Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Υπέταξε τον Αστέρα Ιπποδρομίου και έκανε ιδανική εκκίνηση στο δεύτερο γύρο (vid,pics)


Έχοντας τις Ντόκου και Πάφη σε μεγάλη μέρα, ο ΠΑΣ Γιάννινα έκαμψε την αντίσταση του αξιόμαχου Αστέρα Ιπποδρομίου με 53-50, σημειώνοντας την ένατη φετινή νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών και έκανε ιδανική εκκίνηση στον δεύτερο γύρο.
Ο ΠΑΣ δεν είχε στον πάγκο του τον Γιώργο Σιαμέτη, καθώς ο προπονητής της ομάδας είναι τιμωρημένος για δέκα μέρες, συνεπώς οι Νίκος Γιωτάκης και Τόλης Μιχαήλ ανέλαβαν το κοουτσάρισμα στο σημερινό κρίσιμο παιχνίδι. Η πολύπειρη Πανοραία Ντόκου ήταν η καλύτερη του γηπέδου με 16 πόντους, με την Έλενα Πάφη να προσθέτει 13, ερχόμενη από τον πάγκο. Διψήφια και η Ντίνα Σαρηγιαννίδου με 11. Από πλευράς Αστέρα η Παπαδοπούλου είχε 18, αποτελώντας τον μεγαλύτερο "πονοκέφαλο" για τον ΠΑΣ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.


Ντόκου, Ντάλα, Ξανθοπούλου, Σαρηγιαννίδου και Μεντεσίδου συνέθεσαν την αρχική πεντάδα του ΠΑΣ. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ήταν άστοχες με αποτέλεσμα το σκορ στο 4΄ να είναι 3-0. Στο 10΄ ο ΠΑΣ ήταν μπροστά με 10-7, με τη Σαρηγιαννίδου να έχει τους μισούς πόντους. Με καλάθι και φάουλ της Παπαδοπούλου, οι φιλοξενούμενες ισοφάρισαν σε 10-10 στο 13΄, όμως ο ΠΑΣ ανέβασε την απόδοσή του και με επιμέρους 11-2, προηγήθηκε με 21-12 στο 15΄. Μάλιστα στο 18΄ η Ντόκου με φοβερό κλέψιμο και εύστοχο τρίποντο, έδωσε για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα στην ομάδα της (24-14). Μεγάλη πρωταγωνίστρια στη δεύτερη περίοδο η Ντόκου με 9 πόντους και τρία εύστοχα τρίποντα. Με την Καζαντζή Β. να σημειώνει 8 πόντους μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Αστέρας μείωσε σε 29-23 στο 20΄. 6/12 τρίποντα είχαν οι γηπεδούχες, δείχνοντας σε καλή μέρα από τη γραμμή των 6,75.


Ο ΠΑΣ Γιάννινα με τρίποντο της Πάφη ανέκτησε το διψήφιο προβάδισμα στο 24΄ (36-26), ενώ τρία λεπτά αργότερα με την Ντόκου και πάλι πρωταγωνίστρια, το σκορ ήταν 41-28. Η λήξη του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τον ΠΑΣ μπροστά με 43-33. Με σερί 7-0 και μπροστάρισα την Παπαδοπούλου που είχε τους πέντε από τους εφτά, ο Αστέρας Ιπποδρομίου μείωσε σε 43-40 στο 32΄. Ντόκου και Πάφη οδήγησαν τον ΠΑΣ στο 48-40, πέντε λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού, ενώ Μπουκουβάλα και Ντάλα ανέβασαν τη διαφορά στο +12 (52-40). Όλα έδειχναν να έχουν κριθεί σε εκείνο το σημείο του αγώνα, όμως ο Αστέρας κατάφερε να μετατρέψει το παιχνίδι σε ντέρμπι τρέχοντας σερί 10-0, μειώνοντας στους δύο (52-50) μόλις 14΄΄ πριν το τέλος. 


Οι φιλοξενούμενες είχαν μόλις ένα ομαδικό φάουλ, οπότε έπρεπε να σταματήσουν το χρόνο προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι. Στα 6΄΄ πριν τη λήξη η Σαρηγιαννίδου οδηγήθηκε στην "γραμμή της φιλανθρωπίας". Η αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα ευστόχησε στην πρώτη βολή, κάνοντας το 53-50 και αστόχησε στη δεύτερη, με αποτέλεσμα ο χρόνος να κυλίσει και ο Αστέρας να μην προλαβαίνει να εκτελέσει μία καλή επίθεση. Τελικό σκορ 53-50, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να πανηγυρίζει μία τεράστια νίκη μαζί με τον κόσμο του, που έδωσε μεγάλη ώθηση στις αθλήτριες του Γιώργου Σιαμέτη, προκειμένου να φτάσουν στη νίκη.

MVP

Μεγάλη εμφάνιση από την Πανωραία Ντόκου που σταμάτησε στους 16 πόντους με τέσσερα τρίποντα, οδηγώντας την ομάδα της στην κατάκτηση του ένατου φετινού ροζ φύλλου.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Στον ΠΑΣ την πιστεύουν πολύ και αυτή αρχίζει να δείχνει σιγά σιγά το ταλέντο της. Ο λόγος φυσικά για την Έλενα Πάφη, που ήταν από τις παίχτριες κλειδιά, προκειμένου η ομάδα του Σιαμέτη να φτάσει στη νίκη. 13 πόντους πέτυχε η νεαρή αθλήτρια με τρία τρίποντα, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στο σημερινό παιχνίδι.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Ο ΠΑΣ έδειξε ψυχραιμία στο τέλος, όταν οι φιλοξενούμενες μείωσαν στους δύο (52-50). Οι επαναφορές από την πλάγια γραμμή έγιναν σωστά χωρίς λάθη, ο χρόνος "ροκανίστηκε" και η βολή της Σαρηγιαννίδου που έγραψε το τελικό 53-50 ήταν καθοριστική για την έκβαση του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 10-7, 29-23, 43-33, 53-50

Διαιτητές: Χατζηκώστας, Λυγούρας

ΠΑΣ Γιάννινα(Μιχαήλ-Γιωτάκης): Ντόκου 16(4), Χήτα, Σαρηγιαννίδου 11(1), Χρηστάκη, Μεντεσίδου 4, Πάφη 13(3), Ξανθοπούλου, Πανούτσου, Διαμαντοπούλου, Βρασταμηνού, Ντάλα 5(1), Μπουκουβάλα 4

Αστέρας Ιπποδρομίου(Παλαμουτίδου-Ιωαννίδης): Καζαντζή Β.11(3), Καζαντζή Σπ. 6, Νάκη, Καζαντζή Στ., Γαβρίλη 5(1), Βασιλειάδου 6(1), Διαμαντοπούλου, Νταουντάκη 4, Παπαδοπούλου 18








Δημήτρης Κοσίνας
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου