Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

H "Βig 3" της Δόξας Πύρρου Άρτας

φωτο: artagoal.gr 

Μετά την ολοκλήρωση των 6 πρώτων αγωνιστικών στον 1ο όμιλο της National League 2 η Δόξα Πύρρου Άρτας είναι μία από τις ομάδες που έχουν ξεχωρίσει για τη σταθερότητά τους βρισκόμενη μαζί με την Αχαγιά 82 στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 5-1. 

Έχοντας δείξει χαρακτήρα στους εντός έδρας αγώνες πραγματοποιώντας μέχρι στιγμής το απόλυτο, 3Χ3, ακόμα και σε παιχνίδια όπως αυτό με τον Γλαύκο Έσπερο όπου βρέθηκε στο -14 στο ημίχρονο αλλά κατάφερε όχι μόνο να ανακάμψει στο δεύτερο μισό αλλά και να πάρει τη νίκη με διαφορά 10 πόντων (85-75). 

Εκτός έδρας το σύνολο του coach Παππά έχει κατακτήσει 2 νίκες σε 3 αγώνες και μάλιστα στο σπίτι της Παναχαϊκής αλλά και στα Γιάννενα κόντρα στο IBC. 

Μεγάλο μερίδιο για την μέχρι τώρα επιτυχία της ομάδας έχουν 3 αθλητές που αναμένονταν ήδη από το καλοκαίρι να κάνουν τη διαφορά. Ο λόγος για τους Luka Ilic, Χρήστο Μπάλλα και Γιώργο Ξιούρα οι οποίοι έχουν συνθέσει μία "Big 3" με τεράστια συνεισφορά στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας της Άρτας. 

Ο 21χρονος Σέρβος guard επιβεβαιώνει στον απόλυτο βαθμό τις εξαιρετικές συστάσεις που τον συνόδευαν όταν υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Δόξα Πύρρου Άρτας. Εκρηκτικός, αθλητικός, με τρομερό πρώτο βήμα και με ηγετικά χαρακτηριστικά τα οποία έχει δείξει ήδη σε αρκετά παιχνίδια όπως για παράδειγμα στο ηπειρώτικο ντέρμπι με το IBC όπου με το δικό του τρίποντο οι Αρτινοί έφυγαν με ένα τεράστιο διπλό από την πρωτεύουσα της Ηπείρου. Σε 6 συμμετοχές μετρά 22.5 πόντους (135 σύνολο) με 13 εύστοχα τρίποντα επιδόσεις που τον καθιστούν 1ο σκόρερ του ομίλου και 2ο σε όλη τη National League 2. 


Στους ψηλούς ο Χρήστος Μπάλλας, στην 3η του σεζόν με τη φανέλα της ομάδας, αποτελεί σταθερά σημείο αναφοράς κάτω από τα δύο καλάθια. Στα τελευταία 2 ματς έχει ανεβάσει για τα καλά την απόδοσή του έχοντας 23.5 πόντους ενώ συνολικά πραγματοποιεί μία ακόμα παραγωγική σεζόν με 16.7 πόντους (100 σύνολο) σε 6 συμμετοχές όντας 9ος σκόρερ στον 1ο όμιλο.

Ο τρίτος της παρέας είναι ο Γιώργος Ξιούρας που μπορεί να έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς στο ξεκίνημα της σεζόν όμως η αδιαμφισβήτητη ποιότητά του κάνει τη διαφορά. Στον αγώνα της περασμένης Κυριακής ήταν καταλυτικός ώστε να έρθει η 5η νίκη με τους 19 πόντους και τα 5 εύστοχα τρίποντα, μερικά εκ των οποίων μεγάλης σημασίας, όπως και στην πρεμιέρα με τον Προμηθέα 2014 όταν είχε σταματήσει στους 23 με 7 τρίποντα. Σε 5 συμμετοχές έχει 12.6 πόντους (63 σύνολο) με 15 εύστοχα τρίποντα και μαζί με τους Ilic και Μπάλλα συνθέτουν αυτή την ποιοτική 3άδα στην ομάδα του Τάκη Παππά.


Δημήτρης Κοσίνας  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου