Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Με ηγετική εμφάνιση του Καραγιάννη ο Θρύλος Ιωαννίνων "υπέταξε" τον Α.Γ.Ο.Φ.(vid,pics)


Πραγματοποιώντας την καλύτερή του φετινή εμφάνιση, ο Θρύλος Ιωαννίνων επικράτησε με 76-62 του Α.Γ.Ο.Φιλιππιάδας, φτάνοντας τις τρεις νίκες στο φετινό πρωτάθλημα. Καραγιάννης, Τάχιας και Παπούδος σημείωσαν τους 51 από τους 76 πόντους της ομάδας τους.
Ο Δημήτρης Καραγιάννης ηγήθηκε στο σημερινό αγώνα της ομάδας του και με 22 πόντους ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Εξαιρετικός ήταν και ο Τάχιας με 15 πόντους, ερχόμενος από τον πάγκο, ενώ ο Παπούδος, ήταν ο παίχτης κλειδί, αφού με την καταπληκτική παρουσία του στην άμυνα, περιόρισε τον ηγέτη του Α.Γ.Ο.Φ., Γιάννη Ροντογιάννη, ενώ την ίδια ώρα πέτυχε και 14 πόντους. Διψήφιος και ο Ντόντης με 11. Από τους φιλοξενούμενους Ροντογιάννης και Μπούγιας ήταν οι καλύτεροι, με τους δύο παίχτες να σημειώνουν από 16 πόντους ο καθένας.

Ο Νυφαντής ήταν ο παίχτης που ανέλαβε να οργανώσει το παιχνίδι των γηπεδούχων στην αρχή του αγώνα, με τους Καραγιάννη και Παπούδο στο "2" και "3". Το δίδυμο ψηλών για την ομάδα του Μπεζεβέγκη ήταν οι Ντόντης και Τζοβάρας. Ο Καραμούτσιος διάλεξε στην αρχική του πεντάδα τους Μπούγια, Χασκή, Ροντογιάννη, Παπαρούνη και Ζαβερδινό. Ο Θρύλος ήθελε να μπει δυνατά στο παιχνίδι και το έκανε πράξη, αφού προηγήθηκε με 8-1. Στο 7΄, οι φιλοξενούμενοι ροκάνισαν σε 12-8, ομως με τον Ντόντη να βγάζει ενέργεια στο παρκέ και να βοηθά σε άμυνα και επίθεση, ο Θρύλος έκλεισε την περίοδο μπροστά με 18-11. Ο Τάχιας ήρθε από τον πάγκο για να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του και να της δώσει με δύο σερί δικά του τρίποντα, διψήφιο προβάδισμα, για πρώτη φορά στο παιχνίδι (32-20 στο 16΄). Οι γηπεδούχοι με καλάθι του Καραγιάννη, ανέβασαν τη διαφορά στο +16, που ήταν η μεγαλύτερη τιμή της, μέχρι εκείνο το σημείο (37-21). Ο Α.Γ.Ο.Φ., με ένα επιμέρους 7-2, μείωσε στο ημίχρονο σε 39-28. Εκρηκτικό ξεκίνημα από τον Καραγιάννη, που είχε 14 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ντόντη να ξεχωρίζει και αυτός, για την ενέργεια, την ομαδικότητα και το πάθος που έβγαζε στο παρκέ.


Στο 23΄, οι γηπεδούχοι συντηρούσαν το προβάδισμά τους σταθερά πάνω από τους δέκα (43-31). Γενικότερα το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το καλύτερο για την ομάδα του Μπεζεβέγκη, αφού με επιμέρους σκορ 21-12, κατάφερε να εκτοξεύσει τη διαφορά στο +20, (60-40), που ήταν και το μεγαλύτερο προβάδισμα που πήρε στον αγώνα. Στην τελευταια περίοδο, ο Α.Γ.Ο.Φ. με επιμέρους 18-7, μείωσε τη διαφορά κάτω από τους δέκα (67-58 στο 37΄). Ένα κομβικό τρίποντο του Τάχια και ένα εύστοχο jump shoot του Καραγιάννη, έδωσαν αέρα δεκαπέντε πόντων στο Θρύλο (72-58), μόλις δύο λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης και κάπου εκεί οι γηπεδούχοι κλείδωσαν τη νίκη. 

Την επόμενη αγωνιστική, ο Θρύλος Ιωαννίνων αντιμετωπίζει σε τοπικό ντέρμπι τον ΑΓΣΙ (U 20), ενώ ο Α.Γ.Ο.Φ., υποδέχεται τον Πύρρο Αρταίων.

MVP 

Ο Δημήτρης Καραγιάννης πραγματοποίησε την καλύτερή του φετινή εμφάνιση. Σημείωσε 22 πόντους, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του και ήταν μόνιμος κίνδυνος για την άμυνα του Α.ΓΟ.Φ. Θύμισε τον εξαιρετικό Καραγιάννη της περασμένης σεζόν.


ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ

Ο Γιώργος Παπούδος ήταν ο παίχτης κλειδί για να φτάσει η ομάδα του στη νίκη. Παίχτης που αναλαμβάνει πάντοτε τις δύσκολες αποστολές στην άμυνα, δε θα μπορούσε να μην αναλάβει το μαρκάρισμα του κατά τεκμήριο καλύτερου παίχτη του Α.Γ.Ο.Φ, του Ροντογιάννη. Τα πήγε εξαιρετικά στην άμυνα, περιορίζοντάς τον σε μεγάλο βαθμό και ήταν κομβικός για την ομάδα του. Η συνεισφορά του  εμφανής και στην επίθεση, όπου σημείωσε 14 πόντους.

Ο Πέτρος Τάχιας ήταν και αυτός από τους διακριθέντες για την ομάδα του. Ήρθε από τον πάγκο για να πετύχει 15 πόντους, με κρίσιμα καλάθια, αλλάζοντας το ρυθμό του αγώνα στην καλύτερή του φετινή εμφάνιση.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ 

Το +20 που έχτισε ο Θρύλος Ιωαννίνων στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, φαινόταν να είναι υποθήκη νίκης. Με 18-7 επιμέρους ο Α.Γ.Ο.Φ. επέστρεψε στο παιχνίδι τρία λεπτά πριν τη λήξη (67-58), όμως το 5-0 σερί των γηπεδούχων, σφράγισε την τρίτη νίκη τους.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 39-28, 60-40, 76-62

Διαιτητές: Θώμος, Τσίγας

Θρύλος Ιωαννίνων(Μπεζεβέγκης): Μήτσης, Παπούδος 14(1), Καραγιάννης 22, Τάχιας 15(3), Αποστολίδης, Παπαζυγούρας, Σιόντης 1, Σιαραψής 4, Τζοβάρας 8, Ντόντης 11, Νυφαντής, Μπιλανάκης 1

Α.Γ.Ο.Φ.(Καραμούτσιος): Ξυλογιάννης 2, Ζιάραγκας, Μπίρης 5(1), Δρόσος 7, Ροντογιάννης 16(1), Μπούγιας 16(2), Ζαβερδινός 7, Παπαρούνης 3(1), Μπομποτσάρης 6(2), Χασκής, Ανδρεου
                                        
                                                          
Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου