Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

"Καθάρισε" την Καλαμπάκα και έπιασε τη Δόξα Λευκάδας στη βαθμολογία!(vid, pics)


Παίζοντας όσο έπρεπε ο ΑΓΣΙ του Σοφοκλή Τσουκανέλη επικράτησε με 67-56 της Καλαμπάκας, ολοκληρώνοντας το 2018 με ρεκόρ 7-2.
Χωρίς να πιάσει ιδιαίτερα υψηλά στάνταρ στην απόδοσή του, ο ΑΓΣΙ πήρε αυτό που ήθελε απέναντι σε μία ομάδα που δεν ήταν ιδιαίτερα ποιοτική και δικαιολόγησε το γεγονός ότι βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Ο Θυμνιός ξεχώρισε για του γηπεδούχους με 23 πόντους, με τον Χρύση να προσθέτει 16. Κομβικός για ακόμα ένα παιχνίδι ο Πουρνάρας, με πολλά επιθετικά ριμπάουντ στο τελευταίο κρίσιμο πεντάλεπτο και 9 πόντους συνολικά.

Ο Σοφοκλής Τσουκανέλης ξεκίνησε με τους Σαχπατζίδη, Φίλιο, Χρύση στην περιφέρεια και τους Θυμνιό, Αντωνίου ψηλούς. Όπως συνηθίζει σχεδόν σε όλα τα φετινά παιχνίδια, ανακάτεψε την τράπουλα όσον αφορά τους βασικούς πέντε. Η Καλαμπάκα αποδείχθηκε σκληρός αντίπαλος στην αρχή του αγώνα, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ (7-5 στο 5΄). Οι φιλοξενούμενοι δεν φοβόταν να κάνουν φάουλ, με αποτέλεσμα να συμπληρώσουν από νωρίς τα πέντε ομαδικά, στέλνοντας του παίχτες του Τσουκανέλη στις βολές. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τους γηπεδούχους μπροστά με 16-11. Χρύσης και Θυμνιός είχαν τους 13 πόντους της ομάδας τους. Η είσοδος του Ζαμπέτη στην περιφέρεια φρεσκάδα στον ΑΓΣΙ. Με τρίποντο του Ζαμπέτη, οι γηπεδούχοι έχτισαν για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (26-16 στο 14΄). Ο ΑΓΣΙ διατηρούσε το προβάδισμά του πάνω από τους δέκα, λίγο πριν το ημίχρονο (31-20), όμως ένα επιμέρους 8-2 των φιλοξενούμενων είχε ως αποτέλεσμα η Καλαμπάκα να μειώσει σε 33-28. Το σκορ του ημιχρόνου έγραψε ένα τρίποντο του Σαχπατζίδη (36-28).


Σε όλη τη διάρκεια της τρίτης περιόδου, οι παίχτες του Σοφοκλή Τσουκανέλη διατηρούσαν σταθερά διψήφιο προβάδισμα (44-33 στο 23΄, 51-39 στο 28΄). Οι γηπεδούχοι έδειχναν σε πολλά σημεία του αγώνα σημάδια χαλαρότητας και κρατούσαν στο παιχνίδι την ομάδα του Κωσταντινίδη. Παρόλα αυτά, το σκορ πέντε λεπτά πριν τη λήξη ήταν 57-47 και στο 37΄ οι γηπεδούχοι έλεγχαν το παιχνίδι 61-51. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν το χειρότερο ποιοτικά, με επιμέρους σκορ 13-12 υπέρ της Καλαμπάκας. Τελικό σκορ 67-56, με τον ΑΓΣΙ να εκμεταλλεύεται την ήττα της Δόξας Λευκάδας από τον Πρωτέα Γρεβενών και να την πιάνει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.


MVP

Μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Μάκης Θυμνιός με 23 πόντους. Ο Θυμνιός έκανε ότι ήθελε στη ρακέτα και απέδειξε σε ένα ακόμα παιχνίδι το πόσο κομβική είναι η παρουσία του στο φετινό ΑΓΣΙ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Ο Ζαχαρίας Πουρνάρας είναι ο παίχτης που κάθε προπονητής θα ήθελε στην ομάδα του. Πάλεψε, κερδίζοντας πολλές μάχες. Πέτυχε 9 πόντους, μαζεύοντας και 5 επιθετικά ριμπάουντ στο τέλος του αγώνα, ενώ η άμυνά του ήταν καταπληκτική στους αντίπαλους ψηλους.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το γρήγορο διψήφιο προβάδισμα που χτίζει ο ΑΓΣΙ στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου (44-33 στο 23΄), γέρνει ουσιαστικά την πλάστιγγα προς τη μεριά της ομάδας του Σοφοκλή Τσουκανέλη, αφού η διαφορά δεν ξαναέπεσε κάτω από τους δέκα.

Τα δεκάλεπτα: 16-11, 36-28, 55-43, 67-56

Διαιτητές: Παπανικολάου, Λυγούρας

ΑΓΣΙ(Τσουκανέλης-Τσαμπαλάς): Καννής 2, Ζαμπέτης 8(2), Σαχπατζίδης 3(1), Αντωνίου, Πουρνάρας 9, Χρύσης 16, Μάκης, Παπανικολάου, Θυμνιός 23, Φίλιος 2, Θώδης 4, Παππάς

Καλαμπάκα(Κωσταντινίδης-Γιώρας): Μπαλωμένος, Μασάδης 4, Σπανός 5(1), Γαϊτανίδης 3, Παουλεάνου 2, Σούλκο, Τσιλούλης 9(3), Γκάντιας 9(1), Τούλας, Παπακώστας 14, Κιουρτζίδης 19 

Δημήτρης Κοσίνας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου