Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

"Σεληνιασμένος" Πάτρας οδήγησε τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα στην έβδομη νίκη του(vid, pics)



Με φοβερή και τρομερή εμφάνιση του Βασίλη Πάτρα που σταμάτησε στους 33 πόντους, ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με 80-62 του Μαντουλίδη, φτάνοντας τις εφτά νίκες στο πρωτάθλημα.
Η άμυνα ήταν το σημείο αναφοράς για ένα ακόμα παιχνίδι για την ομάδα του Θωμά Κωστόπουλου, που ευτύχησε ο Πάτρας να πραγματοποιήσει την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, με άξιους συμπαραστάτες τους Δημήτρη Γεωργίου με 12, Δημήτρη Μάντζιο με 11 και Θοδωρή Τσίρμπα-Αναγνώστου με 10. Από τους φιλοξενούμενους ο ταλαντούχος Νικολαΐδης είχε 19.


Ο Θωμάς Κωστόπουλος ξεκίνησε με τους κλασσικούς πέντε που συνηθίζει σε όλα τα παιχνίδια, δηλαδή με τους Γεωργίου, Πανάρα, Καραγκιολίδη, Πάτρα και Μάντζιο Δ. Για τον Μαντουλίδη η αρχική πεντάδα αποτελούνταν από τους Νικολαΐδη, Τάκη, Καλόγηρο, Μπέλλο και Ντίαθ. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με τον ΠΑΣ να δείχνει λίγο νευρικός και βιαστικός στις επιλογές του(8-5 στο 4΄). Όμως στα τελευταία πέντε λεπτά της περιόδου, με επιμέρους 14-7, η διαφορά ανέβηκε στους δέκα υπέρ των γηπεδούχων (22-12 στο 9΄ με τρίποντο του Τσίρμπα-Αναγνώστου). Το δεκάλεπτο έκλεισε με την ομάδα του Κωστόπουλου μπροστά με 25-13. Οι παίχτες του Μαντουλίδη έτρεξαν σερί 6-0 στο 11΄, μειώνοντας σε 25-19, όμως οι Γιαννιώτες διατηρούσαν το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της περιόδου, για να προηγηθούν με ένα ξέσπασμα με 42-30, ένα λεπτό πριν τη λήξη. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 43-35, με τον Πάτρα να έχει σημειώσει ήδη 21 πόντους και να κυριαρχεί στο ζωγραφιστό.


Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο τρίτο δεκάλεπτο και με επιμέρους 11-4, μείωσαν στον πόντο (47-46). Ένα μπάσιμο του Γεωργίου και ένα καλάθι του Γιωτάκη, έδωσαν αέρα πέντε πόντων στον ΠΑΣ (51-46), ο οποίος στα τελευταία τέσσερα λεπτά της περιόδου, με επιμέρους 10-3 και πρωταγωνιστές τους Πανάρα και Πάτρα, ανέβασε ξανά σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά (61-49 στο 30΄). Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το τελευταίο δεκάλεπτο αποφασισμένοι να καθαρίσουν την υπόθεση νίκη και με απόλυτη συγκέντρωση προηγήθηκαν με +15 στο 32΄ (67-51), ενώ ένα τρίποντο του Γεωργίου έστειλε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της δηλαδή τους είκοσι πόντους (74-54 στο 36΄). Κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι, με τον ΠΑΣ να φτάνει στο τελικό 80-62, πανηγυρίζοντας την έβδομη νίκη του στο πρωτάθλημα, με την οποία παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με τη Δόξα Λευκάδας και τον Πρωτέα Γρεβενών.


Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού το πρόβλημα τραυματισμού του Γιάννη Καραγκιολίδη, ο οποίος ένιωσε ένα τράβηγμα στη μέση που δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο. Ο έμπειρος forward αγωνίστηκε για περίπου δέκα λεπτά και προφυλάχθηκε από τον προπονητή του στο δεύτερο ημίχρονο, ενόψει και του επόμενου αγώνα.

Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα του Θωμά Κωστόπουλου την επόμενη Κυριακή, εκτός έδρας, απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου.


MVP

Ασταμάτητος ήταν ο Βασίλης Πάτρας απέναντι στον Μαντουλίδη. Ο αθλητικός ψηλός του ΠΑΣ σημείωσε 33 πόντους, με τους 21 να έρχονται στο πρώτο ημίχρονο, κερδίζοντας σχεδόν όλες τις μάχες μέσα στη ρακέτα και κουβάλησε την ομάδα στις πλάτες του για να την οδηγήσει στη νίκη.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ

Ο Δημήτρης Μάντζιος πραγματοποίησε καλή και μεστή εμφάνιση απέναντι στους ψηλούς του Μαντουλίδη. Πέτυχε 11 πόντους, όντας άξιος συμπαραστάτης του Πάτρα στη ρακέτα, κατεβάζοντας παράλληλα αρκετά ριμπάουντ.

Αθόρυβος και ουσιαστικός και ο Τσίρμπας-Αναγνώστου με 10 πόντους και καλή οργάνωση του παιχνιδιού για τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα, ερχόμενος από τον πάγκο.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Στα τελευταία πέντε λεπτά της τρίτης περιόδου, ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα με επιμέρους 10-3, ανέβασε τη διαφορά πάνω από τους δέκα (61-49) και δεν ξανακοίταξε πίσω.

Τα δεκάλεπτα: 25-13, 43-35, 61-49, 80-62

Διαιτητές: Κοντογιάννης, Γκέκας

Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα(Κωστόπουλος): Γεωργίου 12(2), Πανάρας 8(1), Τσίρμπας-Αναγνώστου 10(2), Πρέντζας, Καραγκιολίδης, Μάντζιος Π. 1, Μάντζιος Δ. 11, Πάτρας 33(4), Πανταζής, Πιστιόλης, Γιωτάκης 5(1)

Μαντουλίδης(Νικολαΐδης): Μαλανδρής 6, Νικολαΐδης 19(1), Τάκης 7(1), Κεραμάρης, Μπέλλος 9(1), Γκαντίδης, Λαγός, Ρεφατλάρι 3, Ψαθάς, Ντίαθ 2, Καλόγηρος 13, Φόρογλου 3(1)















Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου