Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Νικήτρια η Παραμυθιά σε παιχνίδι "θρίλερ" απέναντι στους Μολοσσούς(vids,pics)


Σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι σε όλη τη διάρκειά του, η Κ.Α.Ε. Παραμυθιά, κατάφερε να φύγει από τα Γιάννενα με σπουδαίο διπλό, νικώντας του Μολοσσούς με σκορ 52-50.
Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο οποίος κρίθηκε πραγματικά στα τελευταία δευτερόλεπτα, με την ομάδα του Κωστίδη να πανηγυρίζει ένα σπουδαίο "διπλό" σταματώντας το σερί δύο νικών, που μετρούσαν οι Μολοσσοί πριν το σημερινό αγώνα. Αθανασίου και Λάτσος σημείωσαν από 13 πόντους για τους νικητές, με τον Στεργίου να προσθέτει 11. Οι τρεις τους, μαζί με τον Βάτσιο (8 πόντοι), ήταν οι βασικοί πυλώνες που έφεραν τη 2η φετινή νίκη στην Παραμυθιά. Από τους γηπεδούχους, ο Γρηγοριάδης είχε 12, με τους Σχίζα και Παπαγεωργίου να προσθέτουν από 10 ο καθένας.

Ο Καρβούνης επέλεξε να ξεκινήσει τον αγώνα με τους Δρούγκα, Κώτση, Ζαφειράκη, Σχίζα και Νταφόπουλο. Για την Παραμυθιά η αρχική πεντάδα αποτελούνταν από τους Βάτσιο, Λάτσο, Αθανασίου, Κούρτη, και Ρεσβάνη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 9-6 στο 5΄, όμως ένα σερί 10-0 των φιλοξενούμενων, τους έδωσε προβάδισμα εφτά πόντων (16-9). Το δεκάλεπτο έληξε με την Παραμυθιά μπροστά με 18-12. Στο 12΄, η ομάδα του Κωστίδη με πρωταγωνιστές τους Αθανασίου και Λάτσο, προηγήθηκε με διψήφια διαφορά (24-12), ενώ ένα λεπτό αργότερα, έχτισε προβάδισμα δεκαπέντε πόντων (28-13). Ο Καρβούνης αναγκάστηκε να καλέσει τάιμ-άουτ, για να αφυπνίσει τους παίχτες του. Αυτοί έδειξαν σταδιακά να ανταπεξέρχονται και με επιμέρους 11-2, κατόρθωσαν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, να μειώσουν σε 30-24. Πρωταγωνιστής ο Αθανασίου με 11 για την Παραμυθιά.

Με τον Γρηγοριάδη να ηγείται επιθετικά, οι γηπεδούχοι έτρεξαν γρήγορο 6-0 σερί, για να ισοφαρίσουν σε 30-30, ενώ λίγο αργότερα, με καλάθι του Σχίζα, πήραν μετά από αρκετή ώρα κεφάλι στο σκορ (35-34). Βασιζόμενη στην εξαιρετική της άμυνα, η ομάδα του Καρβούνη με 15-6 σκορ δεκαλέπτου, προηγήθηκε στη λήξη της περιόδου με 39-36. Μεγάλη συνεισφορά στην αλλαγή εικόνας των Μολοσσών είχε ο Σπυρόπουλος, ο οποίος εκτός από την εξαιρετική του άμυνα, οργάνωσε πολύ καλά στο επιθετικό κομμάτι την ομάδα του. Στο τελευταίο δεκάλεπτο προμηνύονταν πολύ μεγάλο ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν τη νίκη μέχρι τελικής πτώσεως.

Στο 33΄, οι Μολοσσοί διατηρούσαν μικρό προβάδισμα (43-39), όμως η Παραμυθιά δεν ήταν διατεθειμένη να εγκαταλείψει το παιχνίδι. Λάτσος και Στεργίου, βοήθησαν την ομάδα τους να ανακτήσει το προβάδισμα με σερί 7-0 (46-43). Πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Γεωργιάδη, έδωσαν και πάλι το προβάδισμα στους γηπεδούχους (48-46), όμως η απάντηση ήταν άμεση και με τρίποντο του Στεργίου, οι φιλοξενούμενοι πήραν βραχεία κεφαλή στο σκορ 49-48, μόλις 1.16'' πριν τη λήξη του αγώνα. Οι Μολοσσοί, μετά από εξαιρετική δημιουργία του Σπυρόπουλου, βρήκαν το καλάθι που έψαχναν με εύστοχο jump shoot του Σχίζα, ανακτώντας την πρωτοπορία , μόλις 14΄΄ πριν το τέλος (50-49).
Το κρίσιμο εύστοχο σουτ του Σχίζα

Στην επόμενη φάση, γίνεται φάουλ πάνω στον Ρεσβάνη, με τον ψηλό της Παραμυθιάς να αποδεικνύεται ψύχραιμος, ευστοχώντας και στις δύο βολές (51-50 η Παραμυθιά). Το τελικό 52-50, διαμορφώθηκε από 1/2 βολές του Λάτσου. Στην τελευταία επίθεση ο Σπυρόπουλος, πήγε να πετύχει το καλάθι της χρονιάς και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και ενώ την είχε πετάξει από το κέντρο του γηπέδου.

Το απίστευτο καλάθι που παραλίγο να σημειώσει ο Σπυρόπουλος
MVP

Ο Λάτσος ήταν κομβικός στη σημερινή νίκη της ομάδας του. Σημείωσε 13 πόντους, μαζί με την κρίσιμη βολή που σφράγισε τη νίκη της ομάδας του.Εξαιρετικός ήταν και ο Αθανασίου με 13.


ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ 

Ο Στεργίου ήρθε από τον πάγκο και έκανε τη διαφορά για την Παραμυθιά. Σημείωσε 11 με ένα κομβικό τρίποντο για την εξέλιξη του αγώνα, που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (49-48 1.16΄΄ πριν τη λήξη).

Καλή εμφάνιση και από τον νεαρό Βάτσιο, με 8 πόντους, και καλή παρουσία στην οργάνωση του παιχνιδιού της ομάδας του.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Η έκβαση του αγώνα κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η αντίδραση που έγβαλαν οι φιλοξενούμενοι, όταν έμειναν πίσω στο σκορ με 48-46, είναι το πιο κομβικό σημείο του αγώνα. Είχαν τις απαντήσεις και φεύγουν με σπουδαία νίκη από τα Γιάννενα.

Τα δεκάλεπτα: 12-18, 24-30, 39-36, 50-52

Διαιτητές: Κληματάς, Κολυδάς

Μολοσσοί(Καρβούνης): Παρίκογλου, Καλούπτσογλου, Σπυρόπουλος 2, Δρούγκας, Γρηγοριάδης 12(2), Ζαφειράκης 11, Κώτσης 2, Σιώζος, Γούνης, Νταφόπουλος 3(1), Σχίζας 10, Παπαγεωργίου 10(1)

Κ.Α.Ε. Παραμυθιά(Κωστίδης): Ανδρέου, Βάτσιος 8(1), Αθανασίου 13(2), Λαμπρούσης, Λάτσος 13(2), Στεργίου 11(1), Δήμος, Ρεσβάνης 5, Γούσιας, Κούρτης 2

Highlights του αγώνα
  Δημήτρης Κοσίνας
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου