Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Δημήτρης Γεωργίου: Στόχος η άνοδος με τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα στη Β΄ Εθνική


Ο Δημήτρης Γεωργίου είναι ένας από τους καλύτερους και εξελίξιμους παίχτες του γιαννιώτικου μπάσκετ. Η μεταγραφή του στον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα αποτέλεσε αναμφίβολα μία από τις πιο ηχηρές κινήσεις του φετινού καλοκαιριού. Ο νέος παίχτης του Βίκου ΠΑΣ Γιάννινα μιλάει στο Epirusbasket.gr για την νέα του ομάδα και τους στόχους της, την παρουσία δύο γιαννιώτικων ομάδων στη Γ΄ Εθνική, αλλά και τι είναι αυτό που κρατάει από την παρουσία του στον ΑΓΣΙ.

-Δημήτρη τη νέα σεζόν θα αγωνίζεσαι με τη φανέλα του Βίκου ΠΑΣ Γιάννινα; Είσαι ενθουσιασμένος με τη νέα πρόκληση;

-Περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία να ξεκινήσει η νέα σεζόν. Τόσο εγώ όσο και η ομάδα μου ευελπιστούμε να σημειώσουμε σημαντικές επιτυχίες. Είναι μία νέα πρόκληση για μένα, στην οποία πρέπει να ανταπεξέλθω και να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της.

-Σίγουρα θα προσέλκυσες το ενδιαφέρον πολλών ομάδων, όμως τι ήταν αυτό που σε έπεισε προκειμένου να αγωνιστείς στον ΠΑΣ Γιάννινα;

-Ήταν πολύ σημαντικό για μένα ο τρόπος με τον οποίο με προσέγγισε ο πρόεδρος του Βίκου ΠΑΣ Γιάννινα, κ. Μάντζιος, αλλά και το γεγονός ότι η ομάδα έχει υψηλούς στόχους. Ο ΠΑΣ έχει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον project που με εκφράζει απόλυτα.

-Με πολλούς από τους νέους συμπαίχτες σου, έχετε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν. Πόσο εύκολη γίνεται η προσαρμογή σου στην ομάδα ξέροντας τους συμπαίχτες σου;

-Σίγουρα γνωρίζοντας τα περισσότερα από τα παιδιά που αγωνίζονται στην ομάδα θα είναι πιο εύκολη η προσαρμογή μου. Παρόλα αυτά είμαι έτοιμος να βοηθήσω και εγώ από τη μεριά μου, έτσι ώστε να αποτελέσω ένα σημαντικό και χρήσιμο κομμάτι της ομάδας.  

-Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος με τον οποίο ανυπομονείς να βρεθείτε ξανά συμπαίχτες στο παρκέ;

-Σίγουρα με όλα τα παιδιά, που έχουμε υπάρξει συμπαίχτες στο παρελθόν, ανυπομονώ να ξαναβρεθούμε στο παρκέ. Πάντως θα έλεγα ότι λίγο περισσότερο ανυπομονώ να ξαναβρεθούμε στο παρκέ με τον Βασίλη Πάτρα, ο οποίος είναι ιδιαίτερα δυναμικός παίχτης και πιστεύω ότι το στυλ παιχνιδιού του ταιριάζει με το δικό μου. 


-Ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα φαίνεται ότι έχει ενισχυθεί πολύ στην μεταγραφική περίοδο. Πώς αξιολογείς το ρόστερ της ομάδας μέχρι στιγμής;

-Το ρόστερ είναι πάρα πολύ δυνατό και πιστεύω ότι θα υπάρχει τρομερός εσωτερικός ανταγωνισμός. Όμως αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να παρουσιάσουμε ένα πολύ ενισχυμένο και ανταγωνιστικό σύνολο με σκοπό να πετύχουμε τους στόχους μας.

-Μετά από πολλά χρόνια στον ΑΓΣΙ, την ερχόμενη σεζόν, θα αγωνίζεσαι σε νέα ομάδα. Τι είναι αυτό που κρατάς φεύγοντας από τον ΑΓΣΙ;

-Σίγουρα από τον ΑΓΣΙ κρατάω την άριστη συνεργασία που είχαμε τόσο με τον κόουτς Τσουκανέλη, όσο και με τη διοίκηση. Επίσης κρατάω το γεγονός ότι και οι δύο πλευρές επωφελήθηκαν από αυτή τη συνεργασία. Εύχομαι στον ΑΓΣΙ τα καλύτερα για τη νέα σεζόν.

-Την 1η αγωνιστική θα αντιμετωπίσεις την πρώην ομάδα σου σε ένα τοπικό ντέρμπι στη Γ΄ Εθνική. Πώς αισθάνεσαι για αυτό;

-Περιμένω με ανυπομονησία την πρώτη αγωνιστική. Είτε αντιμετωπίζαμε τον ΑΓΣΙ είτε κάποια άλλη ομάδα την πρώτη αγωνιστική, για μένα δεν έχει κάποια διαφορά. Εγώ από τη μεριά μου θα παίξω το παιχνίδι μου και θα προσπαθήσω να ενισχύσω την ομάδα μου, ώστε να βγούμε νικητές. 



-Πόσο σημαντική θεωρείς την παρουσία δύο γιαννιώτικων ομάδων στη Γ΄ Εθνική για το τοπικό μπάσκετ;

-Είναι πολύ σημαντικό ότι τη νέα σεζόν θα υπάρχουν δύο ομάδες από τα Γιάννινα στη Γ΄ Εθνική. Πολλά παιδιά από την πόλη θα αγωνιστούν και θα αναδειχθούν τη φετινή σεζόν, παιδιά που μελλοντικά θα στελεχώσουν τις ομάδες. Η παρουσία δύο γιαννιώτικων ομάδων στη Γ΄  Εθνική, βελτιώνει συνολικά το τοπικό μπάσκετ.

-Οι στόχοι του ΠΑΣ για τη φετινή σεζόν, ποιοι θεωρείς ότι είναι;

-Σίγουρα ο βασικός στόχος θα έλεγα ότι είναι η κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων, ώστε να ανέβουμε κατηγορία. Πιστεύω ότι στόχος της ομάδας πρέπει να είναι η άνοδος. 

-Δημήτρη προέρχεσαι από μία εξαιρετική σεζόν, στην οποία ήσουν μέσα στους πρώτους σκόρερ στον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Οι φετινοί προσωπικοί σου στόχοι ποιοι είναι;

-Στόχος μου είναι να πραγματοποιήσω μία καλή σεζόν, πετυχαίνοντας παράλληλα τους στόχους της ομάδας, έτσι ώστε και οι δύο πλευρές να αποκομίσουμε το καλύτερο δυνατό από τη συνεργασία μας. Οι στόχοι μου θα έλεγα ότι συμβαδίζουν με τους στόχους της ομάδας. Δεν είναι αποκλειστικός μου σκοπός η προσωπική διάκριση, αλλά μέσα από την ομαδική διάκριση θα αναδειχθούμε και όλοι οι παίχτες.


-Τι ήταν αυτό που σε «δίδαξε» η περσινή σεζόν και τι θυμάσαι πιο έντονα από αυτή;

-Το να μην επαναπαύεται η ομάδα. Πέρυσι με τον ΑΓΣΙ κάναμε έναν πολύ καλό πρώτο γύρο, όμως στο δεύτερο γύρο επαναπαυτήκαμε και κάναμε μία «κοιλιά», η οποία παραλίγο να μας στοιχίσει. Σίγουρα βέβαια έπαιξαν μεγάλο ρόλο και οι τραυματισμοί που είχαμε στο δεύτερο γύρο. Πάντως θεωρώ ότι το γεγονός ότι είχαμε αρκετές νίκες και δε θεωρούσαμε ότι θα μπλέξουμε στην υπόθεση παραμονής στην κατηγορία, μας έκαναν να νιώσουμε μία υπέρμετρη σιγουριά. Τελικά ευτυχώς για την ομάδα δεν την πληρώσαμε.

-Τα μελλοντικά σου σχέδια και όνειρά με τη φανέλα του ΠΑΣ;

-Κοιτάω βήμα με βήμα και χρονιά τη χρονιά. Όπως είπα, φέτος ο στόχος μου είναι να ανεβούμε με τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Β΄ Εθνική και από εκεί και πέρα βλέπουμε.


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου