Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Ασταμάτητο το IBC πήρε το ντέρμπι κόντρα στον Θρύλο Ιωαννίνων και συνεχίζει αήττητο στην κορυφή(vid,pics)


Φοβερή εμφάνιση από το IBC, που κέρδισε με μεγάλη άνεση τον Θρύλο Ιωαννίνων με 94-57 και συνέχισε την αήττητη πορεία του στην κορυφή του Β΄ ομίλου της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ.
Στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Θρύλος έδειξε ανταγωνιστική εικόνα, με τους γηπεδούχους στη συνέχεια να είναι καταιγιστικοί. Βασιζόμενοι στην πίεση σε όλο το γήπεδο, προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην ομάδα του Μπεζεβέγκη. Φοβερός Μπάλλας σημείωσε 20 πόντους, με τον Τσατάλα να προσθέτει 18 και συνολικά το IBC, να έχει 6 διψήφιους (Καραμπίνης, Τσιτσώνης, Τσιρώνης από 12 ο καθένας και Κρικώνης από 11). Από τον Θρύλο μοναδικός διψήφιος ήταν ο Τζοβάρας με 14.

Ο Καραμπίνης ανέλαβε την οργάνωση του παιχνιδιού για την ομάδα του Παπαδόπουλου. Μαζί του στην περιφέρεια ήταν οι Τσιτσώνης και Τσατάλας, με τους Δάσκαλο και Μπάλλα να συμπληρώνουν την αρχική πεντάδα. Ο κόουτς Μπεζεβέγκης διάλεξε τον Νυφαντή στον "άσσο", με τους Καραγιάννη και Παπούδο στο "2" και "3". Ο Ντόντης ήταν ο βασικός power forward, με τον Τζοβάρα να είναι η κολόνα της ομάδας στη ρακέτα. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν απόλυτα ισορροπημένο, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 10-7 στο 4΄ και τον Θρύλο με τρίποντο του Σκόρδου να ισοφαρίζει σε 10-10. Πρόθεση του Γιάννη Παπαδόπουλου ήταν η μπάλα να περάσει στο ζωγραφιστό, προκειμένου η ομάδα του να εκμεταλλευτεί την παρουσία του Μπάλλα. Βέβαια επέμενε στα ποσταρίσματα,τόσο με τον Δάσκαλο όσο και με τον Τσιρώνη. 22-22 το σκορ στο δεκάλεπτο, με τον Τσατάλα να δίνει πολλές επιθετικές λύσεις στην ομάδα του, σημειώνοντας 9 πόντους και τον Σκόρδο από πλευράς Θρύλου, να έρχεται από τον πάγκο, εκτελώντας ιδανικά τις οδηγίες του προπονητή του.

Το IBC στη συνέχεια του αγώνα ήταν καταιγιστικό. Η πρώτη διψήφια διαφορά ήρθε στο 13΄, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 32-22. Στα πρώτα πέντε λεπτά της δεύτερης περιόδου, οι γηπεδούχοι με επιμέρους 22-0, προηγήθηκαν με 44-22. Η ασφυκτική πίεση που άσκησαν σε όλο το γήπεδο, δημιούργησε τεράστια θέματα στου παίχτες του Θρύλου, με αποτέλεσμα να κάνουν πολλά λάθη. Ο Μπάλλας άρχισε να κυριαρχεί στη ρακέτα, σημειώνοντας 9 πόντους και με τους Κρικώνη και Τσιρώνη να ανεβάζουν στροφές, ερχόμενοι από τον πάγκο, το IBC προηγήθηκε με 53-27 στο ημίχρονο. 31-5 το σκορ του δεκαλέπτου, υπέρ της ομάδας του Παπαδόπουλου, που πραγματικά κυριάρχησε στο παρκέ.

Έχοντας βάλει ουσιαστικά στέρεες βάσεις από το πρώτο ημίχρονο για τη νίκη, και έχοντας ανεβάσει την ψυχολογία τους στα ύψη, μετά το τρομερό δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίχτες του Παπαδόπουλου και στο δεύτερο εικοσάλεπτο, ήταν προσηλωμένοι στο στόχο τους, δηλαδή τη νίκη. Στην τρίτη περίοδο έλεγξαν πλήρως το παιχνίδι, έχοντας σταθερά τη διαφορά γύρω στους 30 (66-36 στο 24΄). 75-45 έληξε το τρίτο δεκάλεπτο και η τελευταία περίοδος φαινόταν μία τυπική διαδικασία. Η εξέλιξη του αγώνα, έδωσε την ευκαιρία στους δύο προπονητές να χρησιμοποιήσουν τους νεαρούς αθλητές που είχαν στην αποστολή τους. Έτσι για το IBC, Ανάργυρος, Σφουγγάρης και Πατραμάνης πήραν λεπτά συμμετοχής, ενώ από τον Θρύλο οι Αποστολίδης και Πάπαζυγούρας, αγωνίστηκαν για κάτι περισσότερο από 5 λεπτά. Τελικό 94-57, με το IBC να κάνει το 5X5 και να στρέφει πλέον την προσοχή του στο μεγάλο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής, κόντρα στον επίσης αήττητο Σπάρτακο. Για το Θρύλο Ιωαννίνων η συνέχεια περιλαμβάνει εκτός έδρας αγώνα, κόντρα στον Πύρρο Αρταίων, με μοναδικό στόχο τη νίκη, που θα τον ανεβάσει βαθμολογικά.

MVP

Αναμφίβολα ο Μπάλλας έκανε αισθητή την παρουσία του σε ένα ακόμα παιχνίδι. Σημείωσε 20 πόντους, κυριαρχώντας στη ρακέτα, φορτώνοντας τους αντιπάλους του με φάουλ και κερδίζοντας τις περισσότερες μάχες, απέναντι στους ψηλούς του Θρύλου.


Καλός και ο Τσατάλας με 18. Για ένα ακόμα παιχνίδι ο 27χρονος guard/forward ήταν διψήφιος και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του να φτάσει στη νίκη.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ

Οι Καραμπίνης και Κρικώνης ήταν καθοριστικοί στο σημερινό παιχνίδι. Ο μεν Καραμπίνης, ξεκίνησε ως βασικός point guard για την ομάδα του. Πέτυχε 12 πόντους και ήταν από τους πρωταγωνιστές. Ο δε Κρικώνης, ερχόμενος από τον πάγκο, όπως συνηθίζεται τη φετινή σεζόν, σημείωσε 11 πόντους, διαβάζοντας εξαιρετικά το παιχνίδι.


ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ 

Το δεύτερο δεκάλεπτο είναι το σημείο του αγώνα που ουσιαστικά κρίνεται ο σημερινός νικητής. Αρχικά στα πρώτα πέντε λεπτά, το 22-22 της πρώτης περιόδου, γίνεται 44-22, με ένα επιμέρους 22-0 των γηπεδούχων. Το συνολικό σκορ του δεκαλέπτου ήταν 31-5, με αποτέλεσμα το IBC να πάει στα αποδυτήρια μπροστά με 53-27.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 53-27, 75-45, 94-57

Διαιτητές: Διαμαντής, Δημητράκας

IBC(Παπαδόπουλος-Χατζάρας): Ανάργυρος, Ματσάγγας 3(1), Κρικώνης 11, Τσιτσώνης 12(4), Κουλουμπής 2, Καραμπίνης 12(2), Σφουγγάρης, Δάσκαλος 4, Τσατάλας 18, Πατραμάνης Αρ., Τσιρώνης 12(2), Μπάλλας 20

Θρύλος Ιωαννίνων(Μπεζεβέγκης-Αρβανιτάκης): Παπούδος 6, Καραγιάννης 9(1), Τάχιας 5(1), Σκόρδος 8(2), Παπαζυγούρας, Σιαράψης 3, Τζοβάρας 14, Ντόντης 8, Νυφαντής 3(1), Μπιλανάκης 1, Τριάντης, Αποστολίδης 

Highlights του αγώνα
Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου