Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

IBC-Παναχαϊκή 63-65: "Πικρή" ήττα στις λεπτομέρειες για το IBC


Μία "πικρή" ήττα στις λεπτομέρειες γνώρισε σήμερα το απόγευμα στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο το IBC με 65-63 από την Παναχαϊκή υποχωρώντας στο 1-3.

Μάντζιος και Radivojevic σημείωσαν από 20 πόντους με τον Σέρβο να πραγματοποιεί την καλύτερη, μέχρι σήμερα, εμφάνισή του με την ομάδα. 

Αποφασισμένος φάνηκε από την αρχή του παιχνιδιού ο Radivojevic έχοντας σημειώσει 8 πόντους με 2/2 τρίποντα με την ομάδα του να είναι ισόπαλή με 11-11. Μέχρι και το φινάλε της περιόδου το IBC έμεινε χωρίς εντός πεδιάς καλάθι όντας αρκετά άστοχο με την Παναχαϊκή με επιμέρους 8-3 να προηγείται με 19-14 στο 10΄. 

Τα αρκετά λάθη και οι κακές επιλογές των γηπεδούχων δεν έμειναν ατιμώρητα από τους Πατρινούς οι οποίοι με επιμέρους 9-3 έφτασαν να προηγούνται με 11 πόντους διαφορά στο 14΄(28-17). Ο coach Παπαδόπουλος έριξε ξανά στη μάχη τον Radivojevic που πήρε λίγες ανάσες, γυρίζοντας και την άμυνά του σε ζώνη, με τον Χίντζιο αρχικά με το δεύτερο τρίποντό του στο δεκάλεπτο και τον Σέρβο guard στη συνέχεια με ωραία προσπάθεια να μειώνουν σε 28-22. Ο Μάντζιος έλεγχε την εναέρια κυκλοφορία "καθαρίζοντας" τα αμυντικά ριμπάουντ βοηθώντας και επιθετικά μαζί με τον Radivojevic που μετρούσε ήδη 13 πόντους με το IBC να ισοφαρίζει σε 32-32 όμως στην τελευταία επίθεση το IBC δέχτηκε το τρίποντο με αποτέλεσμα το ημίχρονο να ολοκληρωθεί στο 35-32 υπέρ των φιλοξενουμένων. 

Με 6 πόντους από το ζωγραφιστό ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο για την Παναχαϊκή που προηγήθηκε με 41-32 βάζοντας δύσκολα στους γηπεδούχους. Στο 25΄ η διαφορά παρέμενε σε αυτά τα επίπεδα με τον προπονητή του IBC να "ανακατεύει την τράπουλα" προκειμένου να βρει λύσεις περνώντας Χίντζιο-Δάσκαλο-Μπαρτζώκα όμως η ομάδα του ήταν στατική στην επίθεση στηριζόμενη κατά βάση στις εμπνεύσεις των Radivojevic-Ζώτου (48-39 στο 28΄). Μέχρι και το 30΄ η Παναχαϊκή έφτασε ξανά σε διψήφια διαφορά (52-41) με το IBC να χρειάζεται σημαντική βελτίωση προκειμένου να ανατρέψει το σκηνικό. 

Με τον Μάντζιο να μοιράζει 2 ασίστ σε Γκουντουβά και Ζώτο το IBC μείωσε σε 52-45 γρήγορα γρήγορα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι με "όπλο" τους τα μακρινά σουτ τιμώρησαν τη γιαννιώτικη άμυνα χτίζοντας διψήφια διαφορά (60-48). Με 7 πόντους του Μάντζιου και 2 του Μπαρτζώκα το IBC αντέδρασε μετά το time out μειώνοντας σε 61-55 στο 37΄. Ο εξαιρετικός Radivojevic με εύστοχο τρίποντο πάνω σε άμυνα έφερε την ομάδα του στο -3 (61-58) με το IBC με επιμέρους 10-1 να έχει φτάσει στο σημείο να διεκδικεί την ολική επαναφορά. Στο 39΄ οι γηπεδούχοι με τον Μάντζιο να είναι άχαστος ισοφάρισαν σε 63-63 όμως παρά το γεγονός ότι κατάφεραν να βγάλουν συνεχόμενες άμυνες, στη συνέχεια ο Μάντζιος έκανε τη λάθος πάσα με την Παναχαϊκή να κερδίζει το φάουλ και τον Γκόβα να έχει τη δυνατότητα αν ευστοχούσε στις βολές να βάλει την ομάδα του μπροστά. 1/2 είχε ο παίκτης της Παναχαϊκής με τον ηλεκτρονικό πίνακα να δείχνει 64-63 και 15΄΄ για το φινάλε.

Στην κατοχή των γηπεδούχων ο Ζώτος προσπάθησε με hand off να δώσει την μπάλα στον Radivojevic όμως η τοποθέτηση του κορμιού του ήταν τέτοια που έδωσε τη δυνατότητα στους διαιτητές να σφυρίξουν το επιθετικό φάουλ. Ο Χίντζιος έκανε το φάουλ στον Γκόβα για να σταματήσει τον χρόνο με τον αθλητή των Πατρινών να έχει ξανά 1/2 βολές χάνοντας τη δεύτερη (65-63). Ο Μάντζιος πήρε το αμυντικό ριμπάουντ, έτρεξε όλο το γήπεδο δίνοντας την μπάλα στον Radivojevic με τον Μοσχοβάκη να κάνει άμεσα το φάουλ δίνοντας το τελευταίο ομαδικό πριν τον bonus των βολών. Με 4΄΄ να μένουν ο Παπαδόπουλος κάλεσε το time out. Ο Ζώτος έκανε την επαναφορά από την πλάγια γραμμή όμως η πάσα προς τον Μάντζιο είχε αρκετό ρίσκο με την Παναχαϊκή να βγάζει την άμυνα, το χρόνο να κυλά και το τελικό σκορ να είναι το 65-63. 



Τα δεκάλεπτα: 14-19, 32-35, 41-52, 63-65

Διαιτητές: Αγραφιώτης Γρ.-Αθανασιάδης Βλ.-Σκρίνος

IBC (Παπαδόπουλος-Χαντζάρας): Ζώτος 9, Πολύζος, Radivojevic 20(3), Μάντζιος 20(3), Χίντζιος 7(2), Γκουντουβάς 5, Δάσκαλος, Μπαρτζώκας 2, Πετσίτης, Τσίρμπας-Αναγνώστου  

Παναχαϊκή (Γκοργκόλης): Γκόβας 18(4), Μοσχοβάκης 10(2), Γιαννικόπουλος 8, Μπαλής 2, Καλογιάννης 3(1), Νικολάου 11(1), Μανωλάκης 5, Σάλαϊ 8.

Δημήτρης Κοσίνας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου