Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Ματσάρα με νικητή τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα!


Ο πρώτος τελικός ανάμεσα στον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα και το IBC εξελίχτηκε σε ντέρμπι με τα όλα του. Είχε σασπένς, νεύρα, πάθος, όμορφες φάσεις και από τις δύο ομάδες, κατάμεστο γήπεδο και νικητή τον ΠΑΣ με 80-73. Η ομάδα του Σδράκα έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, απέναντι στον συμπολίτη IBC, που ήταν πολύ καλά προετοιμασμένο από τον κόουτς Παπαδόπουλο και κόντραρε στα ίσια τον ΠΑΣ. Πρωταγωνιστές για την ομάδα του Σδράκα ήταν οι Πάτρας και Πανάρας που σημείωσαν από 19 πόντους, με τον Μουζακίτη να προσθέτει 14. Από την άλλη πλευρά για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Χρύσης, ο οποίος ήταν τρομερός και σημείωσε 33 πόντους από τους 73 που είχε σύνολο η ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τους Αναγνώστου, Γιωτάκη, Πανάρα, Μάντζιο Δ. και Πάτρα στην αρχική τους πεντάδα, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν στην αρχική τους σύνθεση τους Κρικώνη, Κακατσίδη, Χρύση, Μάλλιο και Δάσκαλο. Ο ΠΑΣ μπήκε καλύτερα στον αγώνα και στο 4΄ προηγήθηκε με 9-3. Η ομάδα του Σδράκα διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου (11-8 στο 7΄) και έκλεισε την περίοδο μπροστά στο σκορ με έναν πόντο (17-16). Δεύτερο δεκάλεπτο με τον ΠΑΣ να διατηρεί μικρές διαφορές γύρω στους 5 πόντους (29-25 στο 14΄ και 33-28 στο 16΄). Στη διάρκεια του δευτέρου δεκαλέπτου για τον ΠΑΣ ξεχώρισε η τριπλέτα των Πανάρα, Μουζακίτη και Πάτρα, οι οποίοι σημείωσαν και τους 25 πόντους της ομάδας τους στην περίοδο. Φάση του δεκαλέπτου ήταν αναμφισβήτητα το τρίποντο με ταμπλό του Πανάρα ακριβώς στη λήξη του ημιχρόνου που έστειλε τον ΠΑΣ στα αποδυτήρια με 7 πόντους διαφορά (42-35).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, το IBC έδειξε μεγαλύτερη συγκέντρωση και προσήλωση, ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι, με αποτέλεσμα να δεχθεί μόλις 17 πόντους. Βέβαια, η ομάδα του Σδράκα, προηγήθηκε στο 22΄ για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (46-35). Σε εκείνο το σημείο, ο κόουτς Παπαδόπουλος πήρε τάιμ άουτ για να μιλήσει στους παίχτες του, ένα τάιμ άουτ που φάνηκε ιδιαίτερα ευεργετικό για το IBC, αφού τρία λεπτά αργότερα με σερί 9-3, έριξε τη διαφορά στους 5 πόντους (49-44 στο 25΄). Μάλιστα, μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, οι τυπικά φιλοξενούμενοι, με σερί 16-10, πέρασαν μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά 34΄΄ πριν τη λήξη της περιόδου, με μεγάλο τρίποντο του Χρύση. 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο έγινε "πανικός", με τις δύο ομάδες να μάχονται μέχρι τελικής πτώσεως για να φτάσουν στη νίκη. Στο 33΄το IBC διεύρυνε το προβάδισμά του στους 5 πόντους (64-59). Όμως από εκείνο το σημείο και μετά, ο ΠΑΣ έβγαλε αντίδραση. Οι παίχτες του Σδράκα ήταν αποφασισμένοι να γυρίσουν το παιχνίδι, πιέζοντας στην άμυνα και αναγκάζοντας το IBC σε λάθη. Την ίδια ώρα οι παίχτες του Παπαδόπουλου έδειχναν επηρεασμένοι και δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στην αντεπίθεση του ΠΑΣ. Στο 38΄ οι γηπεδούχοι με σερί 15-6 προηγήθηκαν με 74-70. Ο Πάτρας, με μεγάλο και καθοριστικό τρίποντο 18΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα έκρινε ουσιαστικά τον τελικό νικητή, αφού το σκορ από το 74-72 πήγε στο 77-72 υπέρ του ΠΑΣ. Πλέον ο 2ος τελικός είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 21/4 στις 20:00. Το επόμενο Σάββατο λοιπόν ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα, έχει την ευκαιρία να διπλασιάσει τις νίκες του και να στεφθεί πρωταθλητής, παίρνοντας παράλληλα και το εισιτήριο για τη Γ΄ Εθνική. Από την άλλη μεριά, το IBC, οφείλει να κερδίσει τον επόμενο αγώνα, προκειμένου να ισοφαρίσει σε 1-1 και να στείλει τη σειρά σε 3ο αγώνα, στον οποίο θα κριθούν τα πάντα.

Τα δεκάλεπτα:17-16,42-35,59-60,80-73

Διαιτητές:Μαντήλας, Ντάγκας

Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα(Σδράκας): Μιχαήλ 8(2), Πανάρας 19(2), Μουζακίτης14(2), Αναγνώστου 3(1), Τώνης, Ζήκος, Καρασίμος, Μάντζιος Δ 6, Πάτρας 19(1), Πανταζής 3(1), Μάντζιος Π. 4, Γιωτάκης 4

IBC(Παπαδόπουλος): Κωστούλας, Ματσάγγας 10, Κρικώνης, Κακατσίδης, Μάλλιος 6, Πρέντζας 14(2), Κουλουμπής, Κρανής, Πατραμάνης, Χρύσης 33(2), Τσιρώνης, Δάσκαλος 10






Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου