Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Ζήσης και Θεοχάρους οδήγησαν τον Σπάρτακο στη νίκη και στη διατήρηση του αήττητου(vid,pics)



Την τρίτη διαδοχική νίκη στη φετινή χρονιά πανηγύρισαν οι παίχτες του Σπάρτακου, απέναντι στον Α.Γ.Ο.Φιλιππιάδας, τον οποίο κέρδισαν με 80-70.
Στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, ο Σπάρτακος είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, έφτασε να προηγηθεί ακόμα και με 20 πόντους διαφορά (61-41 στο 27΄), όμως οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν μέχρι το τέλος, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για μία μαχητική ομάδα, αφού στο τελευταίο δεκάλεπτο έδειξαν πολύ καλή εικόνα, μειώνοντας ακόμα και στους 7 (72-65 στο 38΄). Ο Σπάρτακος όμως ήταν ψύχραιμος στα τελευταία λεπτά, όπου κρινόταν το παιχνίδι και εύστοχος στη ρουλέτα των βολών, για να φτάσει στη νίκη. Ζήσης με 22 και Θεοχάρους με 16 οι πρώτοι σκόρερ για τους γηπεδούχους, με τον Λαμπρόπουλο να προσθέτει 13. Ο Ροντογιάννης ξεχώρισε για την ομάδα του Καραμούτσιου με 28, με τον Μπούγια να προσθέτει 14.


Ντρίτσος, Κόρδας, Ζήσης, Θεοχάρους και Λαμπρόπουλος ήταν η βασική πεντάδα του Σπάρτακου. Από την άλλη ο Α.Γ.Ο.Φ. ξεκίνησε τον αγώνα με τους Μπούγια, Μπίρη, Παπαρούνη, Γείτονα και Ζήκο. Ο κόουτς Καραμούτσιος επέλεξε να φέρει από τον πάγκο τον ηγέτη της ομάδας, Ροντογιάννη. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα 5 πόντων στο 4΄ (10-5), ενώ τρία λεπτά αργότερα, έχτισαν διψήφια διαφορά (19-9), με τον Θεοχάρους να έχει ήδη 7 πόντους. Ο Σπάρτακος είχε εξαιρετική απόδοση στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου κατάφερε να προηγηθεί με +15 (28-13). Η πίεση στην άμυνα ήταν το πρωτεύον για τους γηπεδούχους, που πραγματοποίησαν αρκετά κλεψίματα, βρήσκοντας εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Η δεύτερη περίοδος κύλησε στο ίδιο μοτίβο, με τους παίχτες του Σπάρτακου να είναι κυρίαρχοι στο παρκέ και να διατηρούν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (38-23 στο 16΄). Τελικά το 44-31 του ημιχρόνου, διαμορφώθηκε με όμορφο lay up του νεαρού Κούργια. Απολαυστικός ο Ροντογιάννης στο δεύτερο δεκάλεπτο, σημείωσε τους 13 από τους 18 πόντους του Α.Γ.Ο.Φ.

Με επιμέρους 10-6 (8 από τους 10 πόντους ο Ζήσης), οι γηπεδούχοι ανέβασαν τη διαφορά στους 17 (54-37 στο 24΄), ενώ στο 27΄, η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της (61-41). Στο 33΄, οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να ελέγχουν πλήρως το παιχνίδι (69-54), όμως ένα επιμέρους 11-3 του Α.Γ.Ο.Φ., είχε σαν αποτέλεσμα να μειώσει στους 7 (72-65 δύο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα). 9 από τους 11 πόντους σημείωσε ο Ροντογιάννης, δείχνοντας το δρόμο στην ομάδα του. Στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι έκαναν φάουλ για να σταματήσουν το χρόνο, οδηγώντας το Σπάρτακο στις βολές, όπου οι παίχτες του, αποδείχθηκαν ψύχραιμοι φτάνοντας στη σπουδαία αυτή νίκη.

Η επόμενη 4η αγωνιστική, περιλαμβάνει τοπικό ντέρμπι για τον Σπάρτακο κόντρα στον ΑΓΣΙ (U20), ενώ η ομάδα του Καραμούτσιου, θα υποδεχθεί τον αήττητο Αία Άρτας.

MVP: Παρότι ήταν εμφανώς καταπονημένος από τον τραυματισμό του στη γάμπα, ο Ζήσης κατάφερε να σημειώσει 22 πόντους, όντας μάλιστα ψύχραιμος στο τέλος του αγώνα από τη γραμμή της φιλανθρωπίας με 4/4 βολές, γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του.


ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Αποστόλης Θεοχάρους ήταν εξαιρετικός με 16 πόντους και πολλές κερδισμένες μάχες στα δύο καλάθια. Ουσιαστικός, βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα του να διατηρήσει το αήττητό της.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Το +17 με το οποίο προηγούνταν στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ο Σπάρτακος, δεν άφηνε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Α.Γ.Ο.Φ. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν τον αγώνα, μείωσαν κάτω από τους 10, όμως στο τέλος η ψυχραιμία και η συγκέντρωση έδωσε τη νίκη στο Σπάρτακο.

Τα δεκάλεπτα: 28-13, 44-31, 67-50, 80-70

Διαίτητες: Μαντήλας, Καννής

Σπάρτακος(Καλλής): Ντρίτσος 7(1), Κόρδας 2, Μάστορας 2, Ζήσης 22, Λαμπρόπουλος 13, Κολιγιώτης 4, Κύρκος, Γούλας 6, Μαυρογιάννης 4, Θεοχάρους 16(1), Κούργιας 4,

Α.Γ.Ο.Φ.(Καραμούτσιος): Μπίρης 5, Ζάραγκας, Ροντόγιαννης 28(2), Ζήκος 8, Ζαβερδινός, Παπαρούνης 8(1), Μπομποτσάρης 2, Γείτονας 5, Μπούγιας 14(2)  

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου