Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Με σπουδαία εμφάνιση του Μάλλιου ο Πρωτέας επικράτησε του Θρύλου Ιωαννίνων (vid,pics)


Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σπύρο Μάλλιο που σημείωσε 23 πόντους, ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας "άλωσε" το Νέο Κλειστό επικρατώντας του Θρύλου Ιωαννίνων με 81-69 και παρέμεινε δυναμικά στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.
Μετά από ένα αμφίρροπο πρώτο ημίχρονο όπου οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, ο Πρωτέας πάτησε το γκάζι στο δεύτερο και με επιμέρους σκορ 40-32 έφτασε στην ένατη φετινή του νίκη. Εκτός από τον Μάλλιο διψήφιοι ήταν και οι Μπάμπος με 15 και Χαντέλης με 14. Από την ομάδα του Σπύρου Μπεζεβέγκη, που στερήθηκε των υπηρεσιών του Γιώργου Παπούδου εξαιτίας ενός τραυματισμού, ξεχώρισαν οι Καραγιάννης με 21, Νυφαντής με 15 και Ντόντης με 13.

Ο Μπεζεβέγκης επέλεξε στην αρχική του πεντάδα τους Νυφαντή, που τα πήγε εξαιρετικά οργανωτικά και εκτελεστικά στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση, Καραγιάννη, Σιαραψή, Ντόντη και Τζοβάρα. Από την άλλη ο Αλεξίου είχε βασικό point guard τον Μπέζα, με τους Ντούσκο και Χαντέλη να τον συμπληρώνουν στην περιφέρεια. Μπάμπος και Μάλλιος ήταν το δίδυμο ψηλών. Με τον Μάλλιο να ξεκινάει "καυτός" το παιχνίδι, ο Πρωτέας προηγήθηκε με 9-3 στο 4΄. Η είσοδος του Σκόρδου στον αγώνα βελτίωσε την εικόνα των γηπεδούχων, οι οποίοι υπολείπονταν με πέντε πόντους στο 7΄ (15-10). Τους εννέα από τους δεκαπέντε πόντους τους είχε πετύχει ο Μάλλιος, δείχνοντας εξ΄αρχής ότι βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Θρύλος έτρεξε επιμέρους 10-2, με τον Νυφαντή να έχει τους έξι από τους δέκα, παίρνοντας το προβάδισμα (20-17), όμως ο Χαντέλης με εύστοχο τρίποντο ισοφάρισε σε 20-20, που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου. 


Με 5-0 σερί ξεκίνησε ο Θρύλος το δεύτερο δεκάλεπτο, χτίζοντας μικρή διαφορά πέντε πόντων (25-20 στο 12΄). Με επιμέρους 12-6, οι φιλοξενούμενοι πήραν βραχεία κεφαλή στο σκορ (32-31) στα μισά του δεκαλέπτου. Εύστοχο jump shoot του Καραγιάννη έφερε τις δύο ομάδες στα ίσια (37-37 στο 19΄). Στο τελευταίο λεπτό άρχισε να "μιλάει" η κλάση του Μάριου Μιχαήλ. Αρχικά με εξαιρετική πάσα μισού γηπέδου, έδωσε την ευκαιρία στον Μπάμπο να σημειώσει καλάθι και στη συνέχεια με euro step διαμόρφωσε το σκορ του ημιχρόνου (41-37).


Στο 24΄ η ομάδα του Αλεξίου διατηρούσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (51-47). Με τον Μιχαήλ να αναλαμβάνει όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες επιθετικά για την ομάδα του, ο Πρωτέας με τρίποντο του Ντούσκου προηγήθηκε με +7 (54-47 στο 25΄), ενώ τρία λεπτά αργότερα έχτισε διψήφια διαφορά (61-50). Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με τον Πρωτέα μπροστά με 63-54. 22-17 ήταν το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου υπέρ των φιλοξενούμενων, οι οποίοι με 5-0 σερί ανέβασαν τη διαφορά στους δεκαπέντε στην αρχή της τελευταίας περιόδου (69-54 στο 32΄). Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο σε όλο το δεκάλεπτο (77-61 3:35 πριν τη λήξη του αγώνα) και κατόρθωσαν να φτάσουν σε αυτή την πολύ σημαντική νίκη.

Επόμενο παιχνίδι για τον Θρύλο Ιωαννίνων είναι αυτό απέναντι στον Ιόνιο, εκτός έδρας την επόμενη Κυριακή. Για τον Πρωτέα η συνέχεια περιλαμβάνει εντός έδρας αγώνα απέναντι στον Πύρρο Αρταίων.

MVP 

Ο Σπύρος Μάλλιος ήταν ο κορυφαίος παίχτης του γηπέδου. Σημείωσε 23 πόντους οδηγώντας την ομάδα του εκ του ασφαλούς στη νίκη.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ 

Μπάμπος με 15 και Χαντέλης με 14 ήταν καθοριστικοί για την επικράτηση του Πρωτέα. Οι δύο παίχτες βοήθησαν πολύ και στον τομέα των ριμπάουντ, με τον Χαντέλη να κυνηγάει σε πολλές περιπτώσεις τα επιθετικά ριμπάουντ, ανανεώνοντας πολλές επιθέσεις για την ομάδα του.

Στους πρωταγωνιστές συγκαταλέγεται και ο Μιχαήλ. Μπορεί να μην σκόραρε πολύ (7 πόντοι), όμως ήταν αυτός που έδωσε διαφορετική πνοή επιθετικά στην ομάδα του, οργανώνοντας μαεστρικά το παιχνίδι του Πρωτέα.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το +15 που έχτισε ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας στο 32΄ (69-54), ήταν το πιο καθοριστικό κομμάτι της αναμέτρησης, αφού οι γηπεδούχοι δεν κατόρθωσαν να επανέλθουν στο παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 37-41, 54-63, 69-81

Διαιτητές: Καννής, Ντάγκας

Θρύλος Ιωαννίνων(Μπεζεβέγκης-Αρβανιτάκης): Καραγιάννης 21(3), Τάχιας, Σκόρδος 9(3), Παπαζυγούρας, Ντόντης 13, Σιαραψής, Τζοβάρας 6, Νυφαντής 15(4), Μπιλανάκης 5

Πρωτέας Ηγουμενίτσας(Αλεξίου): Μιχαήλ 7(1), Κατσής 3(1),Ντούσκος 6(2), Μπέζας 7(1), Χαντέλης 14(2), Δηλαβέρης 6, Τσάγκας, Μάλλιος 23(3), Μπάμπος 15(1)

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου