Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Η σεζόν καριέρας του Δημήτρη Μάντζιου

Το περασμένο καλοκαίρι το IBC αποφάσισε να κινηθεί διαφορετικά στο μεταγραφικό παζάρι συγκριτικά με τις προηγούμενες σεζόν θέλοντας να ενισχύσει το γιαννιώτικο στοιχείο στο ρόστερ. Ο Δημήτρης Μάντζιος κυκλοφορούσε ελεύθερος μετά την εξαιρετική του χρονιά στη Β΄ Εθνική με τον Πανσερραϊκό (230 πόντους με 12 τρίποντα σε 22 συμμετοχές) και αποτελούσε την πλέον δελεαστική περίπτωση για το IBC το οποίο κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του ενισχύοντας σημαντικότατα τη frontline του. 

Έχοντας πλέον περάσει 7 μήνες από τη μέρα που οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια προκειμένου να συνεργαστούν και με το πρωτάθλημα της National League 2 να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μπορεί εύκολα να πει κανείς ότι οι εμφανίσεις του 28χρονου power forward/center τον κατατάσσουν ανάμεσα στους πιο ποιοτικούς ψηλούς της κατηγορίας. Απέναντι στον Αργοναύτη Νέας Κίου ήταν καταλυτικός ώστε οι Γιαννιώτες να πάρουν μία υπερπολύτιμη νίκη στη μάχη που δίνουν για να αναρριχηθούν στο βαθμολογικό πίνακα ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καριέρας στην National League 2 με 28 πόντους. Αυτή η επίδοση είχε έρθει φέτος για πρώτη φορά στην εκτός έδρας ήττα από τον Γλαύκο Έσπερο. 

Γενικότερα η σεζόν που διανύει ο Μάντζιος σε ατομικό επίπεδο είναι φανταστική μετρώντας 16.6 πόντους (249 σύνολο) με 22 τρίποντα σε 15 συμμετοχές. 


Οι 28 πόντοι του Μάντζιου στο παιχνίδι με τον Αργοναύτη Νέας Κίου 

φωτο: Λευτέρης Τζωρτζης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου