Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Ο υπερπολύτιμος Κώστας Νίκας οδηγεί τη Νικόπολη

Ένας από τους παίκτες που ξεχωρίζει και τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ είναι ο έμπειρος Πρεβεζιάνος forward Κώστας Νίκας ο οποίος είναι ο ηγέτης της Νικόπολης στην πορεία πρωταθλητισμού που πραγματοποιεί.

Ο 34χρονος αθλητής βρίσκεται σε μία ώριμη μπασκετική φάση της καριέρας του και σε κάθε αγωνιστική αποδεικνύει πόσο πολύτιμος είναι για την ομάδα του Σπύρου Πολίτη. Το περασμένο Σάββατο στη νίκη των Πρεβεζιάνων στην Κέρκυρα με 65-55 επί του Λέοντα σημείωσε 24 πόντους με 3 εύστοχα τρίποντα ολοκληρώνοντας έναν πολύ καλό 1ο γύρο τόσο για την ομάδα του, με 10-2 ρεκόρ, όσο και για τον ίδιο καθώς οι αριθμοί του κινούνται σε εξαιρετικά επίπεδα. 

Συγκεκριμένα, σε 12 συμμετοχές μετρά 20.5 πόντους Μ.Ο. (246 σύνολο) με 29 εύστοχα τρίποντα αποτελώντας τη σταθερά της Νικόπολης. Οι προσθήκες των Κασκάνη, Χρήστου και Σουλιώτη έχουν δώσει βάθος στη Νικόπολη κάτι το οποίο έλλειπε σε προηγούμενες σεζόν και σε συνδυασμό με την παρουσία των πολύπειρων Νίκα, Τσιτσώνη, Ροντογιάννη, Κοντογιάννη αλλά και του Ζαλοκώστα την έχουν μετατρέψει σε μία από τις πλέον δυνατές ομάδες του φετινού πρωταθλήματος.

Οι αριθμοί του Κώστα Νίκα με τη φανέλα της Νικόπολης τις 2 τελευταίες σεζόν:

2022-2023: 407 πόντοι με 49 τρίποντα σε 18 συμμετοχές

2023-2024 (σε εξέλιξη): 246 πόντοι με 29 τρίποντα σε 12 συμμετοχές 


Το πόσο κομβική είναι η παρουσία του για τη Νικόπολη Πρέβεζας αποδεικνύεται μέσω των αριθμών τις τελευταίες δύο σεζόν. Μάλιστα, είναι κοντά στο να πραγματοποιήσει ένα σημαντικό milestone καθώς μπορεί να φτάσει τους 1.000 πόντους με τη φανέλα της ομάδας μέσα σε 2 σεζόν έχοντας ήδη 653 σε 30 συμμετοχές. 



Δημήτρης Κοσίνας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου