Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

IBC-Ιόνιος Κέρκυρας 68-83: Μπήκε φουριόζος στο 2024 ο Ιόνιος Κέρκυρας

Μία μεγάλη νίκη πανηγύρισε σήμερα το απόγευμα στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων ο Ιόνιος Κέρκυρας επικρατώντας με 83-68 του IBC το οποίο και έπιασε στο βαθμολογικό πίνακα με ρεκόρ 4-6.

Δεϊμέζης με 19 πόντους, Wilson με 17, Βαζούκης με 16 οι καλύτεροι από τον Ιόνιο με τους Θωμαΐδη και Στεμπάρη να κάνουν επίσης καλή δουλειά έχοντας 9. Από το IBC 16 είχε ο Radivojevic, 14 ο Μπαρτζώκας και από 12 Ζώτος και Μάντζιος. 

Ζώτος, Τσιγγενόπουλος, Radivojevic, Γκουντουβάς και Μάντζιος ήταν οι αρχικές επιλογές του Γιάννη Παπαδόπουλου. Οι Φαίακες ξεκίνησαν το παιχνίδι με τους Βαζούκη, Σπίνουλα, Wilson, Δεϊμέζη και Στεμπάρη. 

Με τον Γκουντουβά "αιχμή του δόρατος" το IBC προηγήθηκε με 7-2 στο 3΄ με τον Γιαννιώτη forward να μετρά τους 5 από τους 7 πόντους της ομάδας του. Τα 2 φάουλ του Μάντζιου από νωρίς αποτέλεσαν το πρώτο πρόβλημα των γηπεδούχων. Ο coach Παπαδόπουλος είδε τον Τσιγγενόπουλο να προσαρμόζεται πολύ γρήγορα στα "θέλω" του όντας εξαιρετικά θετικός στο ξεκίνημα ενώ ο Μπαρτζώκας βοήθησε σημαντικά ερχόμενος από τον πάγκο ώστε το IBC να διατηρεί τα ηνία με 13-8. Οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετές δυσκολίες επιθετικά όντας άστοχοι με τον Ζώτο να στη συνέχεια να φέρνει τους Γιαννιώτες στο +9 (17-8 στο 8΄). Στο ίδιο μοτίβο κύλισε μέχρι και το 10΄ το παιχνίδι με τους γηπεδούχους να βρίσκονται στο 19-14 και τον Ιόνιο να έχει βρει λύσεις από το νεαρό Τσιτσέ.

Η ομάδα του coach Κοντογιάννη κατάφερε να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής στο 13΄ (23-22) με το IBC να ψάχνεται στην αρχή της δεύτερης περιόδου. Ο Ζώτος ήταν αυτός που "ξεκόλλησε" επιθετικά τους Γιαννιώτες και με 4 σερί πόντους τους έφερε στο +5 (27-22). Δύο από τα βαρόμετρα του IBC δεν είχαν προσφέρει τα αναμενόμενα με τον Μάντζιο να έχει 3 φάουλ και τον Radivojevic να είναι πολύ άστοχος όμως ο Τσιγγενόπουλος συνέχισε να είναι καλός κυνηγώντας τον Βαζούκη στην άμυνα και φτάνοντας τους 7 πόντους στην επίθεση με εύστοχο τρίποντο (30-23). Με τον Wilson να βοηθά σημαντικά έχοντας 11 πόντους ο Ιόνιος μείωσε σε 30-29 στη συνέχεια ενώ στο 18΄ με τον Σπίνουλα να ευστοχεί σε τρίποντο προσπέρασε με 34-32. Η ζώνη του Παναγιώτη Κοντογιάννη "βραχυκύκλωσε" για τα καλά τους Γιαννιώτες με αποτέλεσμα η ομάδα του να κλείσει το ημίχρονο στο +6 (38-32). 

Οι Κερκυραίοι συνέχισαν με την άμυνα ζώνης στο τρίτο δεκάλεπτο καθώς αυτή ήταν ευεργετική με τους Γιαννιώτες να δυσκολεύονται εκ νέου πολύ να βρουν το δρόμο προς το καλάθι. Την ίδια ώρα ο Ιόνιος με σερί 4-0 έφτασε τη διαφορά στους 10 (42-32) όντας μάλιστα αρκετά άστοχος από τη γραμμής της "φιλανθρωπίας" καθώς είχε μόλις 2/6 σε αυτό το διάστημα. Ο coach Παπαδόπουλος έβλεπε τον Radivojevic να συνεχίζει να "σπάει" τα καλάθι με την αστοχία του με την ομάδα του να έχει σημειώσει μόλις 2 πόντους μέχρι και το 25΄ (44-34) και την ενέργεια που έβγαζε ο νεανικός Ιόνιος να κάνει τη διαφορά. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος δοκίμασε και ένα αρκετά ψηλό σχήμα με τον Γκουντουβά στο "3" και τους Μπαρτζώκα και Μάντζιο δίδυμο στο "4" και "5" όμως ο Ιόνιος με τους Δεϊμέζη και Θωμαΐδη να κάνουν καλή δουλειά διατηρούνταν σταθερά σε διψήφια απόσταση (54-41). Η επιθετική ανάταση του Radivojevic που είχε τους τελευταίους 11 πόντους της ομάδας του ήταν θετικό σημάδι για τους γηπεδούχους με το σκορ στο 30΄ στο 56-47. 

Τα κακά μαντάτα για τους γηπεδούχους ήταν η αποβολή του Γκουντουβά με 5 φάουλ στην εκκίνηση του τελευταίου δεκαλέπτου. Η ζώνη που γύρισε την άμυνά του ο coach Παπαδόπουλος άρχισε να βοηθά σημαντικά την ομάδα του η οποία με τον Μάντζιο να ευστοχεί σε τρίποντο μείωσε μετά από αρκετή ώρα στους 6 (56-50). Η αντίδραση των Φαιάκων ήταν υποδειγματική καθώς με σερί 12-0 ανέβασαν τη διαφορά κοντά στους 20 (68-50). Οι ηρωικές προσπάθειες του Μπαρτζώκα που είχε φτάσει τους 14 πόντους μαζί με τον Radovojevic που άρχισε να βρίσκει ρυθμό έκαναν το σκορ 70-59 με τον Ιόνιο πάντως να ελέγχει τον αγώνα. Το 77-63 του 38΄ είχε φέρει τον Ιόνιο μία "ανάσα" από το διπλό με το τελικό σκορ να είναι 83-68 και τους Κερκυραίους να κατακτούν την 4η νίκη τους στο πρωτάθλημα. 

Αυτή ήταν η 4η εντός έδρας ήττα στο φετινό πρωτάθλημα για το IBC με τον Ιόνιο από την άλλη να κατακτά τη 2η νίκη του μακριά από την Κέρκυρα. 


Τα δεκάλεπτα: 19-14, 32-38, 47-56, 68-83

Διαιτητές: Παπαγεωργίου-Κωνσταντινέλλης-Αθανασιάδης Αθ.

IBC (Παπαδόπουλος-Χαντζάρας): Ζώτος 12, Κουλουμπής, Βελώνης, Πολύζος, Radivojevic 16(4), Μάντζιος 12(2), Χίντζιος, Γκουντουβάς 7(1), Δάσκαλος, Μπαρτζώκας 14, Πετσίτης, Τσιγγενόπουλος 7(1)

Ιόνιος Κέρκυρας (Κοντογιάννης-Μακρής): Βαζούκης Ι. 16(2), Wilson 17, Τσιτσές 6, Σπίνουλας 7(1), Θωμαΐδης 9, Στεμπάρης 9, Δεϊμέζης 19, Βαζούκης Φ. 


Δημήτρης Κοσίνας 

1 σχόλιο:

  1. Με βάση το ρεπορτάζ, όπου δεν αναφέρεται τίποτα για τη διαιτησία του αγώνα, ένας αμερόληπτος κριτής θα έλεγε ότι αυτή πέρασε απαρατήρητη! Δηλαδή ότι έκανε καλά τη δουλειά της και ότι μοίρασε το καρπούζι στη μέση! Έτσι είναι όμως? Γιατί ακόμη και μετριοπαθέστατοι φίλαθλοι δάγκωναν τη γλώσσα τους για να μην ορμήσουν στο παρκέ. Άρα κάτι πρέπει να είδαν. Και δε λέω να γίνει κακή κριτική στη διαιτησία, αλλά τουλάχιστον να παραθέσουν ορισμένα ακλόνητα στοιχεία, π.χ. ότι τα φάουλ εναντίον της τοπικής ομάδας ήταν υπερδιπλάσια των φιλοξενουμένων ή ότι οι 3 ψηλοί της τοπικής ομάδας φορτώθηκαν με φάουλ από το 1ο δεκάλεπτο! Τα μαθηματικά ποτέ δε λένε ψέματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή