Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Πάλεψε μέχρι τέλους ο ΑΓΣΙ(U 20), αλλά γνώρισε την ήττα από τον ισχυρό Πρωτέα Ηγουμενίτσας(vids, pics)




Σε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Κλειστό, ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας επικράτησε του ΑΓΣΙ (U 20) με 64-61.
Η ομάδα του Βαγγέλη Αυγερινού έδειξε ευθέως ανταγωνιστική, απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες του Β΄ ομίλου, όμως δεν τα κατάφερε, με τον Πρωτέα να φεύγει με το σπουδαίο "διπλό" από τα Ιωάννινα, πιάνοντας παράλληλα στη δεύτερη θέση τον Σπάρτακο. Κορυφαίος για τον Πρωτέα ο Μάλλιος που ήταν κυρίαρχος σημειώνοντας 23, με τον Χαντέλη να προσθέτει 10. Από τον ΑΓΣΙ (U 20), ο Μπαζάκας έκανε ένα ακόμα καλό παιχνίδι με 19, με τον Τσίγκα να πραγματοποιεί την καλύτερη φετινή του εμφάνιση με 18 και τον Ψιλοδημητρακόπουλο να είναι επίσης διψήφιος με 13.



Ο Σταλίκας ανέλαβε την οργάνωση του παιχνιδιού για την ομάδα του και είχε μαζί του στην περιφέρεια τους Τσίγκα και Ψιλοδημητρακόπουλο. Οι Μπαζάκας και Κολόκας συνέθεσαν το βασικό δίδυμο ψηλών για τον Βαγγέλη Αυγερινό. Ο Αλεξίου επέλεξε του Μπέζα, Κρανή, Χαντέλη, Μάλλιο και Δηλαβέρη. Εκρηκτικό ξεκίνημα για τους γηπεδούχους, που προηγήθηκαν με 8-0, μόλις στα τρία πρώτα λεπτά. Με επιμέρους 10-2, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 10-10, με μπροστάρη τον Χαντέλη, που είχε του μισούς πόντους. Όμως το δίδυμο των Μπαζάκα και Τσίγκα, είχαν "ζεσταθεί" από νωρίς, με αποτέλεσμα ο ΑΓΣΙ, με επιμέρους 12-2, να πάρει διψήφιο προβάδισμα (22-12 στο 10΄). Τους 15 από τους 22 πόντους που σημείωσαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο δεκάλεπτο, τους είχαν οι Μπαζάκας και Τσίγκας. Στο 13΄, η ομάδα του Αυγερινού κρατούσε σταθερά τη διαφορά πάνω από τους δέκα (26-14), όμως οι παίχτες του Πρωτέα άρχισαν σταδιακά να βρίσκουν ρυθμό, με αποτέλεσμα στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι με επιμέρους 18-8, μείωσαν στους δύο (34-32).

Εξαιρετικό καλάθι του Τσίγκα 

Με το παιχνίδι να έχει μετατραπεί σε μεγάλο ντέρμπι, οι δύο ομάδες πάλεψαν στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι το τέλος για το ροζ φύλλο. Στα μισά του δεκαλέπτου ΑΓΣΙ και Πρωτέας ήταν ισόπαλοι (41-41). Με τρίποντο του Κατσή, ο Πρωτέας πήρε για πρώτη φορά στον αγώνα το προβάδισμα (44-41). Άμεση ήταν η απάντηση των γηπεδούχων, με τρίποντο του Τσίγκα, όμως οι φιλοξενούμενοι, βασιζόμενοι στον Μάλλιο, διατήρησαν μικρό προβάδισμα δύο πόντων στο 30΄ (49-47).  Η ομάδα του Αυγερινού ανέκτησε την πρωτοκαθεδρία στο σκορ, έστω και με βραχεία κεφαλή (56-55), όμως ο Πρωτέας με 7-2 επιμέρους, πέρασε μπροστά με 62-58, μόλις ένα λεπτό πριν τη λήξη. Τρεις εύστοχες βολές από τους γηπεδούχους (δύο ο Τσίγκας και μία ο Μπαζάκας), μείωσαν στον πόντο (62-61), όμως εύστοχος από τη γραμμή της φιλανθρωπίας ήταν και ο Κρανής, διαμορφώνοντας το τελικό 64-61, αφού οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να εκτελέσουν καλές επιθέσεις στις τελευταίες προσπάθειές τους.

Έτσι μετά από τις έξι πρώτες αγωνιστικές, ο ΑΓΣΙ(U 20) βρίσκεται στο 1-5 και την όγδοη θέση, με τον Πρωτέα Ηγουμενίτσας να φτάνει στο 5-1 και να ισοβαθμεί με τον Σπάρτακο στη δεύτερη. Την 7η αγωνιστική, οι δύο ομάδες αντιμετωπίζουν τους δύο εκπροσώπους από το νησί των Φαιάκων. Ο μεν ΑΓΣΙ φιλοξενείται από τον Ιόνιο, ο δε Πρωτέας υποδέχεται τον Κερκυραϊκό.

MVP

Ο Σπύρος Μάλλιος έκανε τη διαφορά στο σημερινό παιχνίδι. Η εμπειρία και η κλάση του είναι αδιαμφισβήτητη, κάτι που το πιστοποίησε και σήμερα. Τελείωσε τον αγώνα με 23 πόντους, κυριαρχώντας στο ζωγραφιστό και έδειξε ότι δεν είχε αντίπαλο. 


ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Ο Αρίστιππος Χαντέλης ήταν από τους διακριθέντες στο σημερινό παιχνίδι. Σημείωσε 10 πόντους και παρότι αποβλήθηκε με 5 φάουλ, πρόλαβε να δώσει το σύνθημα της αντεπίθεσης στην ομάδα του.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το 7-2 επιμέρους σκορ του Πρωτέα ένα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα, έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων στην ομάδα του Αλεξίου, και έθεσε παράλληλα τις βάσεις για μια σπουδαία νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-12, 34-32, 47-49, 61-64

Διαιτητές: Ντάγκας, Λειβαδίτης

ΑΓΣΙ U 20(Βαγγέλης Αυγερινός): Τσιμιχόδημος, Ψιλοδημητρακόπουλος 13, Σταλίκας 4, Κωστής, Κονταξής, Μουστακλής, Μπαζάκας 19(1), Μπάρκας 1, Τσίγκας 18(3), Κολόκας 6

Πρωτέας Ηγουμενίτσας(Αλεξίου): Τσάγκας 2, Κατσής 5(1), Ντούσκος 2, Μπέζας 9(2), Χαντέλης 10(2), Μάλλιος 23(1), Κρανής 8, Δηλαβέρης 6

Highlights του αγώνα
 Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου