Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Σε φουλ ρυθμούς "οι μηχανές" της Εθνικής Γυναικών ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου!(pics,vids)


Η Εθνική Ομάδα Γυναικών συνεχίζει την προετοιμασία της στο Νέο Κλειστό προκειμένου να παρουσιαστεί πανέτοιμη στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα πραγματοποιηθεί στην Τενερίφη. Οι αθλήτριες του Κώστα Κεραμιδά δουλεύουν σε εντατικούς ρυθμούς ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του προπονητή τους αλλά και ολόκληρου του προπονητικού τιμ.

Ο κόουτς της "γαλανόλευκης" ήταν ο πρώτος που έκανε δηλώσεις στα μέσα της πόλης. Αρχικά, τόνισε ότι όλοι στην ομάδα είναι απόλυτα ικανοποιημένοι και δικαιωμένοι με την επιλογή του Νέου Κλειστού και γενικότερα με τις εγκαταστάσεις της πόλης και επίσης ότι το μπάσκετ και δη η Εθνική Ομάδα θα πρέπει να βρίσκεται και στην Περιφέρεια και όχι μόνο στην Αθήνα. Μάλιστα, επισήμανε χαρακτηριστικά ότι είναι το κατάλληλο μέρος για το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Σε ερώτηση για την προετοιμασία και τους στόχους της ομάδας μέχρι να ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Κεραμιδάς επισήμανε ότι μετά το βασικό στάδιο προετοιμασίας, ακολουθούν 6 φιλικά παιχνίδια στο Βέλγιο, στην Ισπανία και στη Λετονία. Οι ενδιάμεσες προπονήσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο γήπεδο του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι. 19 Σεπτεμβρίου θα αναχωρήσει η ομάδα για την Τενερίφη, ενώ στις 22 είναι το πρώτο παιχνίδι απέναντι στον Καναδά.

Όσον αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο κόουτς υπογράμμισε ότι θα είναι η δεύτερη συμμετοχή της Εθνικής Γυναικών σε αυτή τη διοργάνωση στην ιστορία της. Όπως τόνισε, η τιμή και ευκαιρία που θα έχουν οι κοπέλες είναι τεράστια. Παρόλα αυτά στάθηκε στις απουσίες παικτριών, που έχει η εθνική, και που  θα ισχυροποιούσαν ακόμα περισσότερο την ομάδα. Όμως δήλωσε σίγουρος ότι οι αθλήτριες που έχει στη διάθεσή του θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Στόχος της ομάδας είναι να δει ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι και να προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό. Σε ερώτηση για το αν η πορεία της Εθνικής είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό ελληνικό πρωτάθλημα ή το αντίστροφο, ο κόουτς Κεραμιδάς απάντησε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό συγκριτικά με αντίστοιχα πρωταθλήματα του εξωτερικού, ενώ οι καλύτερες παίκτριες της Εθνικής μας παίζουν στο εξωτερικό. Μόνο ο Ολυμπιακός κατάφερε πέρυσι και πρόπερσι να μαζέψει τις Ελληνίδες παίκτριες που έπαιζαν στο εξωτερικό και να δημιουργήσει μία πολύ καλή ομάδα. Όμως φέτος, επειδή δεν είχε ανταγωνισμό στην Ελλάδα, περιόρισε το μπάτζετ του αλλά και πάλι έχει το μεγαλύτερο αριθμό Ελληνίδων αθλητριών. "Εμείς θέλουμε μέσα από τις επιτυχίες της Εθνικής να αναπτύξουμε το άθλημα και να ασχοληθούν περισσότερες κοπέλες με το γυναικείο μπάσκετ", κατέληξε. 


Στη συνέχεια το λόγο πήρε η αρχηγός της Εθνικής, Εβίτα Μάλτση, ευχαριστώντας τον Δήμο Ιωαννίνων για τη φιλοξενία. Με τη σειρά της δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη από τις εγκαταστάσεις, που, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, πληρούν όλες τις προϋποθέσεις κάνοντας πιο εύκολη τη δουλειά τους. Στάθηκε στη φιλοξενία και στην άψογη συνεργασία με τους αρμόδιους και κατέληξε ότι όλα είναι πολύ ικανοποιητικά. Για το Παγκόσμιο Κύπελλο υποστήριξε ότι γνωρίζουν τις δυνατότητες της ομάδας και επίσης γνωρίζουν ότι δε συγκαταλέγονται στα φαβορί της διοργάνωσης. Όμως σίγουρα η κατάκτηση της 4ης θέσης στο περσινό Eurobasket δίνει μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης και πρέπει να ανταποκριθούν σε αυτό. Σύμφωνα με την αρχηγό της ομάδας πρώτος στόχος είναι να περάσουν από τον όμιλο, βλέποντας όμως ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι, με σκοπό να βελτιώνονται συνεχώς και να δουν μέχρι πού μπορούν να φτάσουν. Τέλος, τόνισε ότι νιώθουν πολύ χαρούμενες που αποτελούν παράδειγμα για τις νέες αθλήτριες που θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ κάτι που δείχνει ότι έχουν βάλει ένα λιθαράκι και αυτές για την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα.

Η επόμενη κοπέλα που πήρε το λόγο ήταν η Στέλλα Καλτσίδου, η οποία τόνισε ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο οι δυναμικές των ομάδων ποικίλουν και ότι στον όμιλο της η Εθνική δεν υπάρχουν μεγαθήρια, όπως η Αμερική ή η Αυστραλία, όμως έχουν πολύ καλές ομάδες. Η "γαλανόλευκη" βλέπει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για το καλύτερο αποτέλεσμα. Επίσης επισήμανε ότι τη διαφορά στην ομάδα κάνει το πάθος και το δέσιμο ανάμεσα στα κορίτσια. "Πρέπει η ομάδα πάνω από όλα να έχει καρδιά και ψυχή" υποστήριξε.

Τέλος το λόγο πήρε η Άρτεμις Σπανού, που τόνισε ότι όλοι στην ομάδα δουλεύουν σκληρά με στόχο να παρουσιάσουν ένα πολύ καλό πρόσωπο στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Σπανού ανέφερε ότι η καλή εικόνα της Εθνικής θα εξαρτηθεί κυρίως από τις ίδιες τις αθλήτριες. Όλες οι κοπέλες θέλουν να πάνε καλά σε μία ακόμα διοργάνωση και σε αυτό στοχεύουν. Όπως είπε και η Καλτσίδου σημαντικά στοιχεία της ομάδας είναι ότι αγωνίζεται με πάθος και ουσιαστικά είναι μία οικογένεια.


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου