Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Με όπλο την άμυνα ο Σπάρτακος πήρε το ντέρμπι με τον Πρωτέα Ηγουμενίτσας (vid,pics)



Μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της δεύτερης θέσης αναδείχθηκε ο Σπάρτακος, ο οποίος υπερασπίστηκε την έδρα του, κάμπτοντας την αντίσταση του Πρωτέα Ηγουμενίτσας με 59-52.
Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα όπου τον πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες, η ομάδα του Γιάννη Καΐκα κατάφερε να αντεπεξέλθει ιδανικά, κατακτώντας την έβδομη φετινή της νίκη και πλέον βρίσκεται μόνη στη δεύτερη θέση. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ο Ντίνος Λαμπρόπουλος που σημείωσε 16 πόντους, με πληθωρική παρουσία αλλά και πολύ "ξύλο" μέσα στη ρακέτα. Άξιος συμπαραστάτης ο Ζήσης με 14. Από την ομάδα του Αλεξίου ο Μάριος Μιχαήλ είχε 19 πόντους, ερχόμενος από τον πάγκο, κρατώντας την ομάδα του σε κρίσιμα σημεία στον αγώνα με τα καλάθια που σημείωνε.


Ο Γιάννης Καΐκας ξεκίνησε με τον Ντρίτσο στον "άσσο", τον Ζήση βασικό shooting guard και τον Κιμισκίδη στο "3". Το δίδυμο ψηλών ήταν το κλασσικό, δηλαδή οι Θεοχάρους και Λαμπρόπουλος. Στην αντίπερα όχθη ο Αλεξίου επέλεξε τον Μπέζα ως βασικό point guard, με τους Κρανή και Χαντέλη μαζί του στην περιφέρεια. Ο Μπάμπος ήταν στο "4" με τον Μάλλιο στο "5". Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά τον αγώνα, αφού προηγήθηκαν με 9-2 στο 2΄, με τον Ζήση να έχει τους πέντε πρώτους πόντους του Σπάρτακου. Ο κόουτς Αλεξίου βλέποντας η ομάδα του να δυσκολεύεται επιθετικά, πέρασε γρήγορα γρήγορα τον Μιχαήλ στο παιχνίδι. Το δεκάλεπτο έληξε με τους γηπεδούχους μπροστά με 22-17. Ο Μιχαήλ πρόλαβε να κάνει αισθητή την παρουσία του με έξι πόντους, ενώ βελτίωσε εν πολλοίς την εικόνα της ομάδας του στην επίθεση. Με τον Μιχαήλ να ηγείται επιθετικά, ο Πρωτέας έτρεξε σερί 6-0, περνώντας μπροστά με ένα πόντο στις αρχές της δεύτερης περιόδου (23-22). Ο Σπάρτακος με μπροστάρη τον Ζήση, απάντησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, δηλαδή με δικό του 6-0 σερί, ανακτώντας το προβάδισμα (28-23). Όμως, οι φιλοξενούμενοι με τον Μπάμπο να αναλαμβάνει δράση, πετυχαίνοντας έξι πόντους, κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου μπροστά με 33-32 (έτρεξαν 10-4 επιμέρους). Ο Μιχαήλ είχε 12 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, με τον Λαμπρόπουλο να έχει 10.


Στα πρώτα πέντε λεπτά της τρίτης περιόδου, η ομάδα του Καΐκα, με καταπληκτική άμυνα, έτρεξε επιμέρους 10-2, περνώντας μπροστά με 42-35. Μόλις εννιά πόντους σημείωσε ο Πρωτέας στο τρίτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να υπολείπεται με τέσσερις πόντους στη λήξη του (46-42). Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμα, με τον νεαρό Κούργια να είναι καταλυτικός αμυντικά για την ομάδα του. Ο κόουτς του Σπάρτακου δε δίστασε να τον βάλει να παίξει άμυνα πάνω στον Μιχαήλ, με τον νεαρό να ανταποκρίνεται πολύ καλά και να τον περιορίζει αισθητά στο δεύτερο ημίχρονο. Κομβικός και ο Κολιγιώτης, που έδωσε πολλές μάχες στο ζωγραφιστό κερδίζοντας πολλές επιθέσεις για την ομάδα του. Περίπου ένα λεπτό πριν τη λήξη, ο Λαμπρόπουλος σφράγισε ουσιαστικά τη νίκη του Σπάρτακου με καλάθι και φάουλ, διαμορφώνοντας το τελικό 59-52 (έχασε την συμπληρωματική βολή). Στην αμέσως επόμενη φάση έπαιξε και καθοριστική άμυνα, σταματώντας με φοβερή τάπα προσπάθεια του Μιχαήλ, μια φάση που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους γηπεδούχους.

Τελικό σκορ 59-52, με τον Σπάρτακο την επόμενη αγωνιστική να έχει θεωρητικά εύκολο έργο, στην Κέρκυρα, κόντρα στον Ιόνιο. Από την άλλη ο Πρωτεάς Ηγουμενίτσας θα υποδεχθεί τον Αίαντα Άρτας.

MVP

Δε χωράει καμία αμφιβολία ότι ο πολυτιμότερος παίχτης του αγώνα ήταν ο Ντίνος Λαμπρόπουλος. Σημείωσε 16 πόντους, κερδίζοντας τον Μάλλιο στο μεταξύ τους matchup. Έφαγε και έδωσε πολύ "ξύλο" στη ρακέτα, ενώ είναι και ο παίχτης που δίνει τη νίκη στην ομάδα του ένα λεπτό πριν τη λήξη με καθοριστικό καλάθι και μεγάλη τάπα στην αμέσως επόμενη φάση.


ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Ο Κολιγιώτης πραγματοποίησε μεστό παιχνίδι και ήταν από τους πλέον κομβικούς παίχτες για να έρθει η σημερινή νίκη. Είχε αστείρευτες δυνάμεις σε όλο το παιχνίδι, κερδίζοντας μάχες και κατεβάζοντας καθοριστικά ριμπάουντ για την ομάδα του (κυρίως στο τέταρτο δεκάλεπτο). Σημείωσε 9 πόντους και η σημερινή του παρουσία απέδειξε πόσο πολύτιμος είναι για τον Σπάρτακο.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το τελευταίο λεπτό του αγώνα, με το σκορ στο 57-52, είναι το πιο καθοριστικό σημείο για να κριθεί ο νικητής. Κομβικό καλάθι του Λαμπρόπουλου διαμορφώνει το 59-52, με τον ψηλό του Σπάρτακου να σταματάει τον Μιχαήλ στην αμέσως επόμενη φάση με εντυπωσιακό τρόπο. Το πάθος του Λαμπρόπουλου αλλά και όλων των συμπαιχτών του στο συγκεκριμένο μπλοκ, έδειξε πόσο πολύ ήθελαν οι γηπεδούχοι τη σημερινή νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 32-33, 46-42, 59-52

Διαιτητές: Λειβαδίτης, Βίνης

Σπάρτακος(Καΐκας): Ντρίτσος 6, Κόρδας 3, Μάστορας, Ζήσης 14(2), Λαμπρόπουλος 16(1), Κολιγιώτης 9, Κιμισκίδης 2, Γούλας, Δήμος, Θεοχάρους 9, Κύρκος, Κούργιας

Πρωτέας Ηγουμενίτσας(Αλεξίου): Μιχαήλ 19(3), Τσάγκας, Λιανός, Κάτσης, Ντούσκος 3(1), Μπέζας 5(1), Χαντέλης 3, Μάλλιος 4, Μπάμπος 6, Κρανής 8, Δηλαβέρης 2, Αθανασίου 2













Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου