Κυριακή 13 Μαΐου 2018

"Όργια" Ζήση με 71 πόντους(!) και νίκη για την Εγνατία


Με έναν Ζήση από άλλον πλανήτη, η Εγνατία επικράτησε των Οικονομολόγων με σκορ 87-76. Ο guard του Σπάρτακου έκανε ότι ήθελε επιθετικά σημειώνοντας 71 πόντους! Η ομάδα των Οικονομολόγων δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να περιορίσει το χαρισματικό σκόρερ, ο οποίος ήταν σε ημιάγρια κατάσταση και σταμάτησε στους 71 πόντους, με τους 36, να προέρχονται πίσω από τη γραμμή των 6,75 (12 εύστοχα τρίποντα). Αναμφίβολα ήταν μία ιστορική εμφάνιση για τον Ζήση, ο οποίος οδήγησε δίχως αμφιβολία την ομάδα του σε σπουδαία νίκη. Για τους Οικονομολόγους σπουδαίο παιχνίδι πραγματοποίησε ο Μουσαφίρης με 31 πόντους.

Ο κόουτς Βασιλείου επέλεξε στην αρχική του πεντάδα τους Βλαχόπουλο, Μούλια, Τζούμα, Μουσαφίρη και Παπαγγέλη, με τον κόουτς Μέρμηγκα να διαλέγει να ξεκινήσει με τους Ρώιμπα, Ζήση, Γούλα, Γκεσούλη και Γκάτσα. Η Εγνατία ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και προηγήθηκε με 17-11 στο 7΄, με τον Ζήση να έχει μπει "καυτός" σημειώνοντας τους 15 πόντους της ομάδας του, δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις του. Η λήξη της περιόδου βρήκε την ομάδα του Μέρμηγκα μπροστά στο σκορ με διψήφια διαφορά (28-18). Στη δεύτερη περίοδο, η Εγνατία συνέχιζε να είναι καλύτερη στο παρκέ, με αποτέλεσμα να ανοίξει τη διαφορά στους 15 πόντους στο 15΄ (40-25). Βέβαια οι Οικονομολόγοι συνήλθαν και έτρεξαν σερί 17-8, με αποτέλεσμα να κλείσουν το ημίχρονο με τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους (48-42 η Εγνατιά). Η δεύτερη περίοδος σημαδεύτηκε από την αποβολή του Παπαγγέλη, ο οποίος χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ. Ο σέντερ των Οικονομολόγων αντέδρασε στο σφύριγμα και τελικά χρεώθηκε και με τεχνική ποινή, με αποτέλεσμα να αποβληθεί. Αυτή η απόφαση εξόργισε τον κόουτς Βασιλείου, ο οποίος αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση. Αναμφίβολα την παράσταση το ημίχρονο έκλεψε ο Ζήσης, σημειώνοντας 36 πόντους, με τον Μουσαφίρη να έχει 14 για την ομάδα των Οικονομολόγων.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Οικονομολόγοι ανέτρεψαν την κατάσταση και με σερί 16-9 προηγήθηκαν για πρώτη φορά στον αγώνα (58-57 στο 25΄). Η Εγνατία αντέδρασε στο σερί των Οικονομολόγων και με τον Ζήση να πετυχαίνει 17 προσωπικούς πόντους, έτρεξε σερί 17-5 και έκλεισε το δεκάλεπτο μπροστά με 74-63. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η ομάδα του Μέρμηγκα διατήρησε το διψήφιο προβάδισμά της σε όλη τη διάρκεια της περιόδου. Ο Μουσαφίρης προσπάθησε ώστε οι Οικονομολόγοι να επιστρέψουν στον αγώνα, σημειώνοντας τους 10 από τους 13 πόντους που είχε συνολικά η ομάδα του στην περίοδο, όμως δεν τα κατάφεραν. Στο 4-4 πλέον το ρεκόρ για την Εγνατία, με τους Οικονομολόγους από την άλλη μεριά να βρίσκονται στο 1-7.


Τα δεκάλεπτα: 18-28,42-48,63-74,76-87

Διαιτητές: Ντάφλος, Διαμαντής

Οικονομολόγοι(Βασιλείου): Τζούμας 8, Πορφυρίου, Βλαχόπουλος 9(1), Ντάφλος 2, Παπαγγέλης 4, Ζιωβίρης 14, Μακρυγιάννης 8, Μουσαφίρης 31(2), Μούλιας, Μπάρμπας

Εγνατία Οδός(Μέρμηγκας): Παπαχρήστος 1, Ρώιμπας 3, Γούλας, Γκεσούλης 4, Ζήσης 71(12), Γκάτσας 8, Τασολάμπρος

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου