Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

Κώστας Δελέγκος στο EOK WebRadio: "Ομάδα με υψηλούς στόχους ο Βίκος Φalcons, υπάρχει μακρύς δρόμος στο πρωτάθλημα"

Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Βίκος Φalcons έκανε ο Κώστας Δελέγκος μιλώντας στην εκπομπή "Άκου τι έκανες" του ΕΟΚ WebRadio αναφέροντας αναλυτικά:

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Βίκου Ιωαννίνων: «Γενικά είναι μια παράξενή χρονιά για εμένα. Με τους ανθρώπους της ομάδας είχαμε μιλήσει και το καλοκαίρι, είχαμε μια πάρα πολύ καλή επαφή, είχαμε συμφωνήσει να καθοδηγήσω την ομάδα στην Elite League αν έπαιρνε τη wild card. Κάναμε μια συζήτηση τώρα τις γιορτές, έδειξαν όπως και το καλοκαίρι ότι επιθυμούσαν πάρα πολύ να συνεργαστούμε. Εγώ είχα στο μυαλό μου να απέχω λίγους μήνες, γιατί είχα αλλάξει δύο ομάδες για διάφορους λόγους και ήθελα λίγο να ηρεμήσω. Ο τρόπος που με προσέγγισε η ομάδα τελικά με έπεισε. Είμαι καθ’ οδόν για Γιάννενα, να ξεκινήσουμε την καινούργια χρονιά».

Για το μέσα στη χρονιά έχει προπονήσει σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες: «Το μπάσκετ είναι ένα. Γενικότερα δεν είμαι ένας προπονητής που αλλάζω εύκολα ομάδα. Καλώς ή κακώς αυτή είναι η δουλειά του προπονητή. Επειδή προφανώς κι εμείς οι προπονητές κάνουμε λάθη και πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, έχω κατασταλάξει στο ότι πρέπει να είσαι κάπου που πραγματικά θα περνάς καλά, θα ευχαριστιέσαι αυτό που κάνεις και θα θέλουν οι άνθρωποι της ομάδας να είσαι εκεί. Αν υπάρχουν οι αυτές οι αρχές και δυνατότητες, θα καταφέρεις πιο εύκολα τους στόχους σου».

Για τον φετινό στόχο του Βίκου: «Είναι μια ομάδα με υψηλούς στόχους. Δεν έχει ξεκινήσει πολύ καλά τη φετινή χρονιά, έχει κάνει κάποιες ήττες κι έχει μείνει λίγο πίσω, αλλά υπάρχει πολύς δρόμος στο πρωτάθλημα. Το νέο format δίνει τη δυνατότητα σε πολλές ομάδες να διεκδικήσουν τους στόχους τους και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Για το τι πρέπει ν’ αλλάξει στην ομάδα για να αποδώσει καλύτερα: «Η ομάδα έχει ποιοτικό ρόστερ, παιδιά με παραστάσεις υψηλό επίπεδο. Αυτό που πρέπει ν’ αλλάξει πρώτα απ’ όλα είναι το κλίμα και η διάθεση μέσα και γύρω απ’ την ομάδα. Η αλήθεια είναι πως οι ήττες δε βοηθούν σ’ αυτό. Πρέπει να φτιάξουμε το κλίμα μεταξύ μας, να βρούμε καλύτερα τους ρόλους μας, να έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον και να παίζουμε ο ένας για τον άλλον. Σε πρώτη φάση αυτά πρέπει να κάνουμε και σιγά-σιγά, παιχνίδι με παιχνίδι, να γινόμαστε καλύτεροι και να παρουσιάζουμε κάτι πιο ωραίο απ’ ό,τι έχουμε κάνει μέχρι στιγμής».

Για το αν θα υπάρξει ενίσχυση: «Είχε γίνει πριν έρθω εγώ στην ομάδα μια προσθήκη και υπάρχει η δυνατότητα να γίνει άλλη μια προσθήκη Έλληνα παίκτη. Είμαστε στην αγορά να δούμε αν υπάρχει κάτι που μπορεί πραγματικά να βοηθήσει την ομάδα. Οι άνθρωποι της διοίκησης είναι διπλά και μου έχουν δώσει το ελεύθερο να ενισχυθεί η ομάδα αν κρίνω κάπου ότι πρέπει να γίνει αυτό. Δε θα κάνουμε προσθήκη απλά για να κάνουμε. Αν δούμε ότι υπάρχει κάτι που χρειάζεται και μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας, θα προσπαθήσουμε να το πάρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου