Μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΣ Γιάννινα με αποτέλεσμα να γνωρίσει βαριά ήττα με 86-50 από τον Παναθλητικό Συκεών παραμένοντας πάντως στην 4η θέση της βαθμολογίας, μία θέση η οποία έχει πλέον 4 "μνηστήρες".
Καράλη, Μαρίνη, Σαρηγιαννίδου, Brugler και Singleton ήταν η 5άδα με την οποία επέλεξε να ξεκινήσει το σημαντικό παιχνίδι ο Αρίστιππος Χαντέλης.
Νευρικές στο ξεκίνημα οι φιλοξενούμενες (3 λάθη) με τον Παναθλητικό να παίρνει 4 επιθετικά ριμπάουντ προηγούμενος με 7-2. Τα 2 γρήγορα φάουλ των Σαρηγιαννίδου και Καράλη έφεραν προβληματισμό με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει συμπληρώσει ήδη πριν από το 3' τα 5 ομαδικά. Οι κυανόλευκες με την Brugler να έχει όλους τους πόντους άρχισαν να βρίσκουν λύσεις απέναντι στη σκληρή άμυνα του Πανθλητικού (10-6 στο 4΄). Οι αθλήτριες του Νίκου Καμπούρη συνέχισαν να βγάζουν πάθος έχοντας σημαντικό πλεονέκτημα στα ριμπάουντ (11 έναντι 5) και με την Carter να δείχνει την ποιότητά της (9 πόντοι, 2 κλεψίματα, 2 ριμπάουντ) έκαναν το 17-8. Ζώνη 2-3 από τις Γιαννιώτισσες για να περιορίσουν τη δράση κοντά στο καλάθι των Geldof, Adams, όμως το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 27-16 με τα ποσοστά των φιλοξενούμενων να είναι χαμηλά (0/3 τρίποντα, 4/10 δίποντα και 8/13 βολές). "Πληγή" τα 10 επιθετικά ριμπάουντ που είχε κατεβάσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Στο -25 οι φιλοξενούμενες (41-16) μετά το 14-0 σερί του Παναθλητικού δείχνοντας να μην έχουν καθόλου "καθαρό" μυαλό. Μεγάλη "ζημιά" στη γιαννιώτικη άμυνα από την Loville που μετρούσε 16 πόντους. Οι πρώτοι πόντοι του ΠΑΣ Γιάννινα ήρθαν περίπου στα μέσα του δεκαλέπτου χωρίς πάντως να καταφέρει να βρει ρυθμό επιθετικά έχοντας 0/7 τρίποντα και 6/18 δίποντα. Σημάδια ανάκαμψης στη συνέχεια από τις φιλοξενούμενες μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου ανανεώνοντας κατοχές με τα 10 επιθετικά ριμπάουντ αρχίζοντας να ισορροπούν την κατάσταση σε αυτόν τον τομέα (24 ριμπάουντ συνολικά ο ΠΑΣ και 28 ο Παναθλητικός) και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι άρχισαν να βάζουν τις βολές (14/23) "ροκάνισαν" στους 14 (45-31). Το μομέντουμ έδειχνε να έχει αλλάξει χέρια όμως το buzzer beater τρίποντο της Geldof από την κορυφή διαμόρφωσε το 48-31 στο ημίχρονο.
Στόχευση να περάσει η μπάλα στο low post στη Singleton από τον coach Χαντέλη με τις παίκτριές του πάντως να συνεχίζουν τα λάθη (12 έναντι 3). Το πρόβλημα των χαμένων ριμπάουντ έκανε ξανά την εμφάνισή του με τις γηπεδούχες να φτάνουν τα 20 επιθετικά και τη διαφορά να ανεβαίνει ξανά σε μεγάλα επίπεδα (56-34 στο 24΄). Οι φιλοξενούμενες δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στο physicality του Παναθλητικού και με το σκορ στο 67-36 στο 28΄ ο νικητής είχε κριθεί παρά τα 12΄ που απέμεναν ακόμα για το τέλος. Στο 30΄ το σκορ ήταν 71-36 με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει μόλις ένα εντός πεδιάς καλάθι στο δεκάλεπτο.
Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε αποκτήσει η τελευταία περίοδος με τον Παναθλητικό πάντως με την Carter να συνεχίζει την τρομερή της εμφάνιση να ανεβάζει ακόμα περισσότερο τη διαφορά. Τελικό σκορ ήταν το 86-50 με τις Γιαννιώτισσες να γνωρίζουν την 9η φετινή τους ήττα.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα μετράει πλέον 9 νίκες και 9 ήττες παραμένοντας στην 4η θέση και χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει μιας και την ερχόμενη Τετάρτη φιλοξενεί τον Πρωτέα Βούλας με τη μάχη της 4άδας να έχει πλέον "ανάψει" για τα καλά και 4 ομάδες να διεκδικούν μία θέση.
Για να δείτε την πλήρη στατιστική απεικόνιση του αγώνα πατήστε εδώ:
Τα δεκάλεπτα: 27-16, 48-31, 71-36, 86-50
Διαιτητές: Παζώλης-Παπαγιώτης-Γεωργούλης
Δημήτρης Κοσίνας





Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου