Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Με εξαιρετική εμφάνιση ο ΑΓΣΙ(U 20) επικράτησε άνετα του Κερκυραϊκού (vid,pics)



Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ο ΑΓΣΙ (U 20) του Βαγγέλη Αυγερινού επικράτησε άνετα του Κερκυραϊκού με 77-56 και κατέκτησε την τρίτη του φετινή νίκη.
Ενισχυμένος με την παρουσία του Χρήστου Καννή, ο ΑΓΣΙ είχε από την αρχή του αγώνα τα ηνία του σκορ και έφτασε με ευκολία στη νίκη. Κορυφαίοι οι Μπαζάκας με 27 και Καννής με 23 για τους γηπεδούχους, με τους οποίους έκανε ντεμπούτο ο ταλαντούχος δεκατριάχρονος Νίκος Βασιλείου, δείχνοντας καλά στοιχεία, σημειώνοντας παράλληλα και 5 πόντους. Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Ούστογλου με 13.


Πρεμέτης, Καννής, Ψιλοδημητρακόπουλος, Μπαζάκας και Κολόκας συνέθεσαν την αρχική πεντάδα του ΑΓΣΙ (U 20). Για τους Κερκυραίους ξεκίνησαν οι Στεργίου, Λινάρδος, Παπαβλασόπουλος, Γογγάκης Γ. και Ούστογλου.  Με 9-6 προηγήθηκε η ομάδα του Αυγερινού στο 4΄, διατηρώντας σταθερά το προβάδισμα σε όλη την πρώτη περίοδο, η λήξη  της οποίας βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά με 20-15. Ο Ούστογλου ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον ΑΓΣΙ, αφού είχε σημειώσει τους εννιά από τους δεκαπέντε πόντους της ομάδας του. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΑΓΣΙ ξεκίνησε με εύστοχο τρίποντο του Μπαζάκα, ο οποίος πήρε και το φάουλ, ευστοχώντας και στη συμπληρωματική βολή (24-18). Ο κόουτς Αυγερινός είχε δώσει εντολή οι παίχτες του να πιέσουν εξ΄αρχής σε όλο το γήπεδο, δυσκολεύοντας τους φιλοξενούμενους να βρουν εύκολες πάσες. Η πίεση είχε σαν αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να χτίσουν για πρώτη φορά διψήφια διαφορά στο 13΄ (28-18) μετά από καλάθι του Καννή. Ένα λεπτό αργότερα το σκορ ήταν 32-18, με τους παίχτες του Αυγερινού να αποδίδουν όμορφο μπάσκετ στο παρκέ. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον ΑΓΣΙ μπροστά με 40-19. Το 20-4 επιμέρους σκορ του δευτέρου δεκαλέπτου, αποδεικνύει την κυριαρχία των γηπεδούχων στο παρκέ του Νέου Κλειστού, οι οποίοι δέχτηκαν μόλις 19 πόντους στο πρώτο ημίχρονο.


Ο Κερκυραϊκός ξεκίνησε με μεγαλύτερη συγκέντρωση την τρίτη περίοδο, μειώνοντας με επιμέρους 18-14 σε 54-37 στο 27΄. Μπαζάκας και Καννής ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στο τρίτο δεκάλεπτο, σημειώνοντας μαζί τους 20 από τους 22 πόντους που είχε συνολικά η ομάδα τους. 62-43 έκλεισε το δεκάλεπτο, με τον ΑΓΣΙ να διατηρεί προβάδισμα άνω των δεκαπέντε πόντων σε όλη την τελευταία περίοδο φτάνοντας άνετα στη νίκη. Στο τέταρτο δεκάλεπτο αγωνίστηκε σχεδόν σε όλη τη διάρκειά του ο νεαρός Βασιλείου, δείχνοντας ψήγματα από το ταλέντο του. Ο δεκατριάχρονος άσος δεν φοβήθηκε να πάρει πρωτοβουλίες, έχοντας την πλήρη στήριξη του προπονητικού τιμ της ομάδας, αλλά και των συμπαιχτών του. Highlight ήταν αναμφίβολα το εύστοχο τρίποντο λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον πάγκο των γηπεδούχων.


Την επόμενη αγωνιστική ο ΑΓΣΙ (U 20) έχει τοπικό ντέρμπι με τον Σπάρτακο, ενώ ο Κερκυραϊκός φιλοξενείται και πάλι στα Γιάννενα, αυτή τη φορά από το IBC.

MVP 

Φοβερή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μάρκος Μπαζάκας. Ήταν πραγματικό "πολυβόλο" πίσω από τη γραμμή των 6.75, πετυχαίνοντας 8 τρίποντα. Συνολικά σημείωσε 27 πόντους.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Χρήστο Καννή που σταμάτησε στους 23. Ο Καννής κλήθηκε να βοηθήσει την ομάδα και ήταν από τους βασικούς λόγους που σταμάτησε το αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών που έτρεχε ο ΑΓΣΙ (U 20).

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Με το εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο που πραγματοποίησε η ομάδα του Βαγγέλη Αυγερινού έβαλε στέρεες βάσεις για τη νίκη. 20-4 ήταν το επιμέρους σκορ του δεκαλέπτου, δίνοντας στους γηπεδούχους αέρα εικοσιένα πόντων (40-19).

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 40-19, 62-43, 77-56

Διαιτητές: Αναγνωστόπουλος, Σωτηρόπουλος

ΑΓΣΙ U 20(Αυγερινός-Μυλώνης): Σταλίκας, Τσιμηχόδημος, Ψιλοδημητρακόπουλος 10, Καννής 23(3), Πρεμέτης 4, Κωστής, Κονταξής, Μουστακλής, Μπαζάκας 27(8), Μπάρκας 2, Βασιλείου 5(1), Κολόκας 6

Κερκυραϊκός(Μπάλος): Μέτσο 3(1), Στεργίου 6(1), Γογγάκης Σ. 3(1), Γρίβας 4, Άνθης, Γογγάκης Γ. 6, Στανέλαος, Λινάρδος 9(1), Παπαβλασόπουλος 4, Καλόγηρος 8, Παραμυθιώτης, Ούστογλου 13


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου