Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Καταιγιστικός ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα κυριάρχησε απέναντι στην Νικόπολη(vid,pics)


Σαρωτικός ήταν ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα απέναντι στην Νικόπολη, την οποία συνέτριψε με σκορ 87-38, φτάνοντας στην 5η του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.
Οι παίχτες του Κωστόπουλου, μπήκαν αποφασισμένοι να καθαρίσουν από νωρίς το παιχνίδι, έχοντας πολύ μεγάλη συγκέντρωση, απέναντι στη νεανική Νικόπολη, που δεν μπόρεσε να προβάλει την παραμικρή αντίσταση στους γηπεδούχους. Πρωταγωνιστής για τον ΠΑΣ ο νεαρός Πιστιόλης, που έκανε season high σε πόντους με 18, ερχόμενος από τον πάγκο. Φυσικά και οι Γεωργίου και Πανάρας ήταν εξαιρετικοί με 17 και 15 αντίστοιχα. Από την Νικόπολη, ο Πελίγκος είχε 13.

Ο Θωμάς Κωστόπουλος επέλεξε τη συνηθισμένη πεντάδα για να ξεκινήσει τον αγώνα, δηλαδή τον Γεωργίου στον "άσσο", Πανάρα και Καραγκιολίδη μαζί του στην περιφέρεια, ενώ οι Πάτρας και Μάντζιος ήταν οι δύο ψηλοί. Από τους φιλοξενούμενους ξεκίνησαν τον αγώνα οι Κακιούζης, Σουλιώτης Γ., Δούβλης, Πελίγκος και Κοντογιάννης. Ο ΠΑΣ από την αρχή του παιχνιδιού, προσπαθούσε να τρέξει στον αιφνιδιασμό, βρίσκοντας εύκολα καλάθια. Στο 5΄, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 12-3. Στο υπόλοιπο της πρώτης περιόδου, οι παίχτες του Κωστόπουλου, παίζοντας τρομερή άμυνα, δεν επέτρεψαν στη Νικόπολη να σημειώσει κάποιο καλάθι και με σερί 14-0, προηγήθηκαν με 26-3. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο κόουτς Κωστόπουλος, έριξε στον αγώνα τον Πιστιόλη και ο νεαρός forward, άρχισε να δείχνει ψήγματα από το ταλέντο του, σημειώνοντας 6 πόντους. Η διαφορά ανέβαινε συνεχώς (34-7 στο 14΄) και φαινόταν ότι ο ΠΑΣ θα καθάριζε νωρίς νωρίς τη νίκη. 50-13 το σκορ του ημιχρόνου, με τον Γεωργίου να έχει 12 πόντους.


Το τρίτο δεκάλεπτο κύλισε όπως ακριβώς και το πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΣ έλεγχε πλήρως το ρυθμό του αγώνα, ανεβάζοντας το προβάδισμά του ακόμα και στο +44 (68-24 στο 27΄). Ο Πανάρας πήρε "φωτιά" με 9 πόντους στο δεκάλεπτο και ο ΠΑΣ προηγήθηκε στο 30΄ με 74-29. Ο προπονητής των γηπεδούχων, είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε δύο νεαρά παιδιά, που είχε στη 12άδα της ομάδας. Πρόκειται για τους Γκλίναβο (γεννημένος το 2003) και Νασούλα(γεννημένος το 2002), που είχαν την ευκαιρία να ντεμπουτάρουν επίσημα με τη φανέλα του ΠΑΣ και σίγουρα το συγκεκριμένο παιχνίδι θα τους έμεινε αξέχαστο. Ο Πιστιόλης ήταν σε πολύ καλή μέρα, σημειώνοντας άλλους 8 πόντους και κάπως έτσι φτάσαμε στο τελικό 87-38, με τον ΠΑΣ να έχει πλέον ρεκόρ 5-1 και την επόμενη αγωνιστική να είναι προγραμματισμένο το ρεπό του. Για την Νικόπολη, η 7η αγωνιστική περιλαμβάνει εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Εύαθλο Πολυκάστρου.

MVP 

Ο Δημήτρης Γεωργίου για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν καθοριστικός για την ομάδα του. Από την αρχή μπήκε αποφασισμένος, όπως και όλος ο ΠΑΣ, συνεισφέροντας τα μέγιστα. Σημείωσε 17 πόντους (τους 12 στο πρώτο ημίχρονο) και έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Ο Χρήστος Πιστιόλης, πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του Βίκου ΠΑΣ Γιάννινα. Σημείωσε 18 πόντους, ερχόμενος από τον πάγκο και άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του, δείχνοντας ότι μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην ομάδα του.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το 14-0 του ΠΑΣ στα μέσα της πρώτης περιόδου, έδωσε εξ΄αρχής τεράστιο προβάδισμα νίκης, και έβαλε ισχυρά θεμέλια για την κατάκτηση του ροζ φύλλου (26-3 στο 10΄). Η σοβαρότητα που έδειξε ο ΠΑΣ από το τζάμπολ του αγώνα, έκανε τη διαφορά, δείχνοντας ότι ήθελε να καθαρίζει από νωρίς τον αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 26-3, 50-13, 74-29, 87-38

Διαιτητές: Σαρακενίδης, Χατζημπαλίδης

Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα(Κωστόπουλος): Γεωργίου 17, Πανάρας 15(4), Γκλίναβος, Τσίρμπας-Αναγνώστου 2, Νασούλας, Καραγκιολίδης 8, Μάντζιος Π. 9, Μάντζιος Δ. 6, Πάτρας 8, Πανταζής 4(1), Πιστιόλης 18, Γιωτάκης

Νικόπολη(Παπίρης): Μήχος 4, Κοντογιάννης 6, Σουλιώτης Γ., Καραστάθης 10(1), Παπαχρήστος, Κακιούζης 4, Παπαμιχαήλ, Σουλιώτης Ευ., Δούβλης, Βαβέτσης 2, Πελίγκος 12(1), Πανταζής

Highlights του αγώνα
Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου