Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Άμυνα, Σαρηγιαννίδου και Ντάλα οδήγησαν τον ΠΑΣ Γιάννινα στην όγδοη φετινή νίκη (vid, pics)



Στις νίκες επέστρεψε ο ΠΑΣ Γιάννινα, στο πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι για το 2019, επικρατώντας εύκολα με 64-44 του Πιερικού Αρχέλαου και έκλεισε ιδανικά τον πρώτο γύρο στο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών.
Ο σημερινός αγώνας σηματοδοτούσε το τέλος του πρώτου γύρου και ο ΠΑΣ ήθελε τη νίκη για να κλείσει ιδανικά το πρώτο μισό της σεζόν, κάτι που έκανε, φτάνοντας το ρεκόρ του στο 8-3. Παρότι στο πρώτο ημίχρονο ο Πιερικός Αρχέλαος ήταν μέσα στο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενος κυρίως την κακή εικόνα που έδειξε ο ΠΑΣ στο πρώτο δεκάλεπτο, σταδιακά η ομάδα του Γιώργου Σιαμέτη βρήκε τα πατήματά της και με επιμέρους σκορ στο δεύτερο ημίχρονο 32-19, έφτασε στην άνετη νίκη. Τρομερή εμφάνιση από την Σαρηγιαννίδου που σταμάτησε στους 25 πόντους και είχε άξια συμπαραστάτρια την Ντάλα που σημείωσε 15. Από τις φιλοξενούμενες ξεχώρισε η Τελίδου που είχε τους 25 από τους 44.

Ο κόουτς Σιαμέτης επέλεξε στην αρχική του πεντάδα τις Ντόκου, Ντάλα, Πάφη, Σαρηγιαννίδου και Μεντεσίδου. Ο ΠΑΣ όπως συνηθίζει στα περισσότερα φετινά παιχνίδια δεν έκανε και την καλύτερη εκκίνηση στο παιχνίδι, μένοντας πίσω στο σκορ στο 6΄ με 11-6., ενώ ένα λεπτό αργότερα η διαφορά έφτασε στο +10 (16-6), με τον Σιαμέτη να έχει πολλά παράπονα από τις παίχτριές του. Οι οχτώ από τους δεκαέξι πόντους ανήκαν στην Τελίδου. Οι γηπεδούχες με επιμέρους 9-2 κατόρθωσαν να μειώσουν σε 18-15 στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Σιγά σιγά ο ΠΑΣ άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του και στο 12΄ με τρίποντο της Ντάλα πήρε το πρώτο του προβάδισμα (19-18). Οι δύο ομάδες μέχρι και περίπου τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου συμβάδιζαν στο σκορ (23-23 στο 14΄), όμως ήρθε η σειρά της Ξανθοπούλου να ευστοχήσει σε τρίποντο και να βάλει εκ νέου την ομάδα της στην πρωτοπορία (26-23). Με σαφώς βελτιωμένη εικόνα, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι που είναι και το όπλο της ομάδας του Σιαμέτη, ο ΠΑΣ έτρεξε επιμέρους 6-2 κλείνοντας το ημίχρονο μπροστά με 32-25.

Οι αθλήτριες του Χατζηιωάννου κατάφεραν με επιμέρους 7-2 να μειώσουν στους δύο στην αρχή της τρίτης περιόδου (34-32), όμως ο ΠΑΣ σοβαρεύτηκε πολύ και ανέβασε στροφές παίρνοντας προβάδισμα έξι πόντων στο 27΄ (40-34). Το δεκάλεπτο βρήκε τις γηπεδούχες να διατηρούν το προβάδισμά τους (43-37), όμως είχαν την ατυχία να χάσουν για το υπόλοιπο του αγώνα την Ξανθοπούλου, η οποία υπέστη διάστρεμμα και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα της στο υπόλοιπο του παιχνιδιού. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ ήταν απολαυστικός και καθάρισε την υπόθεση νίκη. Ένα τρίποντο της Ντόκου και καλάθι της Πάφη έδωσαν στην ομάδα τους διψήφιο προβάδισμα (48-37 στο 31΄), ενώ τρία λεπτά αργότερα η διαφορά άνοιξε στους δεκαεφτά (55-38). Εξαιρετική η άμυνα της ομάδας του Σιαμέτη, επέτρεψε στις φιλοξενούμενες να σημειώσουν μόλις έναν πόντο στο συγκεκριμένο διάστημα. Με το νικητή να έχει κριθεί ο προπονητής του ΠΑΣ είχε τη δυνατότητα να δώσει χρόνο συμμετοχής και στις νεαρές αθλήτριες που είχε στον πάγκο, μοιράζοντας τον χρόνο και στα δώδεκα κορίτσια της αποστολής. Τελικό σκορ 64-44, με τον ΠΑΣ Γιάννινα την επόμενη αγωνιστική να υποδέχεται τον Αστέρα Ιπποδρομίου.



MVP

Εξαιρετική ήταν η Ντίνα Σαρηγιαννίδου σταματώντας στους 25 πόντους, εκ των οποίων οι 14 ήρθαν στο πρώτο ημίχρονο. Οδήγησε την ομάδα της στην όγδοη φετινή νίκη δείχνοντας τον ηγετικό της ρόλο.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Η Πανωραία Ντάλα ήταν σε ένα ακόμα παιχνίδι κομβική για την ομάδα της. Πέτυχε 15 πόντους με τρία τρίποντα και σε σημεία που ο ΠΑΣ χρειαζόταν τους πόντους της.


ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Τα πρώτα τέσσερα λεπτά της τελευταίας περιόδου είναι το σημείο που ο ΠΑΣ Γιάννινα καθαρίζει τον αγώνα. Με 12-1 επιμέρους έβαλε τις βάσεις για την επικράτηση στο σημερινό παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 32-25, 43-37, 64-44

Διαιτητές: Κουφούδης, Τοπαλίδης

ΠΑΣ Γιάννινα(Σιαμέτης): Ντόκου 3(1), Χήτα, Σαρηγιαννίδου 25, Χρηστάκη 4, Μεντεσίοδυ 4, Πάφη 8, Ξανθοπούλου 4(1), Πανούτσου, Διαμαντοπούλου, Γιωτίτσα, Ντάλα 15(3), Βρασταμηνού 1

Πιερικός Αρχέλαος(Χατζηιωάννου-Ξηρομερίτης): Καράλη 2, Τελίδου 25(3), Χρυσοστομίδου 3, Ζουγκουρίδου 6(2), Κιλ, Κιολέογλου, Λάππα, Μπακλαρίδου, Μπουμπουλέντρα 4, Καρατάσιου 4, Γκριτζάλη, Καρανικόλα


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου