Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Με ηγέτη τον Τζοβάρα ο Θρύλος Ιωαννίνων έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά!(vid,pics)



Ιδανικό φινάλε στο 2018 έκανε ο Θρύλος Ιωαννίνων, κερδίζοντας με άνεση με 76-62 τον Κερκυραϊκό. Οι παίχτες του Σπύρου Μπεζεβέγκη έπαιξαν όμορφο μπάσκετ και με όπλο την καλή τους άμυνα κατέκτησαν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους και αναρριχήθηκαν βαθμολογικά στην τέταρτη θέση
Σπουδαία εμφάνιση από τον Χρήστο Τζοβάρα που σημείωσε 24 πόντους, τον οποίο πλαισίωσε εξαιρετικά ο Δημήτρης Καραγιάννης με 22. Από 12 πρόσθεσαν οι Παπούδος και Ντόντης. Για τους Φαίακες ξεχώρισαν οι Παπαβλασόπουλος με 22 και Γογγάκης Γ. με 18.

Ο Νυφαντής ανέλαβε την οργάνωση του παιχνιδιού για τον Θρύλο, με τους Καραγιάννη και Παπούδο μαζί του στην περιφέρεια. Το δίδυμο ψηλών συνέθεσαν οι Τζοβάρας και Ντόντης. Για τους φιλοξενούμενους ο Μπάλος επέλεξε να ξεκινήσει με τους Άνθη, Γογγάκη Στ., Κοκαβέσι, Γογγάκη Γ. και Παπαβλασόπουλο. Στα πρώτα πέντε λεπτά οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ (10-7), όμως οι γηπεδούχοι με επιμέρους 12-4, έκλεισαν το δεκάλεπτο μπροστά με double score (22-11). Τρομερό ξεκίνημα από τον Τζοβάρα, που είχε ήδη 11 πόντους. Στο 15΄ ο Θρύλος είχε το προβάδισμα (28-21) και με σερί 9-0 άνοιξε τη διαφορά στο +16 (37-21). Ημίχρονο με το σκορ στο 44-26. Κομβικοί για τον Θρύλο οι Τζοβάρας και Καραγιάννης που είχαν μαζί τους 31 από τους 44 πόντους της ομάδας τους. Από τους φιλοξενούμενους ο Γογγάκης Γ. είχε 16.


Στην τρίτη περίοδο η ομάδα του Σπύρου Μπεζεβέγκη συνέχιζε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι και στο 30΄ το σκορ ήταν 58-42. Το σημείο στο οποίο κρίθηκε ο τελικός νικητής ήταν στο 33΄ όταν ο Θρύλος ανέβασε τη διαφορά πάνω από τους είκοσι (67-46), δίνοντας ουσιαστικά πρόωρο τέλος στην υπόθεση νίκη. Ο κόουτς των γηπεδούχων έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους νεαρούς Αποστολίδη, Μήτση και Παπαζυγούρα, με τον πρώτο να πετυχαίνει και 4 πόντους.


Με ρεκόρ 5-4 έκλεισε τον πρώτο γύρο ο Θρύλος Ιωαννίνων, μετά τις τέσσερις διαδοχικές του νίκες και πηγαίνει στη διακοπή για τα Χριστούγεννα με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.


MVP

Ο Χρήστος Τζοβάρας έκλεψε την παράσταση στο σημερινό παιχνίδι. Σημείωσε 24 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά αλλά γενικότερα είχε ηγετική παρουσία και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του να φτάσει στη νίκη.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Η έλευση του Βαγγέλη Ντόντη στην ομάδα έχει δώσει τρομερή σκληράδα και αυτό φαίνεται σε κάθε παιχνίδι. 12 πόντους είχε ο ψηλός του Θρύλου, με πάρα πολλές μάχες στη ρακέτα.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Ο Θρύλος είχε εξαρχής το προβάδισμα, όμως αν θέλουμε να ξεχωρίσουμε ένα κομμάτι του παιχνιδιού που κρίνεται ο νικητής, τότε αυτό είναι στο 33΄ όταν η διαφορά φτάνει τους 21 πόντους (67-46).

Τα δεκάλεπτα: 22-11, 44-26, 58-42, 78-62

Διαιτητές: Διαμαντής, Λειβαδίτης

Θρύλος Ιωαννίνων(Μπεζεβέγκης-Αρβανιτάκης): Αποστολίδης 4, Παπούδος 12(1), Καραγιάννης 22, Μήτσης, Παπαζυγούρας, Ντόντης 12, Σιαραψής 2, Τζοβάρας 24, Νυφαντής, Μπιλανάκης

Κερκυραϊκός(Μπάλος): Λινάρδος 8(2), Καλόγηρος Α., Παπαβλασόπουλος 22(3), Στανέλος 2, Άνθης 2, Γογγάκης Στ., Γρίβας, Μέτσο, Καλόγηρος Γ. 19(2), Κωσταρελόπουλος , Κοκαβέσι


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου