Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Δόξα Πύρρου Άρτας-Ιόνιος Κέρκυρας 63-55: Πήρε το ντέρμπι σκαρφαλώνοντας στην 3η θέση

Σπουδαίο ντέρμπι πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Νέο Τ9 Άρτας όπου η Δόξα Πύρρου φιλοξένησε τον Ιόνιο Κέρκυρας επικρατώντας με 63-55 παίρνοντας και τη διαφορά έχοντας πλέον το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με τους Κερκυραίους. 

Μεγάλες εμφανίσεις πραγματοποίησαν Μπάλλας με 16 πόντους και Σταυρόπουλος με 15 με τον Ξιούρα να ξεχωρίζει επίσης από τους γηπεδούχους έχοντας 14. Από τον Ιόνιο Κέρκυρας 19 σημείωσε ο Βαζούκης και 16 ο Στεμπάρης. 

Ο Κώστας Μάνθας επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τους τους Ιωαννίδη, Ξιούρα, Δόνο, Θώδη και Μπάλλα έχοντας να διαχειριστεί την τεράστια απουσία του Ilic. Στην αντίπερα όχθη διαφοροποιημένη ήταν η 5άδα και του Παναγιώτη Κοντογιάννη καθώς στο πλάι των Βαζούκη, Σπίνουλα, Wilson και Στεμπάρη προστέθηκε ο Κιουρτζίδης λόγω της επίσης σημαντικότατης απουσίας του Δεϊμέζη.  

Μαζί στο ξεκίνημα του αγώνα οι δύο ομάδες με τον Ιόνιο να έχει μικρό προβάδισμα στο 4΄ (8-6) έχοντας πάρει τους μισούς πόντους δια χειρός Στεμπάρη, με τους γηπεδούχους από την άλλη να προσπαθούν να βάλουν την μπάλα στο low post και τον Μπάλλα να έχει μοιράσει 2 ασίστ σε Θώδη και Ξιούρα. Το +5 με το οποίο προηγήθηκε ο Ιόνιος με έμμεσο τρίποντο του Βαζούκη (13-8) όχι μόνο το μάζεψε η Δόξα αλλά κατάφερε με σερί 6-0 να προσπεράσει με 14-13 με τον Ξιούρα να πρωταγωνιστεί με συνεχόμενα εύστοχα μακρινά σουτ φτάνοντας τους 8 πόντους. Ο Ιωαννίδης έκανε καλή δουλειά στον περιορισμό του Βαζούκη με τη Δόξα Πύρρου Άρτας να ολοκληρώνει την περίοδο μπροστά με 16-14. 

Με τρομερό σερί 9-0 των Αρτινών ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο με τον Σταυρόπουλο να δίνει λύσεις έχοντας έρθει από τον πάγκο και τη διαφορά να πηγαίνει στους 11 (25-14). Η επιθετική αφύπνιση του Βαζούκη δεν άργησε να έρθει και με 7 συνεχόμενους πόντους έφερε την ομάδα του στο -4 (27-23) με τη Δόξα παρόλα αυτά με τα σουτ από την περιφέρεια να βρίσκουν στόχο να κρατά τα ηνία στο 18΄ με 33-25. Σε εκείνο το σημείο έγινε μία φάση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του coach Κοντογιάννη καθώς ο Στεμπάρης κάρφωσε στον αιφνιδιασμό και κρεμάστηκε από την μπασκέτα με τους διαιτητές να χρεώνουν με τεχνική ποινή τον forward/center του Ιονίου προκαλώντας την "έκρηξη" του έμπειρου coach. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τη Δόξα Πύρρου Άρτας στην κεφαλή του σκορ με 35-29. 

Οι Κερκυραίοι έχασαν με διάστρεμμα τον Wilson στο φινάλε του δευτέρου δεκαλέπτου με τον coach Κοντογιάννη να έχει τους Κατσαρό, Κολότσιο και Βαζούκη στην περιφέρεια στην αρχή της τρίτης περιόδου και τους Τσιτσέ, Στεμπάρη δίδυμο ψηλών. Ιωαννίδης, Ξιούρας και Πρίφτι ήταν η περιφερειακή 3άδα του coach Μάνθα, με τον νεαρό αθλητή να αναλαμβάνει τον περιορισμό του Βαζούκη, και τους Σταυρόπουλο, Μπάλλα αγωνίζονται στο "4" και "5"¨. Στο 23΄ η ομάδα της Άρτας διατηρούνταν μπροστά με 40-36 ενώ λίγο μετά με ένα μικρό "ξέσπασμα" πήγε στο +12 (48-36) με το δίδυμο Σταυρόπουλος, Μπάλλας να πρωταγωνιστεί. Οι Φαίακες έψαχναν τρόπο να επιστρέψουν με τον Κιουρτζίδη να προσφέρει λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο και το δεκάλεπτο να κλείνει στο 50-44. 

Οι άμυνες των δύο ομάδων συνέχισαν να βγάζουν μεγάλη ένταση με τον Ιόνιο να πλησιάζει ακόμα περισσότερο στο 33΄ μειώνοντας σε 52-49. Η Δόξα Πύρρου Άρτας βρήκε ξανά επιθετικό ρυθμό στο κατάλληλο σημείο καθώς αρχικά με τρίποντα των Ξιούρα, Σταυρόπουλου και εν συνεχεία με καλάθι και φάουλ του Μπάλλα (άστοχος στη βολή) οικοδόμησε διαφορά 7 πόντων (60-53). Ένα jump shoot του σπουδαίου, στο δεύτερο ημίχρονο Σταυρόπουλου, έκανε το 62-53 με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να βρουν το δρόμο για το καλάθι στη συνέχεια. Στα 15΄΄ πριν το φινάλε η διαφορά ήταν στους 7 (62-55), όσο δηλαδή είχε κερδίσει ο Ιόνιος στο πρώτο παιχνίδι συνεπώς ο Κώστας Μάνθας πήρε το time out για να σχεδιάσει μία καλή επίθεση. Μετά από αρκετή περιπέτεια ο Μπάλλας κέρδισε το φάουλ από τον Στεμπάρη και πήγε στη γραμμή της "φιλανθρωπίας" ευστοχώντας στην πρώτη και αστοχώντας εσκεμμένα στη δεύτερη. Το 63-55 ήταν το τελικό σκορ καθώς ο Ιόνιος δεν είχε στη διάθεσή του χρόνο προκειμένου να απαντήσει. 

Η Δόξα Πύρρου Άρτας πήρε τη νίκη και τη διαφορά με έχοντας πλέον το πάνω χέρι στην ισοβαθμία με τον Ιόνιο, σκαρφαλώνοντας στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. 


Τα δεκάλεπτα: 16-14, 35-29, 50-44, 63-55

Διαιτητές: Παπαγεωργίου-Λαδάς-Θεοδωρίδης 

Δόξα Πύρρου Άρτας (Μάνθας): Ιωαννίδης, Γυφτοκώστας 5(1), Ξιούρας 14(4), Πρίφτι, Μπαρτζώκας 2, Δόνος 5(1), Μπακάλης, Μπάλλας 16, Θώδης 6, Σταυρόπουλος 15(3)

Ιόνιος Κέρκυρας (Κοντογιάννης): Βαζούκης Γ. 19(2), Wilson 4, Τσιτσές 3, Σπίνουλας 2, Κολότσιος 1, Στεμπάρης 16, Βαζούκης Φ., Κιουρτζίδης 6, Κατσαρός 4



Δημήτρης Κοσίνας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου