Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

"Αγριεμένος" ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα παρέσυρε τους Ίκαρους Τρικάλων(vids, pics)


Πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις, ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με άνεση των Ικάρων Τρικάλων με 81-55, φτάνοντας τις εννέα νίκες στο φετινό πρωτάθλημα και πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι κορυφής της επόμενης εβδομάδας κόντρα στον Πρωτέα Γρεβενών.
Σε ένα ακόμα φετινό παιχνίδι τα πάντα ξεκινούσαν από την άμυνα για την ομάδα του Θωμά Κωστόπουλου. Πολλοί παίχτες βρέθηκαν σε καλή μέρα επιθετικά και διακρίθηκαν για τους γηπεδούχους. Ο Πάτρας σημείωσε 18, με τον Πανάρα να προσθέτει 15. Διψήφιοι και οι Γεωργίου με 12 και Μάντζιος Δ. με 11. Από τους φιλοξενούμενους ο Βλάχος και Φούντας ήταν διψήφιοι με 13 και 12 αντίστοιχα.


Ο Κωστόπουλος επέλεξε την κλασσική του αρχική πεντάδα, που αποτελούνταν από τους Γεωργίου, Πανάρα, Καραγκιολίδη, Μάντζιο Δ. και Πάτρα. Ο ΠΑΣ μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι και παίρνοντας ενέργεια από τους οπαδούς του, πραγματοποίησε εκρηκτικό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 12-0 στο 5΄. Οι παίχτες του Κωστόπουλου έδειξαν από πολύ νωρίς τις ορέξεις τους και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με 23-7. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με επιμέρους 9-4, μειώνοντας σε 27-16, όμως με τον Μάντζιο Δ. να είναι σημείο αναφοράς στην επίθεση, ο ΠΑΣ έκλεισε το ημίχρονο μπροστά με 37-28.

Η τρίτη περίοδος ήταν το κομμάτι του αγώνα στο οποίο οι γηπεδούχοι άρχισαν σταδιακά να ξεφεύγουν στο σκορ. Σε όλη τη διάρκεια της περιόδου ο ΠΑΣ έλεγχε πλήρως το παιχνίδι, διατηρώντας τη διαφορά σταθερά πάνω από τους δέκα (47-36 στο 25΄ και 51-40 στο 28΄). Με επιμέρους 7-3, οι παίχτες του Κωστόπουλου προηγήθηκαν στη λήξη με +15 (58-43). Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν παράσταση για έναν ρόλο, με τους Γιαννιώτες να κάνουν ό,τι θέλουν στο παρκέ. Αρχικά κλέψιμο του Πρέντζα και καλάθι στον αιφνιδιασμό, έδωσε αέρα είκοσι πόντων στην ομάδα του Κωστόπουλου (63-43). Οι παίχτες του Σδράκα έδειχναν να τα έχουν χαμένα, με αποτέλεσμα η διαφορά να ανοίγει συνεχώς. Γεωργίου, Πανταζής και Πάτρας, "έπιασαν δουλειά" στην επίθεση, εκτοξεύοντας τη διαφορά στους τριάντα (73-43 στο 34΄). Κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, με τον προπονητή του ΠΑΣ να δίνει χρόνο συμμετοχής και στο νεαρό Πιστιόλη. 

Lay up του Γεωργίου διαμορφώνει το 58-43 στην τρίτη περίοδο

Τελικό σκορ 81-55, με τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα να στρέφει πλέον την προσοχή του στο σπουδαίο παιχνίδι της επόμενης Κυριακής κόντρα στον Πρωτέα Γρεβενών. Ο νικητής του συγκεκριμένου αγώνα, θα απολαμβάνει από την επόμενη εβδομάδα τη μοναξιά της κορυφής. 

MVP

Πολλοί οι διακριθέντες στο σημερινό παιχνίδι για τον ΠΑΣ. Πάτρας και Πανάρας ήταν σε ένα ακόμη παιχνίδι οι ακρογωνιαίοι λίθοι με 18 και 15 πόντους αντίστοιχα. Πολύ καλό παιχνίδι και από τον Μάντζιο Δ. με 11 και πολλές μάχες στις δύο ρακέτες. Κομβικός στο δεύτερο ημίχρονο και ο Γεωργίου που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και τελείωσε με 12.


ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Καραγκιολίδης και Πρέντζας δικαιούνται αυτόν τον τίτλο. Ο μεν Καραγκιολίδης έκανε όπως πάντα αθόρυβη δουλειά που δεν μπορεί να αποτυπωθεί στη στατιστική, ενώ ο Πρέντζας ήταν πολύ καλός ερχόμενος από τον πάγκο, βοηθώντας την ομάδα του οργανωτικά και εκτελεστικά.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το τρίτο δεκάλεπτο είναι το πιο καθοριστικό κομμάτι του αγώνα. Με επιμέρους 21-15, ο ΠΑΣ ανέβασε τη διαφορά στους δεκαπέντε (58-43) και από εκεί και μετά οι γηπεδούχοι καθάρισαν σταδιακά τον αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 23-7, 37-28, 58-43, 81-55

Διαιτητές: Πράττος, Πλατέλλα

Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα(Κωστόπουλος): Γεωργίου 12, Πανάρας 15(3), Τσίρμπας-Αναγνώστου 3(1), Πρέντζας 8(2), Καραγκιολίδης 8, Μάντζιος Π. 1, Μάντζιος Δ. 11, Πάτρας 18(1), Πανταζής 5(1), Πιστιόλης, Γιωτάκης

Ίκαροι Τρικάλων(Σδράκας): Μέξης 4, Μπαρμπαρούσης, Κολότσιος Αλ. 2, Βλάχος 13(3), Κολότσιος Β. 6, Αργύρης 9, Στάνκοβιτς 1, Χατζής 7, Ντούρβας, Τζιοβάρας 1, Φούντας 12

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου