Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα: Έτοιμος να πρωταγωνιστήσει στη Γ΄ Εθνική


Βρισκόμαστε προ των πυλών από το εναρκτήριο τζάμπολ στον τρίτο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, όπου συμμετέχουν ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα και ο ΑΓΣΙ, και το Epirusbasket.gr σας παρουσιάζει όσα πρέπει να γνωρίζεται για το Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα θα συμμετάσχει φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Γ΄Εθνική, με το όραμα και τις φιλοδοξίες των διοικούντων της ομάδας είναι πολύ υψηλές. Ο ΠΑΣ, ήδη από την πρώτη παρουσία του στις εθνικές κατηγορίες έχει θέσει πολύ υψηλούς στόχους, με διοικούντες, προπονητή και παίχτες να στοχεύουν στην άνοδο στη Β΄Εθνική. Ο δρόμος θα είναι μακρύς και η κατηγορία είναι σκληρή με δύσκολα παιχνίδια, όμως άπαντες στο στρατόπεδο της ομάδας έχουν πίστη στις ικανότητες των παιχτών και του προπονητικού τιμ.


Στον πάγκο του ΠΑΣ τη φετινή σεζόν θα καθίσει ο Θωμάς Κωστόπουλος. Ο Θεσσαλονικιός κόουτς, διαδέχεται τον Κώστα Σδράκα που πέρυσι οδήγησε την ομάδα στην αήττητη άνοδο. Ο Κωστόπουλος, έχει τη δική του ιστορία στις εθνικές κατηγορίες, όπου έχει διατελέσει προπονητής στον Ηρακλή τη σεζόν 2012-2013, συνεργάτης του Βαγγέλη Αλεξανδρή στον "Γηραίο" από το 2016-2018, ενώ έχει εργαστεί ως βοηθός προπονητή και στον Άρη, όπως και στη Δόξα Λευκάδας τη σεζόν 2015-2016 στην Α2 κατηγορία. Ο νέος προπονητής του ΠΑΣ, έχει φέρει διαφορετικό αέρα και φιλοσοφία στην ομάδα και έχει θέσει εξαρχής ψηλά τον πήχη.

Ο ΚΟΡΜΟΣ

Ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα, διατήρησε σχεδόν ολόκληρο τον κορμό της ομάδες που ανέβηκε από την Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ στη Γ΄ Εθνική. Πανάρας, Πάτρας, Μουζακίτης, Μάντζιος Παναγιώτης, Μάντζιος Δημήτρης , Γιωτάκης, Πανταζής και Τσίρμπας-Αναγνώστου έμειναν στο ρόστερ και πλέον στοχεύουν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, στη νέα πρόκληση που τους περιμένει.

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Οι προσθήκες ήταν λίγες και προσεγμένες. Ο Σάκης Πρέντζας ήταν ο πρώτος παίχτης που ανακοινώθηκε. Ο 33χρονος combo guard, με μεγάλη εμπειρία από τις εθνικές κατηγορίες, είχε την περασμένη σεζόν μία πολύ καλή χρονιά με το IBC και αναμένεται να δώσει πολλές λύσεις φέτος στον ΠΑΣ, τόσο στο οργανωτικό κομμάτι, όσο και στο εκτελεστικό.

Η επόμενη κίνηση, ήταν η απόκτηση του Γιάννη Καραγκιολίδη. Ο νέος forward των Γιαννιωτών, από την πρώτη στιγμή στην ομάδα δείχνει την ποιότητά του και τις παραστάσεις που έχει αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια στις εθνικές κατηγορίες. Πέρυσι αγωνιζόταν στον Χαρίλαο Τρικούπη, με τον οποίο πανηγύρισε την άνοδο στην Α2. Αναμένεται να δώσει πολλές λύσεις στον προπονητή του τόσο στη θέση "3" όσο και στο "4".


Το τελευταίο χρονικά μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΣ ήταν ο Δημήτρης Γεωργίου. Ο 19χρονος ταλαντούχος Γιαννιώτης guard, αγωνιζόταν για χρόνια στον ΑΓΣΙ και φέτος άλλαξε φανέλα, φορώντας αυτή του ΠΑΣ. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες και άπαντες στην ομάδα ξέρουν ότι ο Γεωργίου θα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές στη φετινή πορεία της ομάδας. Την περσινή χρονιά συγκαταλέγονταν μέσα στους πρώτους σκόρερ όλων των ομίλων της Γ΄ Εθνικής, με 455 πόντους (18.9 μ.ο.).

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Το υλικό του Βίκου ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ήδη από την περσινή σεζόν αξιόλογο και δυνατό, όμως με τις 3 προσθήκες που πραγματοποίησε, ισχυροποιήθηκε ακόμα περισσότερο, προσθέτοντας ποιότητα και εμπειρία. Στην περιφέρεια, οι μονάδες που έχει στη διάθεση του ο κόουτς Κωστόπουλος είναι πολλές και μπορεί να δοκιμάσει διαφορετικά σχήματα. Στις θέσεις των guards υπάρχουν οι Γεωργίου, Μουζακίτης, Πρέντζας, Πανταζής, Τσίρμπας-Αναγνώστου, Πανάρας, που μπορεί να αγωνιστεί κάλλιστα και στη θέση "3", όπως το ίδιο μπορεί να γίνει και με τον Γιωτάκη.

Από εκεί και πέρα, ο Κωστόπουλος στις θέσεις των forwadrs έχει τους Καραγκιολίδη και Πιστιόλη, δύο παίχτες που μπορούν να αγωνιστούν με την ίδια ευχέρεια τόσο στο "3" όσο και στο "4" (1.98 ο Καραγκιολίδης, 2.02 ο Πιστιόλης). Στη ρακέτα δεσπόζει ο Βασίλης Πάτρας, που φέτος θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο και στο "5", εκτός από το "4" που είναι η φυσική του θέση, καθώς η αθλητικότητά του σε συνδυασμό με τη δύναμη που διαθέτει τον καθιστούν ένα από τα "βαριά" χαρτιά του ΠΑΣ. Ο αρχηγός της ομάδας, Παναγιώτης Μάντζιος, με την εμπειρία του αναμένεται να βοηθήσει πολύ στο ζωγραφιστό, ενώ οι Γιαννιώτες διαθέτουν στο ρόστερ τους και τον Δημήτρη Μάντζιο, που μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως power forward, όσο και ως center.


ΠΑΙΧΤΕΣ ΒΑΡΟΜΕΤΡΑ

Ο ΠΑΣ διαθέτει 12 ετοιμοπόλεμους παίχτες που μπορούν να προσφέρουν ανά πάσα στιγμή και σε κάθε αγώνα. Η επιτυχία όμως του ΠΑΣ τη φετινή σεζόν, θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από την απόδοση κάποιων παιχτών ικανών να δώσουν στην ομάδα το κάτι παραπάνω.

Θοδωρής Πανάρας

Αναμφίβολα ο Θοδωρής Πανάρας είναι ένας από τους ηγέτες του ΠΑΣ. Ο πολύπειρος guard, αναμένεται και φέτος να είναι από τους ακρογωνιαίους λίθους της ομάδας. Στις δύσκολες καταστάσεις είναι ικανός να δώσει σκορ στον ΠΑΣ και οι συμπαίχτες του το γνωρίζουν και τον εμπιστεύονται. Οι παραστάσεις που διαθέτει από τις εθνικές κατηγορίες είναι πολλές και τον καθιστούν ηγέτη εντός και εκτός παρκέ. 





Γιάννης Καραγκιολίδης

Μπορεί να είναι καινούργιος στην ομάδα, όμως είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει έναν από τους πλέον κομβικούς παίχτες και θα δώσει πολλές λύσεις στον προπονητή του. Ήδη από τα φιλικά του ΠΑΣ έχει φανεί η επιρροή του στο παιχνίδι της ομάδας. Οι ικανότητές του, σε συνδυασμό με την εμπειρία του μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα του Κωστόπουλου, καθιστώντας τον ένα χρήσιμο "εργαλείο" στα χέρια του προπονητή του.










Βασίλης Πάτρας
Αποτέλεσε έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές την περσινή περίοδο στην αήττητη πορεία του Βίκου ΠΑΣ Γιάννινα στη Γ΄ Εθνική. Ο Τρικαλινός forward/center αναμένεται και τη φετινή σεζόν να δείξει τις αρετές του στο παρκέ και να κυριαρχήσει μέσα στο ζωγραφιστό.








Δημήτρης Γεωργίου

Νεοφερμένος μεν στην ομάδα και νεαρός ηλικιακά, όμως η παρουσία του αναμφίβολα ανεβάζει επίπεδο τον ΠΑΣ. Προέρχεται από εξαιρετική σεζόν στη Γ΄ Εθνική με τη φανέλα του ΑΓΣΙ, είναι τρομερά αθλητικός και εκρηκτικός και είναι μόλις 19 χρονών. Συνεχίζει να βελτιώνεται συνεχώς και αναμένεται να βοηθήσει τον ΠΑΣ να υλοποιήσει τους στόχους του στη φετινή απαιτητική χρονιά.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Θωμάς Κωστόπουλος

ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΡΟΣΤΕΡ 2018-2019
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΘΕΣΗ
ΥΨΟΣ
ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΑΝΕΛΑΣ
Δημήτρης Γεωργίου
Guard
1,88
6/7/1999
4
Θοδωρής Πανάρας
Guard
1,93
3/2/1977
5
Γιάννης Μουζακίτης
Guard
1,84
27/8/1983
6
Θοδωρής
Τσίρμπας-Αναγνώστου
Guard
1,84
7/3/2001
7
Αθανάσιος Πρέντζας
Guard
1,91
5/12/1985
8
Γιάννης Καραγκιολίδης
Forward
1,98
9/1/1989
9
Παναγιώτης Μάντζιος
Center
1,97
19/5/1985
10
Δημήτρης Μάντζιος
Forward/Center
1,98
29/4/1995
11
Βασίλης Πάτρας
Forward/Center
2,02
22/3/1995
12
Μίμης Πανταζής
Guard
1,88
17/9/1983
13
Χρήστος Πιστιόλης
Forward
1,96
15/6/1999
14
Νίκος Γιωτάκης
Guard
1,91
29/7/1984
15

ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ: Μιχάλης Μπάθας

ΕΔΡΑ: ΠΕΑΚΙ















Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου