσουν το χρόνο, με τον Κώο forward να ευστοχεί και στις δύο βολές και να διαμορφώνει το τελικό 51-47.


MVP

Μπορεί να μην είχε τα ίδια ποσοστά ευστοχίας όπως στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όμως σε ένα ακόμα φετινό αγώνα της ομάδας του ήταν κομβική η παρουσία του. Ο Χρύσης πέτυχε 17 πόντους (οι 8 στο τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο) και μάλιστα ήταν αυτός που σφράγισε τη νίκη του ΑΓΣΙ με τις δύο εύστοχες βολές στο φινάλε.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ


Ο Θυμνιός ήταν ο παίχτης που άλλαξε όλη την εικόνα του ΑΓΣΙ. Κλήθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο να βοηθήσει και αυτός δήλωσε παρών στο πιο κρίσιμο σημείο, παρά τον τραυματισμό του. Σημείωσε 8 πόντους, όμως το πιο σημαντικό ήταν το πόσο άλλαξε αμυντικά την εικόνα της ομάδας του και γενικότερα με την εμπειρία του κατεύθυνε τους συμπαίχτες του στο σωστό δρόμο.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Η αλλαγή εικόνας των γηπεδούχων στο τελευταίο δεκάλεπτο και το 22-11 επιμέρους που "έτρεξαν", άλλαξε άρδην τα δεδομένα στο παιχνίδι και τους οδήγησε στην ενδέκατη νίκη τους.

Τα δεκάλεπτα: 10-14, 17-20, 29-37, 51-47

Διαιτητές: Κοντογιάννης, Γεωργούλης 

ΑΓΣΙ(Τσουκανέλης-Τσαμπαλάς): Καννής 2, Ζαμπέτης 13, Σαχπατζίδης 5(1), Καλφαλίδης, Αντωνίου, Πουρνάρας 2, Χρύσης 17(1), Μάκης, Παπανικολάου, Θυμνιός 8, Φίλιος, Θώδης 4

Εύαθλος Πολυκάστρου(Παπαδόπουλος-Ακριτίδης): Παπαδόπουλος 7(1), Ημερίδης 22(3), Αθανασίου, Γιαμπατζίδης 2, Γκαντίδης, Τσελέκης 9(1), Σιδηρόπουλος 7(1), Κουφίδης, Κουτούλας

Δημήτρης Κοσίνας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου