Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Η άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο οδήγησε τον Θρύλο Ιωαννίνων στη νίκη επί του ΑΓΣΙ (U 20) (vid, pics)


Πραγματοποιώντας ένα εντυπωσιακό τέταρτο δεκάλεπτο, ο Θρύλος Ιωαννίνων έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού ΑΓΣΙ (U 20) με 66-52, κατακτώντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη του και τέταρτη συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι Χρήστος Τζοβάρας και Δημήτρης Καραγιάννης που σημείωσαν από 21 και 19 πόντους αντίστοιχα, παίρνοντας την ομάδα από το χέρι για να την οδηγήσουν στη νίκη. Καλός και ο Παπούδος με 14. Για τον ΑΓΣΙ (U 20) του Βαγγέλη Αυγερινού, που στερήθηκε των υπηρεσιών των τραυματιών Μάρκου Μπαζάκα και Δημήτρη Πρεμέτη, ξεχώρισαν οι Τσίγκας με 18 και Ψιλοδημητρακόπουλος με 15.


Όπως στα περισσότερα φετινά παιχνίδια έτσι και σε αυτό, ο προπονητής του ΑΓΣΙ (U 20) ξεκίνησε με τον Σταλίκα στο ρόλο του point guard, τους Ψιλοδημητρακόπουλο και Τσίγκα μαζί του στην περιφέρεια, τον Μπάρκα στο "4" και τον Κολόκα βασικό center. Ο Σπύρος Μπεζεβέγκης ανακάτεψε κάπως την τράπουλα, επιλέγοντας τον Νυφαντή στον "'άσσο", τους Παπούδο και Σιαραψή στο "2" και "3" και τους Ντόντη και Τζοβάρα δίδυμο ψηλών. Με τον Ντόντη να μπαίνει φουριόζος, ο Θρύλος προηγήθηκε με 11-6 στο 5΄, όμως οι γηπεδούχοι με επιμέρους 9-4, ισοφάρισαν στη λήξη του δεκαλέπτου σε 15-15. Με τον Καραγιάννη να έρχεται από τον πάγκο "καυτός", η ομάδα του Μπεζεβέγκη με επιμέρους 10-2, προηγήθηκε με 25-17 στο 14΄. Τελικά το ημίχρονο έκλεισε με τους "πορτοκαλί" μπροστά με 36-31.



Στο 24΄ ο Θρύλος βγάζοντας μερικές καλές άμυνες, διατηρούσε προβάδισμα εφτά πόντων (43-36).  Έχοντας τον Καραγιάννη σε εξαιρετική κατάσταση (σημείωσε 9 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο), ο Θρύλος ήταν μπροστά με 47-40, όμως ένα 7-0 σερί από πλευράς γηπεδούχων, έφερε το παιχνίδι στα ίσια (47-47). Τελικά οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το δεκάλεπτο μπροστά με 51-49. Στο τρίτο δεκάλεπτο, από πλευράς ΑΓΣΙ (U 20), ο Ψιλοδημητρακόπουλος βγήκε μπροστά, δείχνοντας γιατί είναι ένας από τους ηγέτες της ομάδας, πετυχαίνοντας 10 πόντους. Η τελευταία περίοδος έμελλε να είναι το κομμάτι στο οποίο θα κριθεί το παιχνίδι. Η ομάδα του Μπεζεβέγκη, έπαιξε εντυπωσιακή άμυνα, κρατώντας τους γηπεδούχους χωρίς καλάθι για πέντε λεπτά, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 57-49 πέντε λεπτά πριν τη λήξη. Με 9 πόντους του Τζοβάρα, ο Θρύλος κατάφερε να φτάσει στο τελικό 66-52 και να πάρει το ροζ φύλλο. 15-3 ήταν το επιμέρους σκορ στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Ο Σπύρος Μπεζεβέγκης έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους τρεις δεκαπεντάχρονους Αποστολίδη, Παπαζυγούρα και Νικολίτσα. Οι δύο πρώτοι βρίσκονται συνεχώς στην αποστολή του Θρύλου στα τελευταία παιχνίδια, με τον Νικολίτσα να παίρνει και αυτός το βάφτισμα του πυρός στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Επόμενο παιχνίδι για τον Θρύλο Ιωαννίνων είναι αυτό κόντρα στον Κερκυραϊκό, με τους "πορτοκαλί", να θέλουν τη νίκη για να κλείσουν τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Ο ΑΓΣΙ (U 20), θα ταξιδέψει στην Άρτα για να αντιμετωπίσει τον Πύρρο, σε ένα παιχνίδι που θα είναι καλή ευκαιρία για την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα.

MVP

Ο Χρήστος Τζοβάρας κυριάρχησε στο σημερινό παιχνίδι με 21 πόντους. Ο έμπειρος ψηλός του Θρύλου Ιωαννίνων δεν είχε αντίπαλο στα μέτρα του και βρισκόμενος σε εξαιρετική μέρα, συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του.


Εξαιρετικός και ο Καραγιάννης με 19 πόντους, ήταν μόνιμη απειλή για την άμυνα του ΑΓΣΙ (U 20) συνεισφέροντας τα μέγιστα.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Ο Βαγγέλης Ντόντης έκανε αθόρυβη και ουσιαστική δουλειά στο σημερινό παιχνίδι. Τελείωσε τον αγώνα με 9 πόντους και πολλές κερδισμένες μάχες στο ζωγραφιστό.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Τα πρώτα πέντε λεπτά της τελευταίας περιόδου, όπου ο Θρύλος παίζοντας εξαιρετική άμυνα τρέχει σερί 6-0 και δεν επιτρέπει στον ΑΓΣΙ (U 20) να πετύχει κάποιο καλάθι είναι το πιο κομβικό κομμάτι του αγώνα και αυτό που κρίνει τον νικητή (57-49 το σκορ σε εκείνο το σημείο). 15-3 το συνολικό επιμέρους σκορ του δεκαλέπτου που δίνει στο Θρύλο την τέταρτη νίκη του.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 31-36, 49-51, 52-66

Διαιτητές: Λειβαδίτης, Αθανασίου

ΑΓΣΙ U 20(Αυγερινός-Μυλώνης): Ντάγκας, Ψιλοδημητρακόπουλος 15, Σταλίκας 8(1), Γκανιάτσας, Κονταξής, Μουστακλής, Κωστής 6, Μπάρκας 2, Τσίγκας 18(4), Κολόκας 3

Θρύλος Ιωαννίνων(Μπεζεβέγκης-Αρβανιτάκης): Αποστολίδης, Παπούδος 14, Καραγιάννης 19, Νικολίτσας, Σκόρδος 3, Παπαζυγούρας, Ντόντης 9, Σιαραψής, Τζοβάρας 21, Νυφαντής, Μπιλανάκης















Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου