Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

ΠΑΣ Γιάννινα: Οι δηλώσεις πριν από το παιχνίδι με τον Πιερικό Αρχέλαο


Η ομάδα μας επιστρέφει στην έδρα της, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019, στις 14.00, αντιμετωπίζοντας στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο τον Πιερικό Αρχέλαο για την 11η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Α2 μπάσκετ γυναικών.

Είναι το τελευταίο παιχνίδι του Α’ γύρου, άρα είμαστε μόλις στη μέση του φετινού μαραθωνίου. Ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος, αλλά η ομάδα θέλει τη νίκη για περισσότερους από τους αγωνιστικούς-βαθμολογικούς λόγους. Ο κοουτς Γ. Σιαμέτης και η Στ. Διαμαντοπούλου εξήγησαν γιατί, στο pre game.

Γιώργος Σιαμέτης, προπονητής:

«Θα ήθελα να διευκρινίσω κάτι: Όταν ξεκίνησε η χρονιά, δεν είπαμε ότι η ομάδα στήθηκε για να μη χάνει από κανέναν, αλλά ότι μέσα στο γήπεδο, θα παλεύει όλα τα μαiτς με τον ίδιο τρόπο, το ίδιο πάθος και την ίδια πίστη»

«Όλη τη βδομάδα προσπαθήσαμε ως σωματείο να αφήσουμε πίσω τα τραγελαφικά της περασμένης αγωνιστικής και εγώ ως προπονητής να εξηγήσω στα κορίτσια ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω το ματς και να κοιτάξουμε μπροστά. Το κομμάτι της ψυχολογίας είναι από τα πιο δύσκολα θέματα που έχει να χειριστεί ένας προπονητής, ειδικά αν η ομάδα έχει και πολλά μικρά παιδιά. Θα πρέπει να τους δώσει να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να τους κυριεύσει το αίσθημα της αδικίας. Είναι πρωτάθλημα 22 αγωνιστικών πόσω μάλλον όταν την Κυριακή έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που θεωρώ ότι την αδικεί κατάφωρα η θέση της».

«Δεν είναι αυτοσκοπός η νίκη, αλλά να παίζουμε καλό μπάσκετ και να εξελίσσονται τα μικρότερα παιδιά σε καλές παίκτριες. Την Κυριακή όμως είναι ένα παιχνίδι που το θέλουμε πάρα πολύ, ώστε μαζί με την επάνοδο των τραυματιών, να επανέλθει η ομάδα στην κανονικότητα».

Σταματία Διαμαντοπούλου, παίκτρια:
«Θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι όπως και τα άλλα. Προετοιμαστήκαμε όλη τη βδομάδα και ελπίζουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε να επαναφέρουμε την ηρεμία στην ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου