Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

IBC: Με επιθετική πολυφωνία "καθάρισε" εύκολα τον Πύρρο Αρταίων

Χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα και δίνοντας αρκετό χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς παίχτες, το IBC παρέσυρε σαν "χείμαρρος" τον Πύρρο Αρταίων με 84-38, διευρύνοντας το αήττητό του στα εφτά παιχνίδια.
Εξαιρετικός για ένα ακόμα παιχνίδι τη φετινή σεζόν ο Τσατάλας με 18 πόντους, με τους Δάσκαλο και Τσιτσώνη να προσθέτουν από 12 και τον Μπάλλα επίσης διψήφιο με 10. Από τον Πύρρο, διασώθηκε ο Κορδής με 13.

Σκοπός του προπονητικού τιμ του IBC, ήταν ο Δημήτρης Βάσης να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής, προκειμένου να τρέξει και να οργανώσει το παιχνίδι της ομάδας του, μία σκέψη που δείχνει ξεκάθαρα το πόσο πιστεύουν τον νεαρό άσσο. Έτσι, ήταν ο βασικός point guard, με τον Τσιτσώνη να είναι στο "2" και τον Τσατάλα στο "3". Δασκαλος και Μπάλλας συνέθεσαν το δυναμικό δίδυμο ψηλών για την ομάδα του Παπαδόπουλου. Ο κόουτς Κωσταπαππάς, επέλεξε να ξεκινήσει με τους Πέτσα, Κότσικα, Σκαμαντζούρα, Γεωργάκη και Δημητρίου. Με τον Τσιτσώνη "καυτό", οι γηπεδούχοι πήραν μόλις στο 6΄ διψήφιο προβάδισμα (16-5), για να κλείσουν το δεκάλεπτο μπροστά με 19-7. Ο ρυθμός των παιχτών του Παπαδόπουλου, ήταν καταιγιστικός κατά τη διάρκεια του δευτέρου δεκαλέπτου. Με όπλο την πίεση σε όλο το γήπεδο, ανάγκασαν του Αρτινούς σε πολλά λάθη. Επιμέρους σκορ δεκαλέπτου 24-5 υπέρ του IBC, το οποίο με φοβερή άμυνα, κατόρθωσε να προηγηθεί με 43-12 στο ημίχρονο. Δάσκαλος, Μπάλλας και Ανάργυρος ξεχώρισαν στη δεύτερη περίοδο.
Η διαφορά δυναμικότητας και ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, είναι χαοτική και το μόνο που μπορούσε να γίνει ήταν η διαφορά στο σκορ, να ανεβαίνει συνεχώς. Έτσι, στο 24΄ το IBC, προηγήθηκε με 53-16, ενώ στο 27΄, το σκορ ήταν 63-19. 14 μαζεμένους πόντους σημείωσε ο Πάνος Τσατάλας στο τρίτο δεκάλεπτο και ανάμεσά τους ένα εντυπωσιακό κάρφωμα, που χωρίς καμία αμφιβολία ήταν το highlight της αναμέτρησης. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, με το νικητή να έχει κριθεί προ πολλού, ήταν μία καλή ευκαιρία για τον κόουτς Παπαδόπουλο, να ρίξει στο παρκέ τους νεαρούς παίχτες, οι οποίοι ήταν μάλιστα πολλοί. Κακατσίδης και Ανάργυρος συμπεριλαμβάνονται στους διακριθέντες για την ομάδα τους, ενώ Σφουγγάρης, Πατραμάνης Αρ. και Πατραμάνης Κ., πήραν πολύτιμο χρόνο συμμετοχής από τον προπονητής τους. Τελικό σκορ 84-38, με το IBC να κάνει το 7/7 και την επόμενη αγωνιστική να αντιμετωπίζει εκτός έδρας, την έτερη ομάδα της Άρτας, τον Αίαντα. Για τον Πύρρο, η συνέχεια περιλαμβάνει δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι, αυτή τη φορά κόντρα στον Α.Γ.Ο.Φ.

MVP

Αγωνίστηκε για περίπου 20΄, όμως πρόλαβε να σημειώσει 18 πόντους. Ο λόγος φυσικά για το Πάνο Τσατάλα, που σε ένα ακόμα φετινό παιχνίδι της ομάδας του, ξεχώρισε και ηγήθηκε.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ 

Ο Αποστόλης Δάσκαλος έχει ανεβάσει στροφές για τα καλά και μετά από τους 15 πόντους κόντρα στον Σπάρτακο, πρόσθεσε άλλους 12 σήμερα, βοηθώντας πολύ και στον τομέα των ριμπάουντ και ιδιαίτερα των επιθετικών. Πολύ καλός και ο Ντίνος Τσιτσώνης με 12 πόντους, όμως τραυματίστηκε στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, με αποτέλεσμα να μη χρησιμοποιηθεί από το προπονητή του στη συνέχεια του αγώνα. Αθόρυβη δουλειά από τον Θάνο Κακατσίδη, ο οποίος ήταν ετοιμοπόλεμος, σημειώνοντας 8 πόντους ερχόμενος από τον πάγκο.


ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το εκρηκτικό δεύτερο δεκάλεπτο με επιμέρους σκορ 24-5, βοήθησε το IBC, να προηγήθεί στο ημίχρονο με 43-12 και να μετατρέψει σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο του αγώνα.

Τα δεκάελεπτα: 19-7, 43-12, 76-25, 84-38

Διαιτητές: Αθανασίου, Λαδιάς

IBC(Παπαδόπουλος-Χαντζάρας): Βασης 8(1), Ματσάγγας, Κακατσίδης 8(1), Τσιτσώνης 12(4), Κουλουμπής 3(1), Ανάργυρος 7(2), Δάσκαλος 12, Πατραμάνης Κ. 2, Σφουγγάρης, Πατραμάνης Αρ. 4, Τσατάλας 18, Μπάλλας 10

Πύρρος Αρταίων(Κωσταπαππάς): Κορδης 13(1), Μέκο, Πέτσας 3(1), Γιαννάκης 3(1), Κάλλης 6, Καραλής, Σίσκας, Γεωργάκης 7(1), Κότσικας, Σκαμαντζούρας 4, Άσσι 2, Δημητρίου


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου