Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Με πολυφωνία στην επίθεση, ο ΑΓΣΙ επικράτησε άνετα των Τιτάνων Παλαμά και έπιασε κορυφή(video,pics)



Με τον πιο πειστικό τρόπο επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα ο ΑΓΣΙ, μία εβδομάδα μετά την ήττα στα Γρεβενά, επικρατώντας με 82-70 των Τιτάνων Παλαμά και έφτασε τις πέντε νίκες στο φετινό πρωτάθλημα.
Από την αρχή του αγώνα ο ΑΓΣΙ είχε τα ηνία και δεν έχασε ποτέ την πρωτοπορία στο σκορ. Έχοντας πολλούς πρωταγωνιστές στο επιθετικό κομμάτι, εκμεταλλεύτηκε πλήρως την έδρα του και την επόμενη αγωνιστική θα απολαύσει το ρεπό του, όντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Κορυφαίοι για την ομάδα του Τσουκανέλη οι Καννής και Θυμνιός με 16 πόντους, με τον Χρύση να έχει 15 και τους Μάκη και Ζαμπέτη επίσης διψήφιους με 10. Από τους Τιτάνες, ο Γκογκίδης είχε 16.


Ο Σοφοκλής Τσουκανέλης ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Φίλιο στο ρόλο του οργανωτή, τους Καννή και Χρύση μαζί του στην περιφέρεια, τον Πουρνάρα στο "4" και τον Θυμνιό στο "5". Από την άλλη μεριά ο Ζαχαρέλης, επέλεξε τους Ζωιτσάκο, Καραϊσκάκη, Τσούμα, Κατσαδούρο και Γκογκίδη στην αρχική του πεντάδα. Πολύ δυνατό ξεκίνημα για του γηπεδούχους, που προηγήθηκαν με 13-4 στο 4΄, ενώ γρήγορα γρήγορα ανέβασαν τη διψήφια διαφορά στους δέκα (15-5), με τον Καννή να πραγματοποιεί εξαιρετικό ξεκίνημα με 7 πόντους. Με τον Κατσαδούρο να κουβαλάει επιθετικά την ομάδα του, οι Τιτάνες μείωσαν σε 17-12 στο 7΄, ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τον ΑΓΣΙ μπροστά με 20-17. Από τα μέσα της δεύτερης περιόδου και μετά, ο ΑΓΣΙ άρχισε να ξεφεύγει στο σκορ. Με επιμέρους 11-7, βρισκόταν μπροστά με 31-24 στο 15΄.  Περίπου δύο λεπτά πριν το ημίχρονο, με δύο καλάθια των Καννή και Πουρνάρα, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με +13 (38-25). Το ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Τσουκανέλη μπροστά με 43-31. Κομβική η παρουσία του Ζαμπέτη σε όλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου, αφού βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα του να οικοδομήσει αυτή τη διαφορά, με την ενέργεια που έβγαλε ερχόμενος από τον πάγκο. Καταλυτική η παρουσία του τόσο επιθετικά (6 πόντοι στην περίοδο), όσο και αμυντικά.

Στο 25΄ η ομάδα του Τσουκανέλη διατηρούσε άνετα το διψήφιο προβάδισμα (49-37). Με πέντε σερί πόντους του Γκογκίδη, οι Τιτάνες ροκάνισαν τη διαφορά (50-42), όμως ο ΑΓΣΙ, κατάφερε να κλείσει το δεκάλεπτο μπροστά, με διψήφιο προβάδισμα (56-45 στο 30΄). Το τρίτο δεκάλεπτο, ήταν το χειρότερο κομμάτι του παιχνιδιού για τους γηπεδούχους, αφού σημείωσαν μόλις 13 πόντους. Όμως ο ΑΓΣΙ, με σερί 7-0, προηγήθηκε με 63-45 στο 31΄. Η διαφορά έφτασε και το +20 (67-47) και σε όλη τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου, διατηρήθηκε σε αυτά τα επίπεδα. Μόνο στο τέλος, όταν το παιχνίδι είχε κριθεί και οι παίχτες είχαν χαλαρώσει, οι Τιτάνες κατάφεραν να μειώσουν στο τελικό 82-70. Οι νεαροί Παπανικολάου και Μπαζάκας πήραν χρόνο συμμετοχής από τον προπονητή τους στα τελευταία περίπου τέσσερα λεπτά και κάπως έτσι ο ΑΓΣΙ πανηγύρισε την πέμπτη του νίκη.

MVP

Ο Χρήστος Καννής πραγματοποίησε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση. Ξεκίνησε στη βασική πεντάδα του ΑΓΣΙ και από την αρχή του αγώνα μπήκε αποφασιστικά. Πέτυχε εφτά πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και συνολικά σημείωσε 16, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του να φτάσει στη νίκη.

Πολύ καλός και ο Θυμνιός με 16 πόντους, κυριάρχησε για ένα ακόμα παιχνίδι στη ρακέτα, ενώ και ο Χρύσης με τους 15 πόντους πρόσφερε στην ομάδα του πολύτιμες λύσεις στην επίθεση.


ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ

Ο Γρηγόρης Ζαμπέτης ήταν η πηγή ενέργειας για την ομάδα του στο σημερινό παιχνίδι. Με το που μπήκε στο παρκέ, έπαιξε "σκυλίσια" άμυνα, αλλάζοντας ουσιαστικά το ρυθμό του αγώνα και δίνοντας περισσότερη ένταση στο παιχνίδι του ΑΓΣΙ. Η συνεισφορά του δεν ήταν μόνο στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση, όπου πέτυχε 10 πόντους.


Καλός και ο Πουρνάρας, που βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα του, κάνοντας κυρίως τη βρόμικη δουλειά, κατεβάζοντας ριμπάουντ (κυρίως επιθετικά), ενώ πέτυχε και 6 πόντους.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Η διαφορά των 13 πόντων που οικοδόμησε η ομάδα του Τσουκανέλη δύο λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ήταν το πιο καθοριστικό σημείο του αγώνα (38-25). Από εκεί και μετά, η υπόθεση νίκη άρχισε να γέρνει προς τη μεριά του ΑΓΣΙ, ο οποίος διατήρησε με σχετική άνεση το προβάδισμά του και μάλιστα το αύξησε στο δεύτερο ημίχρονο.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 43-31, 56-45, 82-70

Διαιτητές: Κατωτικίδης, Παπανικολάου

ΑΓΣΙ(Τσουκανέλης-Τσαμπαλάς): Καννής 16(1), Ζαμπέτης 10, Σαχπατζίδης 2, Καλφαλίδης, Μπαζάκας, Πουρνάρας 6, Χρύσης 15(2), Μάκης 10(2), Παπανικολάου 2, Θυμνιός 16, Φίλιος 1, Θώδης 4

Τιτάνες Παλαμά(Ζαχαρέλης): Τσιάμπας 6, Τσούμας 6, Χανέλλι 8(1), Ζωιτσάκος 8, Γκογκίδης 16(1), Κατσαδούρος 8(1), Καραϊσκάκης 2, Μακρής 1, Καραδήμας 8, Αρχοντούλης 4, Γκαγκανάσιος 3

Highlights του αγώνα
 Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου