Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

ΑΓΣΙ: Ενισχυμένος στοχεύει στη διάκριση


Ο ΑΓΣΙ αποτελεί τον πιο σταθερό εκπρόσωπο των γιαννιώτικων ομάδων στη Γ΄ Εθνική, όντας για 4η συνεχόμενη χρονιά στην κατηγορία.

Η ομάδα του Σοφοκλή Τσουκανέλη, μετά από μία μέτρια περσινή χρονιά, όπου τερμάτισε στη 10η θέση στον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, στοχεύει φέτος ψηλότερα, στοχεύοντας να πραγματοποιήσει καλύτερη πορεία περσινή και να χτυπήσει την πόρτα της τετράδας. Το Epirusbasket.gr, σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για τον ΑΓΣΙ, πριν το εναρκτήριο τζάμπολ της Γ΄ Εθνικής.

Στον τιμόνι της ομάδας, για ακόμα μία χρονιά, θα βρίσκεται ο Σοφοκλής Τσουκανέλης. Ο κόουτς του ΑΓΣΙ, έχει θέσει ως στόχο η ομάδα να διακριθεί τη φετινή σεζόν, ενώ παράλληλα θέλει να δώσει την ευκαιρία σε νέα παιδιά να δείξουν το ταλέντο τους και να αναδειχθούν. Όπως έχει δηλώσει χαρακτηριστικά, "οι βασικοί άξονες στο φετινό ΑΓΣΙ θα είναι η άμυνα και το τρέξιμο στον αιφνιδιασμό. Να έχουμε υγεία για να μπορέσουμε να είμαστε μία από τις ομάδες που θα μπει στην τετράδα".

Ο ΚΟΡΜΟΣ

Οι Ζαμπέτης, Μάκης, Φίλιος, Θώδης, Αντωνίου και Καλφαλίδης θα συνεχίσουν και τη φετινή σεζόν να φορούν τη φανέλα του ΑΓΣΙ, όπως και ο Χρήστος Καννής, που θα έχει ακόμα μεγαλύτερες αρμοδιότητες τη φετινή χρονιά, ενώ επέστρεψαν οι τραυματίες Μπαζάκας και Παπανικολάου, δύο ταλαντούχοι παίχτες, που θα βοηθήσουν στη φετινή προσπάθεια.

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Ο ΑΓΣΙ κινήθηκε δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, καλύπτοντας τα κενά που υπήρχαν στο ρόστερ.
Η πρώτη χρονικά προσθήκη, ήταν αυτή του Ζαχαρία Πουρνάρα. Ο 23χρονος power forward, αγωνίστηκε την περσινή σεζόν στη Γ΄ Εθνική με τη φανέλα του Κρόνου Αγίου Δημητρίου και διακρίνεται για τα αθλητικά του προσόντα

Με μία μέρα διαφορά, ανακοινώθηκε η απόκτηση του Σάββα Σαχπατζίδη. Ο 19χρονος play maker, τη σεζόν 2017-2018, αγωνιζόταν στον Αρίωνα Πτολεμαΐδας στη Γ΄ Εθνική και είχε μ.ο. 10.2 πόντους ανά αγώνα.


Ο Μάκης Θυμνιός, αποτελεί ίσως την σημαντικότερη προσθήκη της ομάδας του Σοφοκλή Τσουκανέλη στη φετινή μεταγραφική περίοδο. Ο πολύπειρος center, τη χρονιά που μας πέρασε βοήθησε τον Τρίτωνα να τερματίσει 4ος στον πρώτο όμιλο της Β΄ Εθνικής, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί μέχρι και την Α2 κατηγορία, με τη φανέλα του Γ.Σ. Λάρισας. Αναμένεται να είναι το σημείο αναφοράς στο ζωγραφιστό για τον ΑΓΣΙ και να βοηθήσει σημαντικά με την ποιότητα και την εμπειρία του.

Οι διοικούντες του ΑΓΣΙ, άφησαν για το τέλος μία ακόμα εντυπωσιακή κίνηση. Ο Αντώνης Χρύσης ανήκει πλέον στο δυναμικό της ομάδας του Σοφοκλή Τσουκανέλη και είναι έτοιμος να προσθέσει ποιότητα στο παιχνίδι της νέας του ομάδας. Ο Χρύσης δεν είναι άγνωστος στους γιαννιώτες φιλάθλους, καθώς την περσινή χρονιά αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία με τη φανέλα του IBC, όντας ο ηγέτης του και δείχνοντας τις ικανότητές του, οδηγώντας το IBC μέχρι του τελικούς της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ. Ο αριστερόχειρας forward, όπως και ο Θυμνιός, έχει μεγάλη εμπειρία από τις εθνικές κατηγορίες και σίγουρα θα αποτελέσει ένα από τα βαριά χαρτιά του φετινού ΑΓΣΙ.
ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Ο νέος ΑΓΣΙ, μετά και από τις καλοκαιρινές μεταγραφές που πραγματοποίησε, διαθέτει ένα δυνατό ρόστερ, ώστε να πρωταγωνιστήσει τη φετινή σεζόν στη Γ΄ Εθνική. Στους guards, η ποιότητα, η εμπειρία και το ταλέντο είναι εμφανή, με τους Κώστα Φίλιο και Γρηγόρη Ζαμπέτη, να είναι τα σημεία αναφοράς. Οι παίχτες που θα τους πλαισιώσουν είναι οι Καλφαλίδης Σαχπατζίδης και Παπανικολάου. Όσον αφορά τη θέση "3", ο Αντώνης Χρύσης αναμένεται να έχει τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής και να είναι η "αιχμή του δόρατος" του ΑΓΣΙ. Φυσικά υπάρχει και ο Χρήστος Καννής, που φέτος ο ρόλος του θα είναι ακόμα μεγαλύτερος, ενώ μπορεί να βοηθήσει και στη θέση "2". 

Στους power forwards, υπάρχει ο Σταύρος Μάκης που με την εμπειρία του μπορεί να δώσει πολλές λύσεις στην ομάδα του. Ο Παναγιώτης Θώδης για ακόμα μία χρονιά θα αποτελέσει σημαντικό μέλος του ΑΓΣΙ στη ρακέτα, καλύπτοντας τόσο τη θέση "4", όσο και τη θέση "5". Ο Πουρνάρας προσθέτει βάθος και αθλητικότητα, ενώ ως power forward μπορεί να αγωνιστεί σε διάφορα σχήματα και ο Χρύσης. Όσον αφορά τους center, ο Θυμνιός μαζί με τον Αντωνίου θα καλύψουν κατά κύριο λόγο τη θέση. Ο Θυμνιός θα είναι ένα από τα βαριά χαρτιά της ομάδας τη φετινή σεζόν, με τον Αντωνίου να τον συμπληρώνει ιδανικά. Οι νεαροί Πρεμέτης και Μπαζάκας, θα βρίσκονται επίσης στο ρόστερ της ομάδας και θα χρησιμοποιούνται από τον κόουτς Τσουκανέλη, όποτε θεωρείται σκόπιμο.

ΠΑΙΧΤΕΣ ΒΑΡΟΜΕΤΡΑ

Μάκης Θυμνιός
Ο παίχτης που μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω στη φετινή ομάδα του ΑΓΣΙ. Διαθέτει τρομερή επαφή με το καλάθι και μέσα στη ρακέτα μπορεί να κάνει τη διαφορά τόσο με τις κινήσεις του στο post, όσο και με την εμπειρία που διαθέτει. Σίγουρα η απόδοση του θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία της ομάδας τη φετινή σεζόν.
Αντώνης Χρύσης
Ο Χρύσης ήδη από το πρώτο φιλικό παιχνίδι κόντρα στη Δόξα Λευκάδας, έδειξε ότι θα αποτελέσει έναν από τους κινητήριους μοχλούς στη φετινή προσπάθεια της ομάδας. Στόχος του παίχτη και του προπονητικού επιτελείου είναι η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη προσαρμογή και ένταξη του Κώου forward στη φιλοσοφία του ΑΓΣΙ, γιατί ήρθε αργότερα από τους άλλους παίχτες στην προετοιμασία της ομάδας. Το ταλέντο και οι ικανότητες είναι δεδομένα και το σίγουρο είναι ότι θα τα ξεδιπλώσει στο παρκέ.
Γρηγόρης Ζαμπέτης 
Για δεύτερη σεζόν θα συνεχίζει να φοράει τη φανέλα του ΑΓΣΙ. Ο 28χρονος combo guard, έδειξε την περσινή χρονιά πολύ καλά στοιχεία. Διακρίνεται για τις αμυντικές του ικανότητες, όμως την ίδια στιγμή, μπορεί να προσφέρει εξίσου καλά και στο επιθετικό κομμάτι. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία, καθώς έχει αγωνιστεί ακόμα και στην Α2 (Πανερυθραϊκός).

Κώστας Φίλιος
Προέρχεται από τις ακαδημίες του ΑΓΣΙ και αποτελεί ένα από τα βασικά στελέχη της ομάδας εδώ και χρόνια. Ο 31χρονος guard, είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς του ΑΓΣΙ και ενώ δε σκοράρει συχνά, μπορεί να προκαλέσει ζημιές στην αντίπαλη άμυνα αν τον υποτιμήσει.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Σοφοκλής Τσουκανέλης

ΑΓΣΙ - ΡΟΣΤΕΡ 2018-2019
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΘΕΣΗ
ΥΨΟΣ
ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΑΝΕΛΑΣ
Σάββας Σαχπατζίδης
Guard
1,90
8/7/1999
4
Γρηγόρης Ζαμπέτης
Guard
1,85
2/2/1990
5
Μάρκος Μπαζάκας
Forward
2,07
2/5/1998
6
Αντώνης Καλφαλίδης
Guard
1,80
17/6/1989
7
Δημήτρης Αντωνίου
Center
2,00
26/11/1990
8
Ζαχαρίας Πουρνάρας
Forward
1,94
10/9/1994
9
Αντώνης Χρύσης
Forward
1,97
19/1/1990
10
Σταύρος Μάκης
Forward
1,92
6/11/1987
11
Σπύρος Παπανικολάου
Guard
1,91
27/10/2001
12
Ναούμ Θυμνιός
Center
1,96
13/3/1984
13
Κώστας Φίλιος
Guard
1,89
23/10/1987
14
Παναγιώτης Θώδης
Forward/Center
1,96
22/2/1993
15
Χρήστος Καννής
Forward/Guard
1,90
10/12/1999
16
Δημήτρης Πρεμέτης
Guard
1,88
19/2/2000
17






























ΒΟΗΘΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ: Βασίλης Τσαμπαλάς, Άγγελος Κούκης 

ΕΔΡΑ: ΝΕΟ ΚΛΕΙΣΤΟ
















Δημήτρης Κοσινάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου