Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Κυρίαρχο το IBC που είναι φτιαγμένο για μεγάλα πράγματα(video,pics)



Το φετινό IBC είναι φτιαγμένο για μεγάλα πράγματα και το πιστοποίησε στο ντέρμπι κόντρα στον Σπάρτακο, τον οποίο κέρδισε με 91-67.
Το διακύβευμα του σημερινού αγώνα, ήταν η μοναξιά της κορυφής, μετά από πέντε αγωνιστικές στις οποίες οι δύο ομάδες συγκατοικούσαν αήττητες στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα. Τελικά, η ομάδα του Παπαδόπουλου απέδειξε στο παρκέ γιατί θεωρείται από την αρχή της χρονιάς το μεγάλο φαβορί για την άνοδο και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπάλλα που είχε 21 πόντους, κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο, κάνοντας το έξι στα έξι. 24 σημείωσε για τον Σπάρτακο ο Ζήσης.

Το Νέο Κλειστό ήταν σχεδόν κατάμεστο και έτοιμο να υποδεχθεί τους δύο μονομάχους. Ο προπονητής των τυπικά γηπεδούχων Γιάννης Καΐκας, επέλεξε στην αρχική του πεντάδα τους Ντρίτσο, Ζήση και Κιμισκίδη στην περιφέρεια, με τους Θεοχάρους και Λαμπρόπουλο να είναι το δίδυμο ψηλών. Για το IBC, ο Γιάννης Παπαδόπουλος αποφάσισε να ξεκινήσει με την πεντάδα που συνήθως αρχίζει του αγώνες, δηλαδή με τον Καραμπίνη στον "άσσο", τους Τσιτσώνη και Τσατάλα στο "2" και "3", τον Δάσκαλο στο "4" και τον Μπάλλα στο "5". Με 11-5 προηγήθηκε το IBC στο 4΄, για να χτίσει νωρίς νωρίς διψήφια διαφορά, δύο λεπτά αργότερα (18-8). Ο Κολιγιώτης, ερχόμενος από τον πάγκο, έβγαλε ενέργεια, βοηθώντας και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν με τρίποντο του Ντρίτσου στη λήξη του δεκαλέπτου, να μειώσουν σε 21-14. Στις αρχές της δεύτερης περιόδου, το IBC, ανέβασε τη διαφορά στους δέκα, με τα τρίποντα των Βάση και Τσιτσώνη, να ανεβάζουν την ψυχολογία της ομάδας τους (30-20 στο 14΄). Οι φιλοξενούμενοι, έλεγχαν το ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου, όμως ο Σπάρτακος μάχονταν και με τον Ζήση να σημειώνει 6 σερί πόντους, έκλεισε το πρώτο ημίχρονο πίσω στο σκορ, όμως με μονοψήφια διαφορά (46-38). Ο κόουτς Παπαδόπουλος, είχε δώσει σαφής εντολή, να ταϊστεί ο Μπάλλας όσο το δυνατόν περισσότερο, με τον θηριώδη center, να σημειώνει 7 πόντους στη δεύτερη περίοδο.

Οι παίχτες του Παπαδόπουλου, βγήκαν φουριόζοι στο τρίτο δεκάλεπτο και με επιμέρους 10-2 στο 22΄ πήραν αέρα δεκαέξι πόντων (56-40). Κομβικός σε αυτό το σημείο του αγώνα ο Τσατάλας, που σημείωσε  5 από τους 10 πόντους. Όμως λίγο αργότερα αποβλήθηκε, γιατί οι διαιτητές της αναμέτρησης του χρέωσαν το τέταρτο προσωπικό του φάουλ. Ο αθλητικός forward, εμφανώς αγανακτισμένος με τη συγκεκριμένη απόφαση, αντέδρασε έντονα, με αποτέλεσμα οι διαιτητές να τον χρεώσουν με τεχνική ποινή και έτσι να τον αποβάλλουν από τον αγώνα, μόλις στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Σπάρτακος εκμεταλλεύτηκε αυτή την κατάσταση και με σερί 8-0, μείωσε σε 56-48. Το IBC βρήκε γρήγορα τα πατήματά του μετά την αποβολή του Τσατάλα και ανέβασε και πάλι τη διαφορά στη λήξη του δεκαλέπτου πάνω από τους δέκα (69-55). Το τελευταίο καλάθι του τρίτου δεκαλέπτου, το σημείωσε με εύστοχο jump shoot, ο νεαρός Δήμος του Σπάρτακου. Άλλους 8 πόντους πρόσθεσε ο Χρήστος Μπάλλας, ο οποίος έκανε όλο και περισσότερο τη διαφορά για την ομάδα του.


Στο 33΄ οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να διατηρούν τη διαφορά πάνω από τους δέκα (74-59), ενώ στο 37΄, για πρώτη φορά στον αγώνα, έχτισαν διαφορά είκοσι πόντων (83-63). Κάπου εκεί άρχισαν να εξανεμίζονται οι όποιες ελπίδες του Σπάρτακου να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης. Ο Δάσκαλος ήταν ο πρωταγωνιστής στο δεκάλεπτο με 7 πόντους. Ο κόουτς Καΐκας έδωσε χρόνο συμμετοχής στους δεκαεξάχρονους Δήμο και Κούργια και κάπως έτσι φτάσαμε στο τελικό 91-67. Πρώτη ήττα για τον Σπάρτακο στη φετινή σεζόν, σε αντίθεση με το IBC, που συνεχίζει την αήττητη πορεία του στην κορυφή.

MVP

Αποτέλεσε την πιο ηχηρή μεταγραφή του καλοκαιριού στην ΕΣΚΑΒΔΕ. Ο λόγος φυσικά για τον Χρήστο Μπάλλα, που σημείωσε 21 πόντους και έδειξε ότι είναι ο μεγάλος ηγέτης του IBC και ο παίχτης στον οποίο στηρίζονται άπαντες στην ομάδα, προκειμένου να τους οδηγήσει την επίτευξη των στόχων τους.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ

Ο Αποστόλης Δάσκαλος πραγματοποίησε στο πιο κρίσιμο, μέχρι στιγμής αγώνα της σεζόν, την καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Σημείωσε 15 πόντους δηλώνοντας παρών. Εξαιρετική εμφάνιση και από τον Ντίνο Τσιτσώνη, που σημείωσε 14 πόντους, ξεχωρίζοντας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Παναγιώτης Τσατάλας ήταν επίσης καλός μέχρι να αποβληθεί, αφού είχε 13 πόντους και βοηθούσε πολύ την ομάδα του.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Η αντίδραση των παιχτών του Παπαδόπουλου, στο σημείο που ο Σπάρτακος μειώνει στους οχτώ (56-48) είναι κομβικό κομμάτι του αγώνα. Με επιμέρους 13-7, κλείνουν το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά με 69-55. Επίσης, στο 37΄ η διαφορά πηγαίνει στο +20 για το IBC (83-63), το οποίο καθαρίζει ουσιαστικά την υπόθεση νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 38-46, 55-69, 67-91

Διαιτητές: Μίγδος, Γαληνός

Σπάρτακος(Καΐκας): Ντρίτσος 7(1), Κόρδας, Μάστορας 1, Ζήσης 24(2), Λαμπρόπουλος 9, Κολιγιώτης 7, Κιμισκίδης 3, Γούλας, Δήμος 3, Θεοχάρους 13, Παπανικολάου, Κούργιας

IBC(Παπαδόπουλος-Χαντζάρας): Βάσης 5(1), Ματσάγγας 4, Κρικώνης 7, Τσιτσώνης 14(3), Κουλουμπής, Καραμπίνης 5, Δάσκαλος 15(2), Πατραμάνης Κ. 4, Τσατάλας 13(1), Κακατσίδης, Τσιρώνης 3(1), Μπάλλας 21

Highlights του αγώνα

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου