Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ΑΓΣΙ: Έκαμψε την αντίσταση των Ικάρων Τρικάλων και πάτησε κορυφή (vids,pics)


Νικητής αναδείχθηκε ο ΑΓΣΙ στο εξ΄αναβολής παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής, κόντρα στους Ίκαρους Τρικάλων, με σκορ 68-64.

Αυτή ήταν η 4η συνεχόμενη νίκη της ομάδας του Σοφοκλή Τσουκανέλη, η οποία βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Μάλιστα, μετά τη σημερινή επιτυχία, ο ΑΓΣΙ έχει ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας 9 βαθμούς. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Χρύσης, που φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι με 20 πόντους, με τον Θυμνιό να προσθέτει 15. Από τους φιλοξενούμενους, ο Μούμογλου είχε 18.


Ο Σοφοκλής Τσουκανέλης ξεκίνησε με τον Φίλιο στη θέση του point guard, τον Ζαμπέτη στο "2", τον Χρύση στο "3" και τους Πουρνάρα και Θυμνιό στο "4" και "5". Από την άλλη ο Μητσιάδης επέλεξε τους Φούντα, Στάνκοβιτς, Αργύρη, Μούμογλου και Χατζή. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο (9-9 στο 6΄), με τον ΑΓΣΙ, να κατορθώνει να προηγηθεί 16-13 στη λήξη της περιόδου. Στο 15΄, οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με 26-19, όμως οι Ίκαροι, με σερί 8-0, προηγήθηκαν με 27-26. Φίλιος και Χρύσης, έδωσαν και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα τους, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να βρει τον ΑΓΣΙ μπροστά στο σκορ με 33-30.

Κάρφωμα του Αντώνη Χρύση στον αιφνιδιασμό

Το ξεκίνημα στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν εξαιρετικό για τον ΑΓΣΙ, αφού με 6-0 σερί, προηγήθηκε με +9 στο 22΄(39-30). Σε όλη τη διάρκεια της τρίτης περιόδου, οι γηπεδούχοι διατηρούσαν σταθερά τη διαφορά κοντά σε διψήφια επίπεδα (45-36 στο 25΄). Οι Τρικαλινοί, με επιμέρους 8-4, μείωσαν στους πέντε (49-44), με πρωταγωνιστή τον Φούντα που σημείωσε του 6 από τους 8 πόντους. Όμως ο Χρύσης, σημείωσε το τελευταίο καλάθι του δεκαλέπτου, δίνοντας στην ομάδα του προβάδισμα εφτά πόντων (51-44). 

Η ομάδα του Μητσιάδη επανήλθε για τα καλά στη διεκδίκηση της νίκης, βασιζόμενη στα τρίποντα. Τρία εύστοχα σημείωσαν οι παίχτες των Ικάρων στην αρχή του τετάρτου δεκαλέπτου, μειώνοντας στον πόντο (51-50 στο 32΄). Ο ΑΓΣΙ πήρε προβάδισμα τριών πόντων στο 35΄ (58-55), όμως καλάθι και φάουλ του Στάνκοβιτς, έφερε την απόλυτη ισορροπία (ευστόχησε και στη συμπληρωματική βολή ο guard των Ικάρων, ισοφαρίζοντας σε 58-58). Δύο λεπτά πριν τη λήξη, οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με τέσσερις (64-60). Ο καλύτερος παίχτης των ηττημένων, δηλαδή ο Μούμογλου, έκλεψε τη μπάλα από τον Πουρνάρα και μείωσε στους δύο ένα λεπτό πριν το τέλος του παιχνιδιού (64-62). Τρεις εύστοχες βολές του Χρύση (ο οποίος ήταν γενικά άστοχος από τη γραμμή της φιλανθρωπίας στο δεύτερο ημίχρονο) και μία του Πουρνάρα, μαζί με ένα καλάθι του Στάνκοβιτς, διαμόρφωσαν το τελικό 68-64 υπέρ των γηπεδούχων. Τέταρτη διαδοχική νίκη για την ομάδα του Τσουκανέλη, που την ερχόμενη Κυριακή ταξιδεύει στα Γρεβενά, για να αντιμετωπίσει τον ισχυρό και αήττητο Πρωτέα, σε ένα πολύ δυνατό και δύσκολο παιχνίδι.

MVP

Έχει πάρει τον ΑΓΣΙ από το χέρι και τον οδηγεί όσο πιο ψηλά γίνεται. Ο λόγος φυσικά για τον Αντώνη Χρύση, που σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν ο κορυφαίος με 20 πόντους. Μπορεί να ήταν άστοχος από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, όμως όταν η ομάδα του τον χρειάστηκε, δήλωσε παρών και βγήκε μπροστά δίνοντας πολύτιμες λύσεις στην επίθεση.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Ο Ζαχαρίας Πουρνάρας ήταν από τους πρωταγωνιστές του σημερινού αγώνα. Σημείωσε 7 πόντους, αλλά κέρδισε πολλές μάχες στις δύο ρακέτες, βοηθώντας σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του στον τομέα των ριμπάουντ. Κομβική η παρουσία του στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, όταν και πάλεψε στο ζωγραφιστό, κερδίζοντας μάλιστα ένα πολύ καθοριστικό επιθετικό ριμπάουντ και εν συνεχεία φάουλ για δύο βολές, με το παιχνίδι στην "κόψη του ξυραφιού".


Πολύ καλός και ο Ζαμπέτης, κυρίως την άμυνα, που είναι το δυνατό του σημείο. Ηταν απόλυτα συγκεντρωμένος, κερδίζοντας επιθετικά φάουλ από τους αντιπάλους του και γενικότερα πιέζοντας πολύ καλά τα αντίπαλα guard. Την ίδια ώρα, σημείωσε και 9 πόντους.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Τα δύο τελευταία λεπτά του παιχνιδιού είναι τα πιο κομβικά. Μετά το έμμεσο τρίποντο του Στάνκοβιτς με το ματς στο 58-58, οι παίχτες του ΑΓΣΙ δείχνουν ψύχραιμοι, αποδεικνύοντας στο γήπεδο ότι θέλουν πολύ τη νίκη. Είναι εύστοχοι στις περισσότερες ελεύθερες βολές και με επιμέρους 10-6 τελειώνουν τον αγώνα. Στα τελευταία δύο λεπτά, οι Τρικαλινοί είχαν πολλά παράπονα από τους διαιτητές της αναμέτρησης, θεωρώντας ακραία κάποια σφυρίγματά τους.

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 33-30, 51-44, 68-64

Διαιτητές: Παπανικολάου, Λυγούρας

ΑΓΣΙ(Τσουκανέλης-Τσαμπαλάς): Καννής 4, Ζαμπέτης 9(1), Σαχπατζίδης, Αντωνίου, Πουρνάρας 7, Χρύσης 20(2), Μάκης 3, Παπανικολάου, Θυμνιός 15, Φίλιος 10, Θώδης, Μπαζάκας

Ίκαροι Τρικάλων(Μητσιάδης): Μπαρμπαρούσης, Κολότσιος Αλ. 7(1), Βλάχος 2, Κολότσιος Βασ, Αργύρης 3(1), Στάνκοβιτς 5(1), Ντουρβάς 5(1), Τζορμπατζάκης, Μούμογλου 18(3), Χατζής 12, Φούντας 12

Highlights του αγώνα
Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου