Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

IBC: Επίδειξη δύναμης με κατοστάρα απέναντι στον Ιόνιο(vids, pics)


Το IBC συνέτριψε με 103-33 τον Ιόνιο και έκανε το 3Χ3 στο φετινό πρωτάθλημα. Η διαφορά ποιότητας και δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής στο παρκέ του Νέου Κλειστού, με αποτέλεσμα η ομάδα του Γιάννη Παπαδόπουλου να μην αντιμετωπίσει την παραμικρή δυσκολία κόντρα στον Ιόνιο.

Όλοι οι παίχτες του IBC αγωνίστηκαν στο σημερινό αγώνα, με τη γιαννιώτη ομάδα να έχει πολλούς σε εξαιρετική κατάσταση. Πέντε παίχτες ήταν διψήφιοι για τους γηπεδούχους, οι Κρικώνης με 19, Τσατάλας με 18, Πατραμάνης Κώστας με 12, Δάσκαλος με 11 και Τσιρώνης με 10. Από τους φιλοξενούμενους ο Αθανασίου είχε 13.

Ο κόουτς Παπαδόπουλος ξεκίνησε στην αρχική του πεντάδα με τους Καραμπίνη, Τσιτσώνη, Τσατάλα, Τσιρώνη και Δάσκαλο, ενώ από την άλλη ο Δεσσύλιας, επέλεξε τους Κεραμίδα, Ρέτση, Παπαδόπουλο, Αθανασίου και Γκιουλέα Ι. Από νωρίς οι γηπεδούχοι έδειξαν συγκεντρωμένοι στο πλάνο του προπονητή τους και ήθελαν να καθαρίσουν τον αγώνα. Μόλις στο 4΄, το IBC προηγήθηκε με 10 (12-2), ενώ μέχρι τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, είχε οικοδομήσει διαφορά της τάξεως των 24 πόντων (31-7). Το 28-10 του δευτέρου δεκαλέπτου, είχε σαν αποτέλεσμα το IBC να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με τη διαφορά σε δυσδιόρατα επίπεδα (59-17). Η άμυνα των γηπεδούχων δεν επέτρεπε στον Ιόνιο εύκολα καλάθια κάτι που αποτυπώνεται από τους μόλις 17 πόντους που σημείωσε στο πρώτο ημίχρονο.


Ένα σερί 9-0 στα πρώτα τρία λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, με 7 πόντους του Τσατάλα, ανέβασε ακόμα περισσότερο τη διαφορά (68-17). Η συγκέντρωση στην άμυνα παρέμεινε πολύ υψηλή για τους παίχτες του Παπαδόπουλου, οι οποίοι δέχθηκαν μόλις 7 πόντους. Το 44-16 επιμέρους σκορ του δευτέρου ημιχρόνου, απεικονίζει απόλυτα τη διαφορά κλάσης των δύο ομάδων. Ο προπονητής του IBC, μοίρασε το χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίχτες του, κρατώντας άπαντες φρέσκους. Τελικό σκορ 103-33, με το IBC την επόμενη αγωνιστική να ταξιδεύει στην Κέρκυρα για να αντιμετωπίσει την έτερη ομάδα του νησιού των Φαιάκων, τον Κερκυραϊκό.

MVP: Ο Παναγιώτης Τσατάλας συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στην αρχή της χρονιάς. Ο εκρηκτικός guard/forward, είχε 18 πόντους, βγάζοντας σε ένα ακόμα παιχνίδι πολλή ενέργεια. Συνολικά στα τρία πρώτα επίσημα παιχνίδια με τη φανέλα του IBC μετράει 48 πόντους (16 κατά μ.ο.)

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Κρικώνης πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση με 19 πόντους. Ήρθε από τον πάγκο, δίνοντας πολύτιμες βοήθειες στην ομάδα του, αποτελώντας σταθερά μία από τις ήρεμες δυνάμεις του IBC. Καλός και κυρίως ουσιαστικός και ο νεαρός Κώστας Πατραμάνης που είχε 12 και βοήθησε την ομάδα του στο ζωγραφιστό.


ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Το IBC ήταν από την αρχή του παιχνιδιού σοβαρό και συγκεντρωμένο στο πλάνο του προπονητή του, με αποτέλεσμα να καθαρίσει εξ΄αρχής τον αγώνα και να μην αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα μέχρι τη λήξη του.

Τα δεκάλεπτα: 31-7, 59-17, 83-24, 103-33

Διαιτητές: Ράπτης, Δημητράκας

IBC(Παπαδόπουλος): Βάσης 4(1), Ανάργυρος, Κρικώνης 19, Τσιτσώνης 6(2), Κουλουμπής 6(2), Καραμπίνης 9(1), Πατραμάνης Αρ. 8, Δάσκαλος 11, Τσατάλας 18(1), Πατραμάνης Κ. 12, Τσιρώνης 10(2), Σφουγγάρης

Ιόνιος(Δεσσύλιας): Κεραμίδας, Παπαδόπουλος 3, Ρέτσης 1, Αθανασίου 13(2), Γκιουλέας Ι. 10, Μπατσομίτης 3(1), Γκιουλέας Μ. 3, Στραβοράβδης, Κολοβός

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου